Teluk KarangAccommodatie

Het idyllische resort Teluk Karang bevindt zich aan het strand tussen de tropische vegetatie net buiten Penuktukan. Dit vissersdorpje is gelegen vlak tegenover Angels Canyon, een van de mooiste huisriffen langs de noordkust van Bali.

De tropische Chedi Garden met zijn exclusieve exclusieve pool villa's "Nala" en "Damayanti", evenals de nieuwere pool villa "Kunti" zijn gelegen in het kalme achterste stuk van het complex, waar je ook het wellness center aantreft.

In het midden van het resort liggen 7 comfortabele sea view bungalows (3 single en 2 twin bungalows).

Het strand met zijn verbluffend uitzicht bevat het duikcengter, het pool café Segara en een lichte verhoging met een ruim zoetwaterzwembad met eigen gedeelte speciaal voor duikers.
Gescheiden door een zachtjes kabbelend beekje ligt daarnaast het gebouw waarin zich het restaurant met sea view dek, de lounge en de receptie bevinden.

Uit respect voor de locale Balinese bevolking zijn ook nog 4 tempels gebouwd op de hoeken van het resort, om een perfecte harmonie te verzekeren met het voor hen altijd aanwezige bovennatuurlijke.

WiFi is gratis en zonder beperking beschikbaar in het hele resort.

Villa Kunti:

Een droom voor 2! Op korte afstand naar het restaurant, de wellness over het duikcenter, maar een discreet luxueus toevluchtsoord. Omgeven door een kleurrijke tropische tuin, biedt Villa Kunti alles wat een oase moet verschaffen: een privézwembad (3x5m) geïntegreerd in het terras, huiselijk comfort van een hoog niveau, een badkamer met regenwoud-douche en speciale lichteffecten opgebouwd uit edele materialen. Een klein paradijs binnen het paradijs.

Chedi Garden met pool villa's:

De pool villa's "Nala" en "Damayanti", ontworpen voor twee personen, en alletwee zeer comfortabel ingericht, vormen het centrum van deze prachtige tuin. Een gezamenlijke dakconstructie verbindt de twee villa's, die in een rechte hoek naast elkaar gelegen zijn, met een immense overdekte koer.
Inclusief de jumbo jacuzzi, die in de koer geïntegreerd is, en het eraan verbonden 10mx5m grote privézwembad, vormd de Chedi Garden een eigen, grotendeels afgesloten wereldje, een oase van kalmte en ontspanning.
Ze is ideaal voor families en 2 koppels die de exclusiviteit van een privé schuilplaatsje wel weten te appreciëren.
Beide villa's kunnen apart geboekt worden. In het geval van een enkele reservatie blijft de tweede villa onbezet.

Bungalows:

De zeven ruime bungalows van 50 tot 60m² zijn gelijkaardig in design. De nadruk ligt op duidelijk geplande ruimtes, warme kleuren en materialen van hoge kwaliteit. De twee twin bungalows zijn enkel verbonden door een gezamenlijke dakconstructie. Voor de rest zijn ze volledig afzonderlijk van elkaar en bieden ze absolute privacy, zelfs op het terras.

Alle bungalows zijn voorzien van een uitgestrekt terras, een gezellig tuintje afgeschermd van nieuwsgierige bliikken. Er zijn private tuinzitjes vanwaar je kan genieten van het zeezicht en de weelderige vegetatie van het resort. De kamers zijn ook allemaal uitgerust met ventilators, air conditioning en muskietennetten.

Speciale aandacht werd besteed aan het design en elementen van de douches. Je zult aangenaam verrast zijn wanneer je de half open badkamers van 15m² binnenstapt. Er zijn regendouches en traditionele douchekoppen. Onzichtbaar van buitenaf, kunnen de gasten vanuit de doucheruimte de palmbomen in het park bewonderen.

Elk van de bungalows heeft een eigen uniek karakter op vlak van design en meubilair, gestileerd naar verschillende personages uit het Hindoeïstisch epos "Mahabharata", en zijn ook naar deze personages genoemd.


