Workshop Fotografie RAJA AMPAT - MALUKU met Els Van Den Borre en Bruno Van SaenAccommodatie

MSY Ilike biedt plaats aan 14 gasten in 7 hutten die volledig zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met een douche met warm water, een toilet en een wastafel. Indonesische en internationale maaltijden worden geserveerd in het ruime salon met open keuken, of in de buitenruimte aan de achterkant van de boot, goed beschermd tegen wind tijdens het zeilen. Als duiker kan je er voor kiezen om te duiken met lucht of Nitrox (beschikbaar mits supplement). Tussen de duiken door word je uitgenodigd om wat zon op ons zonnedek te vangen, waar je ook zult genieten van spectaculaire zonsondergangen, een koel drankje nippend!


Vooraan de boot bevindt zich het praktisch ingerichte duikdek, één van de ruimste onder Indonesische duikcruises. Je materiaal wordt door de crew aan boord van de dingy's gebracht, die je op 5 à 10 minuutjes naar de duikplaats brengen. Tussen de duiken door kan je aangenaam relaxen op het zonnedek!

 

Onder leiding van 3 ervaren duikgidsen kan je de top-duikplaatsen van Indonesië ontdekken. Als gast aan boord van Ilike kan je genieten van een unieke duikcruise en het rijke onderwaterleven van Indonesië.

 

Technische fiche:

 • Length: 30 metres
 • Width: 8.4 metres
 • Depth: 3.75 metres
 • Cabins: 7 cabins, each cabin has airco and its own marble bathroom and toilet.
  2 budget cabins with 2 bunk beds each, next to engine room, bathroom in budget cabins is smaller than other cabin types.
  4 standard cabins for 2-3 persons: double bed below + single bunk bed on top.
  1 suite for 2 persons: double bed.
 • Motors: 2 x 320 PS/6 cylinders / 11051 ccm
 • Speed: 7 - 10 knots
 • Electrical: 2 diesel generators (24 kva ultrasilent, 45 kva silent) 1 wind generator 24 V 600 W, 6 inverters with 12 kW for 12000 Ah 24V
 • Water: desalting plant 10 000 litre per day
 • Thrusters: Bow: 35KW hydrolic, Stern: 35KW hydrolic
 • Tanks: 8000 litres diesel, 6500 litres water

Duikinfo

Els Van Den Borre en Bruno Van Saen begonnen met de duiksport in november 2004. Een paar jaar later namen zij voor het eerst foto's onder water. Op hun palmares staan ondertussen al meer dan 70 bekroningen. In amper een paar jaar tijd, wisten ze zich op te werken tot de internationale top in onderwaterfotografie. Hun foto's en reisverslagen worden nu wereldwijd gepubliceerd (TAUCHEN, Ezdive, DUIKEN, Nereus, Hippocampus, ...). We hebben intussen al talrijke workshops samen georganiseerd, en zijn telkens zeer blij met de enthousiaste feedback van de deelnemers: toffe sfeer, prachtige duiken en een spectaculaire verbetering van de resultaten op vlak van fotografie!

De workshop staat open voor alle niveaus. Alle onderwaterfotografen zijn welkom van compact camera tot de meer professionele camera’s. Het is de bedoeling om op een ongedwongen manier uw foto’s naar een hoger niveau te tillen. Met de tips en tricks van Els en Bruno gaat dit zeker lukken. Doordat we werken met een kleine groep is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding waarbij we het fun gehalte ook niet ontbreekt.

Je zult verbluft zijn over de macro en breedhoek foto’s die je gaat maken op deze schitterende trip : Raja Ampat naar Maluku !

 
Raja Ampat vertaald uit het Indonesisch betekent Vier Koningen. Deze naam verwijst naar een meer dan 1500 eilanden tellende archipel met de vier hoofdeilanden Weigeo, Batanta, Salawati en Misool en is deel van de Koraaldriehoek, wat een van de gebieden is met de grootste biodiversiteit ter wereld.

Onderwater bergketens en heuvels, koraalformaties en koraaltuinen is wat we kunnen verwachten van de Dampier Strait. Dit is een een duikplaats die regelmatig bezocht wordt door manta’s. Je kunt ze observeren terwijl ze een goede poetsbeurt krijgen, elkaar achterna zitten en zich tegoed doen aan al het plankton. Als je eventjes een pauze wilt inlassen van het duiken, kun je ook met ze gaan snorkelen. De zeebergen zijn bedekt in koraal. Als je ze kan zien tenminste, want ze zitten soms zo vol met vissen dat het moeilijk wordt om het rif nog te zien.

