TamboraAccommodatie

Tambora bewijst dat zeilen en cruisen op een tradioneel gebouwde boot, niet betekent dat je moet inboeten op comfort. Deze mooie liveaboard biedt alle luxe en voorzieningen die je je kan inbeelden.

Ruimte... Uiteraard primeert ruimte op een schip, dus Tambora is zo comfortabel mogelijk gemaakt om maximum 16 duikers onder te brengen:

·         acht ruime gastensuites, elk ongeveer 15m², met een grote privé badkamer

·         keuze uit dubbele bedden of grote twin bedden (geen stapelbedden!)

·         alle bedden zijn zo geplaatst dat de gasten slapen in de vaarrichting.

·         elke gastensuite heeft een schrijftafel. Hier kan je je duiklogboek invullen of de foto's van je duiken bekijken in de privacy van je eigen kamer

·         voldoende opbergruimte voor kledij, boeken, tijdschriften, bagage, etc.

·         groot salon met aparte eet- en relaxruimte. Deze ruimtes zijn groot genoeg om de maaltijden te nuttigen, te relaxeren bij een gezellige babbel en een drankje, rustig een boek te lezen of te werken op je laptop.

·         drie aparte lounge ruimtes op het dek die genoeg plaats en privacy voorzien en elk kunnen afgeschermd worden tegen de zon.

Tambora is gebouwd door traditionele scheepsbouwers op het eiland Sulawesi, naar eeuwenoude traditie. Het ontwerp en de gebruikte materialen garanderen een immense sterkte en veerkracht van alle sleutelelementen, in het bijzonder de kiel, de romp en het dek.Ze beschikt onder andere over een dubbele kiel om het rollen van het vaartuig te beperken tot een minimum in een ruige zee.

De boot is volledig gebouwd uit Sulawesi ijzerhout en uitgekozen Javanese teak. Terwijl de romp wit is geschilderd, zijn de daken en het dek zo afgewerkt dat de natuurlijke schoonheid van het teak hout bewaard blijft. De vloeren van het dek en het salon bestaan volledig uit teak parket. Op deze manier blijft de rustieke charme en warmte van een authentieke houten boot behouden.

Alle kamers en gastensuites zijn ontworpen door een gerenommeerde Indonesische interieurarchitect. De gastensuites zijn goed ingerichte en smaakvol ontworpen kamers die een perfecte mix zijn van traditioneel Indonesische motieven en moderne functionaliteit. De traditionele regeling van de zeilen in Phinsi stijl is onveranderd gebleven. Het is een unieke ervaring om Tambora onder zeil te zien met een goede wind en het is een schitterende manier om te reizen langsheen de Indonesische eilanden.

Er is grote zorg besteed aan de ideale combinatie van ruimte en sfeer op het dek met de activiteiten van het duiken. De bijboten zijn uitgerust met aangepaste rekken om het duikmateriaal op te slaan tussen de verschillende duiken. Zo moet er geen materiaal heen en weer gedragen worden. 's Nachts en gedurende langere zeilperiodes wordt alle materiaal veilig opgeborgen en niets kan en mag blijven liggen op het dek.


Duikinfo

In tegenstelling tot vele andere schepen die later omgevormd werden naar goede duik liveaboard boten, is Tambora van nul af aan gemaakt als een echte liveaboard boot.

Ze biedt veel comfort maar is tegelijkertijd optimaal uitgerust om het duiken te ondersteunen op vlak van veiligheid, gemak en efficiëntie. Een grote ruimte op het bovendek is op maat gemaakt en uitgerust als een volledig duikstation, opgesplitst in twee delen.

Het natte deel omvat:

·         persoonlijke duikmanden voor alle gasten, om de jacket, ontspanner, zwemvliezen en masker op te bergen

·         individuele wet suit hangers twee grote spoeltanken, één voor de ontspanners en één voor de cameras en computers (de watermaker levert 6.5 ton per dag via omgekeerde osmose en grote tanks met vers water kunnen dus zo veel als nodig worden ververst)

·         een grote plaats om de camera en computer te drogen na het spoelen

·         'tankstation' en opbergruimte voor duiktanken

Het droge gedeelte voorziet:

·         een veilige plaats om de camera, duiklicht of computer te openen.

·         grote werkruimte en plaats voorzien om duikspullen op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn

·         groot aantal stopcontacten zodoende je nooit hoeft te wachten om de batterijen op te laden.

Het groot duikplatform is gesitueerd aan de achterkant van de boot, drie eenvoudige treden naar beneden van het hoofddek. Voor sommige duiken dient dit platform als een startpunt, terwijl bij andere duiken je eerst via dit platform aan boord gaat van een bijboot. Uiteraard kan het platform tussen twee duiken in gebruikt worden om te gaan zwemmen, snorkelen, of te relaxen in het water.

De bijboten zijn uitgerust met duiktank houders om het materiaal in te zetten terwijl je naar de duikplaats vaart. Wanneer de duikplaats dichtbij is kan je het materiaal tussen twee duiken in op de bijboot laten staan en de tank kan bijgevuld worden op de bijboot.

Wanneer de duikplaatsen verder weg gelegen zijn draagt de ervaren crew het materiaal van en naar de bijboten.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • transfert van hote/luchthaven naar de boot
 • drop-off plaats van aankomst
 • verblijf in een gedeelde 2 persoons kajuit met airco en eigen badkamer
 • duiken volgens schema van de gekozen route
 • alle maaltijden
 • alle dranken met uitzondering van wijn, likeur en geestrijke dranken
 • flessen, lood, loodgordel
 • land en strandbezoeken volgens schema van de gekozen route

Niet inbegrepen:

 • transfert van ontschepingshaven naar hotel/luchthaven
 • internationale en lokale vluchten
 • overnachtingen, eten, dranken voor en na de cruise
 • verzekeringen, marine park taksen, haven taksen, luchthaven taksen
 • wijn, likeur en geestrijke dranken
 • nitrox
 • huur materiaal (vooraf te reserveren)
 • persoonlijke uitgaven
 • wasdienst
 • sateliet telefoon
 • fooien

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Tambora