Duikinfo

Huisrif

Volgens de laatste "Marine Report" bieden de koraalriffen in de buurt van Penuktukan enkele van de mooiste onderwaterscens in Bali. Een tijd geleden werd het gebied waartoe het huisrif van Teluk Karang behoort uitgeroepen tot beschermd natuurgebied waar viserij strikt verboden is.

Van het moment dat je je onder het wateroppervlak bevindt, zul je rotsen en spleten vinden met een overwloed aan koraal.

Tot 30 meter onder het oppervlak zijn er kleurrijke velden met steenkoraal (scleractinia) en grote populaties van zelfdzame zachte koralen (alcyonacea) waar een veelvoud aan wondermooie vissen waargenomen kan worden.

Ervaren duikgidsen zullen met plezier de vele verborgen geheimen met je delen. Angels Canyon is zo een fascinerende plaats dat de meeste vakantiegangers het meer dan een maal willen bewonderen.

Duikplaatsen

Als je wilt duiken in Menjangan's marine park, rond het alom bekende wrak van de "Liberty" voor de kust van Tulamben, of in de de kleurrijke koraaltuinen voor de kust van Amed, de top duikplaatsen langs de noordkust van Bali worden normaalgezien bereikt met de minibus van het resort.

Behalve het immense en gevarieerde huisrif, zijn er wat verderop nog andere mooie, grotendeels onbekende duikplaatsen op korte afstand van het resort. Afhankelijke van de wensen van de gasten kunnen deze duikplaatsen bereikt worden met de krachtige boot.

De duikgidsen van Karang Divers kennen de duikplaatsen als hun broekzak. Daardoor zul je geen enkele van critters (zoals paperfish, ribbon eels, pygmeezeepaardjes, en dergelijke) of de kleurrijke naaktslakken missen.

Bovenal, de onderwaterwereld van Bali is bekend om zijn gezonde koraalriffen met een grote biodiversiteit, alsook om zijn grote diversiteit aan soorten vis en naaktslakken. Met een tikkeltje geluk kun je ook schildpadden en de grotere vissoorten zoals rifhaaien, mola mola of manta's zien.

Duikbasis

De 100 m² grote duikbasis "Karang Divers" ligt vlak naast de het toegangspunt tot het huisrif.

Speciale zorg werd genomen om modern en betrouwbaar materiaal te bieden (Bauer compressoren, pure-air-technologie, nitrox mengen) en een aangename omgeving waar je uitrusting van hoge kwaliteit kunt huren. Je kunt je omkleden in comfortabele overdekte cabines.

Het service team in de basis is competent en zorgzaam. Hun gevoel voor humor is geen belemmering voor hun bezorgdheid om jouw veiligheid. Beginners zijn welkom.

Het zwembad bevat een duikgedeelte van 3 meter, waar beginnelingen hun eerste stappen kunnen zetten.

Karang Divers, onder Duits management, biedt een waaier SSI duikcursussen aan in het Engels of Duits.

Comfort en kracht

Het duikcenter kan naar alle duikplaatsen in de buurt varen met hun gloednieuwe GFK-boot, die op maat gemaakt werd.
Deze is uitgerust met een premium stalen ladder voor makkelijke toegang, en groot zonnezeil, 200 PK motor, evenals ergonomisch ontworpen zitjes voor 8 tot 10 personen. Dankzij deze kenmerken is een comfortebele boottocht gegarandeerd.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2018 vanaf €450,-

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoonsbungalow
 • transfer
 • ontbijt

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • overige maaltijden
 • dranken
 • 10 huisrif duiken, nitrox gratis (€199)
 • duikpakket (6 huisrif duiken, dag duiken in Tulamben(2duiken), 2 lokale bootduiken) (€299)
 • taxen, fooien, persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
Instituur voor tropische geneeskunde in Antwerpen: 
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Teluk Karang