Selayar Dive ResortAccommodatie

Het Selayar Dive Resort is het eerste eco-resort in Zuid-Sulawesi. Het is een fantastische plaats om jouw vakantie door te brengen: onmiddellijk op het strand met een eindeloos zicht over de oceaan.
Wanneer het resort gepland en gebouwd werd, is geen enkele moeite gespaard om het perfect te integreren in de natuurlijke schoonheid en rijkdom van het regenwoud rondom en het 1 kilometer lange witte zandstrand .

Er zijn geen wegen in of naar het resort, het is alleen bereikbaar per boot. Pas wanneer je de kust nadert kan je het resort ontwaren tussen de bomen, waarbij het op zal vallen dat de afstand tussen de verschillende bungalows ruim is bemeten.

Het resort is 24/24u voorzien van elektriciteit. Om de rust in het resort niet te verstoren, werden de generatoren maar liefst op 2 km afstand geplaatst.

 • Er zijn 2 types accommodatie in Selayar resort:
  De 8 Beach Bungalows werden gebouwd volgens de Indonesische traditie met lokale materialen, maar wel met Westers comfort. Elke bungalow heeft zijn eigen stukje strand. Elke bungalow heeft een ventilator, en sommige beschikken ook over airco. Indien dit belangrijk is, wordt dit best vermeld op moment van reservatie. Verder is er ook een minibar, een muskietnet, en een bureau met 220V aansluiting. Op het terras zijn ligbedden ter beschikking (uiteraard met zicht op zee!). De aparte badkamer is volgens Westerse normen, incl warm water met voldoende druk.
 • De 2 nieuwe Beach Villas zorgen voor een extra vleugje luxe. Met 75m² oppervlakte, airco, een halfopen badkamer, een ligbed en veel opbergruimte.
Het restaurant is het hart van het resort. Niet alleen worden hier 3 gevarieerde maaltijden per dag geserveerd (uitgebreid ontbijt, overwegend vegetarische lunch en een uitgebreid driegangenmenu als diner, zowel Westers als typisch Indonesisch), maar hier kan je ook genieten van een lekkere cocktail, een frisse pint of een dorstlessende frisdrank.
 
LET OP!!! Het resort is enkel geopend van oktober tot eind april!

Duikinfo

Selayar Dive resort is niet dicht bij een Marine Parc gevestigd, het ligt er gewoon midden in! Met hun snelle speedboten bereiken ze zelfs hun verste duikplaatsen in maximaal 15 min.

De oostzijde van Selayar is helemaal omgeven door een groot rif. Selayar heeft dan ook het langste huisrif van Indonesië. Dankzij de inspanningen van het resort is deze idylische bestemming nu onder bescherming geplaatst.

Vanaf de jetty kom je op een drop off terecht met verbluffende koraalrijkdom, schildpadden, slangen, naaktslakken, gorgonen, pygmee zeepaardjes en een rijk visleven in het algemeen.

Langs de volledige kustlijn van het Marine Parc is het prachtig duiken. Daarom heeft het duikcentrum deze opgedeeld in duikplaatsen die elkaar onophoudend opvolgen. De meeste plaatsen worden gevormd door een drop off, waarlangs talrijke grotjes, overhangs en plateaus zijn gevormd.

Sinds de creatie van het Marine Parc in 2002 is de hoeveelheid vis en ander marine leven enorm toegenomen. Zuid-Oost Azie is gekend als de regio met de grootste biodiversiteit ter wereld, en duikers die Selayar bezoeken, zullen deze stelling achteraf alleen maar beamen. Van het minuscule pygmee zeepaardje tot grote grijze rifhaaien, hard en soft koraal dat hier hand in hand een verbluffend landschap creëert, ... Selayar has it all!

Het duikcentrum ligt vlak naast het restaurant in het hart van het resort, vlakbij de jetty. Lessen zijn 12L flessen met INT koppeling. Er zijn ook enkele 15L flessen en DIN adaptors aanwezig.

Er zijn 2 zuurstofkits beschikbaar in het duikcentrum voor noodgevallen, maar hou er rekening mee dat de dichtst bijzijnde decompressie kamer zich in Makassar bevindt. Veiligheid is dan ook geen loos begrip voor het duikcentrum! Let er dan ook zeker voor op dat je jouw logbook en duikbrevet niet vergeet!

De 3 duikboten zijn comfortabel en met motoren die tot 400PK leveren, is het vervoer naar de duikplaats nooit heel lang. Geen nood: voor camera’s werden speciale boxen met beschermende kussens gemaakt. De boten zijn uitgerust met ladders die het terug aan boord komen vergemakkelijken.

Duiktijden en schema zijn afhankelijk van stroming en getijden. Deze worden dus dagelijks geëvalueerd en gecommuniceerd naar de duikers.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/05/2020 in gedeelde 2 persoonskamer
Kamer zonder airco: € 1.060
Beach-Villa: € 1.410
Resort gesloten van 01/06-31/09

Inbegrepen:

 • Marine park taks voor Selayar National Park
 • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoonskamer
 • Ontbijt, lunch en avondmaal
 • Water, koffie en thee
 • 5 duikdagen (= 2 bootduiken/duikdag en no-limit huisrif duiken/ duikdag)

Niet inbegrepen:

 • Internationale en lokale vluchten
 • Transfer van en naar het Selayar Hotel (8 uur) vanuit Makassar. Laatste vertrek in Makassar is 8u30 en het laatste vertrek in het resort  is 7u00.
  -Op vrijdagen en dagen volgens beschikbaarheid (op aanvraag) €125/persoon
  -Alle andere dagen €400/persoon
 • Extra overnachtingen en transfer in Makassar
 • Alle andere taksen
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur duik materiaal

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Selayar Dive Resort