Misool is een spectaculaire plaats waar vis en koraal de perfecte balans gevonden hebben. Overal zijn er kleine eilandjes of rotsformaties. Je bent met verstomming geslagen als je erin springt. Koraaltuinen die reiken tot een meter onder het wateroppervlak, steile dropoffs, pinakels, zachte koraaltuinen en rotsformaties behoren allemaal het onderwaterlandschap. Zeepaardjes wonen in enorme zeewaaiers. Tafelkoralen vormen een uitstekende schuilplaats voor wobbegongs of voor baby witpunthaaien.

De Banda Zee is spectaculair dankzij zijn afgelegen locatie en de mogelijkheid op een ruwere zee. Kristalheldere wateren, bodemloze dropoffs, kleurrijke koraalpinakels en nog zoveel meer. Na de uitbarsting van de Gunung Api in 1988 niet ver van Banda Neira heeft de in zee gestroomde lava de onderliggende koralen helemaal bedekt. Je zult versteld staan van het snelle herstel door de harde koraaltuin die er in de plaats gegroeid is. Voor de nacht/schemerduik kunnen we de paringsdans van de kleurrijke mandarijnvisjes aanschouwen, zoeken naar hengelaarsvissen, zeepaardjes, of razorfish.

Wij bieden je de mogelijkheid om het oude historische stadje Banda Neira te bezoeken. Hier zul je vele overblijfselen vinden van de Nederlandse en Engelse specerijenhandel. We bezoeken een muskaatnootplantatie en krijgen een uitleg over het gebruik van dit bekende kruid dat ooit geacht werd de pest de kunnen genezen. Het fort Belgica biedt een prachtig uitzicht op de haven en Gunung Api.

Pulau Koon is dan weer een vrij afgelegen locatie. Het ligt tussen de Ceram en Banda Zee. Vissen en koralen gevoed door beide uiterst voedselrijke stromingen tieren hier welig. Gedurende deze trip duiken we rond Misool en we sluiten af in de Dampier Strait tussen Waigeo en Batanta.

Nausa Laut biedt ongelooflijke duiken doordat het dorpke Ahmed het gebied zeer goed beschermt tegen illegale visserij. Er zijn grote scholen jacks, rainbow runners, tonijnen, spaanse makreel, maar je hebt ook een aanzienlijke kans op grote gelagische soorten.

Laha Bay in Ambon is gewoonweg te goed om er niet te duiken. Het bevat een aantal muck diving plaatsen van wereldklasse vlak in de baai. Hier kun je critters vinden zoals harlequin shrimp or hairy frogfish, rhynopia, flamboyant cuttlefish zeepaardjes, mototi, en wonderpus. Dit zijn nog maar enkele van de vele soorten octopus die hier te vinden zijn.

 


Data en prijzen

Raja Ampat - Maluku

Periode:
Dinsdag 27 oktober 2020 - Zaterdag 07 november 2020
12 dagen / 11 nachten

BOEK NU! en ontvang 750€ korting ten opzichte van de standaard prijzen voor deze trip:

€ 3.905  ->  € 3.155 (Budget twin cabin)

€ 4.180  ->  € 3.430 (Twin cabin)

€ 4.730  ->  € 3.980 (Suite)


Prijs per persoon in een te delen kajuit, exclusief vluchten vanuit Brussel of Amsterdam. 

Inbegrepen:

 • De aangegeven nachten aan boord van Ilike, op basis van vol pension, inclusief koffie, thee en water
 • Duiken
 • Fotografie workshop, Tips & Tricks met Els Van Den Borre en Bruno Van Saen 

Niet inbegrepen:

 • Alcoholische dranken
 • Softdrinks
 • Fooien (aanbevolen 15 € per dag, of 165 € voor deze trip)
 • Verzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekeringen). Indien gewenst dienen deze binnen de 5 dagen na boeking te worden gereserveerd.
 • Nitrox: 3,50 EUR per fles, of speciaal Nitrox package voor de hele trip (9 EUR/duikdag)
 • 15L flessen: 4 EUR per duikdag
 • Geen duiken op de eerste en laatste dag
 • Marine Park Fees, Taksen en vergunningen: 250 EUR per persoon aan boord te betalen

Voor meer info, andere routes of een gedetailleerde offerte, aarzel niet ons te contacteren!


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Workshop Fotografie RAJA AMPAT - MALUKU met Els Van Den Borre en Bruno Van Saen