The SunsetAccommodatie

Het 12 kamers tellende hotel The Sunset ligt op wandelafstand van verschillende winkels en restaurants.

Er zijn BBQ- en kookfaciliteiten beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimte en gratis Wi-Fi voor alle gasten.
De wasmachines van de aangrenzende VQ3 Lodge kunnen gebruikt worden door de gasten van The Sunset.
Het hotel beschikt over een zwembad, waar de mogelijkheid gegeven wordt barbecues te organiseren.
Voor degenen die een huurauto hebben is er gratis parking aan het gebouw.

Het hotel biedt ruime kamers met airconditioning en king/queen size bedden of twins. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer en is uitgerust met een plafondventilator, flat screen TV, telefoon, migrogolfoven, minibar, koffie/thee faciliteiten, toaster, stijkijzer en strijkplank.
Superior Ocean View kamers (gelegen op de bovenverdieping) bieden een spectaculair uitzicht over de Indische Oceaan en laten je genieten van de prachtige zonsondergangen van Christmas Island vanop je eigen balkon. Ocean View kamers (op de benedenverdieping) kijken ook uit over de Indische Oceaan vanop een gedeeld balkon.
Standaard kamers hebben geen zeezicht.


Duikinfo

Dit eilandje ten zuiden van Java, op amper een uurtje vliegen van Jakarta, is het topje van een uitgedoofde vulkaan, rustend op de rand van de Soendatrog. Het eiland is omgeven door een smal kustrif, waarna de zeebodem enkele duizenden meters de diepte induikt. De koraalriffen bovenaan deze drop off, die een van de langste drop offs ter wereld is, bloeien weelderig dankzij het zonlicht en het planktonrijke water dat met de stroming vanuit de diepte aangevoerd wordt. De meeste duiken zijn dan ook wall dives. Loodrecht langs deze wanden staan enorme zeewaaiers die zover mogelijk van de wand uitreiken om maximaal zonlicht en plankton op te vangen. Dit unieke onderwaterlandschap, met kilometers diepe drop offs slechts enkele tientallen meters voor de kust en de aanwezigheid van zoveel plankton, trekken veel groot leven aan, zoals haaien, walvishaaien, manta's, dolfijnen en schildpadden. Hierdoor is Christmas Island een van de weinige plaatsen in de wereld waar je met al deze soorten kunt duiken zo dicht bij de kust.

Niet enkel liefhebbers van groot leven komen hier aan hun trekken. De koraalriffen zijn ook meer dan 200 soorten (vooral hard) koraal, meer dan 600 soorten tropische rifvissen, naaktslakken en vele andere soorten. Een aantal met verse lucht gevulde onderwatergrotten en een wrak uit de tweede wereldoorlog maken het plaatje compleet.

De meeste kans op walvishaaien en manta's heb je in het regenseizoen, dat zich uitstrekt van november tot maart. De zichtbaarheid is dan nog altijd gemiddeld rond de 20m. In het droge seizoen, van april tot oktober, kan die oplopen tot boven de 40m. De gemiddelde watertemperatuur is heel het jaar door rond de 28°C.

Enkele van de belangrijkste duikplaatsen:

Perpendicular Wall

Soort duik: Rif and dropoff; occasioneel groot leven
Diepte: 5-36m (gemiddeld 22m)
Terwijl je je laat meevoeren door de snelle stroming, over deze schijnbaar bodemloze verticale wand, voel je je als een superheld. Een spectaculaire duik, met hele kolommen koraalvlinders, enorme, kleurrijke gorgonen en haaien en roggen die voorbijglijden in de blauwe diepte.

Thundercliff Cave

Soort duik: Ondiepe grot, gevolgd door rif; occasioneel groot leven
Diepte: 5-12m (gemiddeld 7m)
Er zijn 2 grotten: een grote open kamer waar een prachtig blauw licht binnenvalt aan de ingang en een grote, met verse lucht gevulde kathedraal erachter die bereikbaar is via de eerste. Tijdens de juiste getijde kun je de tunnel volgen tot het achterste stuk, waar je kunt boven water komen en eventjes rondlopen in de grot. Buiten de grot is er een vlak rif op 12m diepte.

The Morgue

Soort duik: Riff en dropoff; occasioneel groot leven
Diepte: 5-25m (gemiddeld 18m)
Een veld vol met koraalstructuren op een zandbodem bedekt de zachte helling naar de theatrale dropoff op ongeveer 30m. Als je hier rustig de kleine hoeken en spleetjes verkent zul je beloond worden met blue ribbon eels met hun kroost, tussen ontelbare andere soorten murenen, naakslakken en vissen.


Eidsvold Wreck

Soort duik: Wrak
De Eidsvold was een Noors fosfaatschip dat gezonken werd door een Japanse duikboot in de tweede wereldoorlog. De helft van de structuur is bereikbaar op 5-18m diepte, de rest is afgebroken over de rand en ligt nu ergens in de diepte eronder. De overblijfselen van deze oude schuit huisvest nu talloze tropische vissen en is een zeer interessante duikplaats om te verkennen.

Ryan’s Ravine

Als een van de enige verticale wanden aan de oostelijke zijde van het eiland, is Ryan's Ravine kort maar de moeite waard, met mooie zweepkoralen, zeewaaiers en zachte koralen, een favoriete verblijfplaats van de zeeschildpadden die rond het eiland leven.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/03/2021 vanaf AUD 2085 (€1.410)*

Inbegrepen:

 • 7 nachten logies in gedeelde 2-persoonskamer
 • transfer van en naar de luchthaven 
 • 5 duikdagen van 2 duiken/dag
 • flessen en lood

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • nitrox (AUD 8/duik)
 • tips
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • taxen
 • maaltijden en dranken

*wisselkoers van 22/07/2017


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas verplicht, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum kan je verkrijgen bij aankomst in de luchthaven van Denpasar.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Indoneîë. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en De Europese aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Australië (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over The Sunset