Tofo MarAccommodatie

Verzorgd en charmant hotel, vlak aan het strand. Wat ons betreft: dé absolute aanrader in Tofo !

Ontstaan op het zand van Praia do Tofo in 1969 en geevolueerd naar wat nu bekend staat als Hotel Tofo Mar, slechts 18 km van Inhambane, in Mozambique.
"Tofo Mar", later "Marinhos" en nu weer Hotel Tofo Mar, is al tientallen jaren een referentiebestemming aan één van de mooiste stranden van de Indische Oceaan.
Volledig gerenoveerd en uitgebreid, heropende dit Boutique Beach Hotel eind 2013. Het is met 8 tweepersoonskamers, 3 luxe slaapkamers en 2 suites, van alle gemakken voorzien.
Het hotel biedt ook het beste balkon van de kust met zicht op de Indic Coast, een uitstekend restaurant, bar, massage-terras en een vergaderzaal, technische faciliteiten.
Het hotel biedt niet alleen strandservice maar ook de diensten van één van de beste en goed uitgeruste Afrikaanse duikcentra, de Diversity Scuba. Niettemin biedt het activiteitencentrum ook een breed scala aan activiteiten, zoals Pansy Island Trips, Fat Bikes, Massages, Quad Bike Trips, Deep Sea Fishing, enz.

Als dit hotel zijn visie zou kunnen beperken tot één woord, zou het VREUGDE zijn.

De vrijheid van de eenvoudigere geneugten in het leven, slapen op slechts 12 stappen verwijderd van het warme water van de Indic, zwemmen of duiken met walvishaaien en reuzenmanta's. Hier voel je de aanstekelijke vreugde van de mensen, de geluiden en ritmes. Leef je droom omringd door een natuur die een droom lijkt.

Hun deuren staan open. Welkom bij Hotel Tofo Mar !


Duikinfo

Diversity Scuba is een PADI 5 Star Instructor Development Center en Tofo's langstlopende duikorganisatie. Dit duikcentrum ligt vlak aan het prachtige strand van Tofo, op wandelafstand van het hotel Tofo Mar.

Het beschikt over drie, volledig voor duiken, uitgeruste boten die tot drie keer per dag kunnen uitvaren om recreatieve duiken te maken op de negentien verschillende duikplaatsen in en rond Tofo, waaronder het befaamde Manta Reef. Alle duiken zijn gegidst en er wordt naar gestreefd niet meer dan 6 duikers op te nemen per groep, zodat een gepersonaliseerde service kan aangeboden worden aan de klanten, met veiligheid en plezier als topprioriteit.

Tofo is één van de weinige plaatsen ter wereld die het ganse jaar door manta's en walvishaaien in hun wateren hebben. Duikers op deze trip zien gemiddeld zo'n 20 manta's en zo'n 10 walvishaaien op hun reis! Sinds kort zijn in Tofo ook een gerenommeerde specialist in manta's en een specialist in walvishaaien neergestreken. Het feit dat deze mariene biologen hier een groot deel van hun tijd doorbrengen zegt genoeg over de kwantiteit van mantaroggen en walvishaaien.

De beste periode:
Dit is een zeer moeilijke vraag waarop het beste antwoord is dat het het ganse jaar door goed is om te duiken in Tofo Beach. Voor het duiken kan je een super week, een zeer goede week en een goede week hebben, alles in dezelfde maand. De wind kan op elk moment van het jaar kalm zijn of hard waaien. De zichtbaarheid is ook sterk veranderlijk, van gemiddeld 10 tot 25 meter, tot 5 tot 40 meter op elk moment van het jaar. Je kan 's morgens op manta reef duiken en 20 meter zichtbaarheid hebben en de groep die 2 uur na je duikt heeft dan misschien maar 8 meter zichtbaarheid.
Alles kan hier snel veranderen. 

Het regenseizoen loopt van november tot en met maart. In Tofo heb je geen dagen na elkaar regen, meer passerende buien en het is overwegend zonnig. In de piek zomermaanden (december-januari) is het heel warm, 38 graden in de schaduw. Met de regens en de warmte van de zon zijn hier dan ook malariamuggen en anti-malaria preventie is noodzakelijk. Ondanks de warmte, de regen, de malaria en de occasionele cycloon, zijn de maanden november tot en met maart het "piekseizoen" voor het duiken in Tofo Beach. De Winter (onze zomer) brengt dan weer koelere en drogere lucht met zich mee, met dagtemperaturen tussen 21 en 28 graden in Tofo en voor wie zijn reis verlengt met een safari in Kruger Park; 14 tot 20 graden in Kruger Park.
Tijdens de wintermaanden (onze zomer) kan het 's nachts betrekkelijk koud zijn in Kruger Park, maar het seizoen is droog, het gras staat lager en er zijn minder waterpoelen, wat betekent dat de wildsafari's super zijn. 

Jouw reis kan ook naar believen verlengd worden met een week of een paar dagen in Zuid-Afrika: een wildpark safari in Zuid-Afrika, duiken in Umkomaas op de wereldvermaarde Aliwal Shoals en Protea Banks.

Gemiddelde Watertemperatuur:

Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sept
Oct
Nov
Dec
30
30
29
27
24
22
20
19
20
22
25
28

Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2019 vanaf € 825 (laag seizoen) €930 (hoogseizoen) in gedeelde 2-persoonskamer

Inbegrepen:

 • Transfers van en naar luchthaven Inhambane
 • 7 nachten verblijf en ontbijt in gedeelde 2-persoonskamer
 • 10 duiken
 • Lood en flessen

Niet inbegrepen:

 • Vluchten tot in Inhambane. Wij kunnen voor jou de meest geschikte vluchten boeken.
 • Lokale taksen
 • Extra duiken
 • Alle overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal reispas nodig 6 maanden geldig na vertrek uit Mozambique
Visum VOORAF aan te vragen bij de ambasade van Mozambique.
AMBASSADE MOZAMBIQUE
Sint-Michielslaan 97
1040 ETTERBEEK


Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis. Wij bevelen de reisverzekeringen van Europ Assistance of De Europese aan. Aarzel niet om meer uitleg te vragen.

Het uur op uw bestemming:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer :
weerstatistieken
Het actuele weer


FAQ

vooraf


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Tofo Mar