Seafari Odyssey SoedanAccommodatie

Deze 40m lange boot uit de vloot van Seafari (voor de eerste keer ter water gelaten in 2012) heeft een groot geacclimatiseerd restaurant met panoramisch zicht langs beide kanten, waar je bediend wordt van een geraffineerde keuken. Het salon bevindt zich vlak boven het restaurant en is uitgerust met een bar alsook een buitenterras. Je kan er gebruik maken van een groot scherm om jouw duikfoto's te projecteren of uw DVD's, CD's en MP3's te lezen.

 


Duikinfo

Deze boot vaart in Soedan van februari tot midden april. Van eind april tot en met december is de liveaboard operationeel in Egypte.

Shaab Rumi

Dit rif ligt 48km van Port Soedan en omgeeft een prachtige lagune die kan betreden worden via een nauwe doorgang die door Cousteau zelf uitgegraven is. Net buiten de lagune, op slechts 100m van de ingang, ligt Precontinent II, de futuristische wereld die Cousteau gebouwd heeft. Hier voerde hij samen met 4 teamleden gedurende 1 maand onderwaterexperimenten uit. Vandaag biedt het Precontinent een inzicht in het leven van deze mannen die ononderbroken onder water leefden in de futuristisch uitziende gebouwen en onderzoek voerden naar het onderwaterleven. De kooien die gebruikt werden voor het voederen van haaien liggen nog steeds waar ze lagen in Cousteau’s tijd. De haaien komen hier nog steeds zoals ze dat al deden tientallen jaren geleden.

Het wrak van de Umbria

Doordat Port Soedan ooit één van de belangrijkste havens in de wereld was, zijn er tal van opwindende wrakken te ontdekken. Één daarvan is de Umbria, een groot Italiaans vaartuig dat op de zeebodem ligt op ongeveer 1,5km van Port Sudan. Het ligt op een diepte van 25m in een hoek van 45° en bij laagtij steken de uiteinden van de 2 masten uit het water voor een makkelijke duik. Ongeveer 18 ton munitie en explosieven liggen nog steeds in de vrachtruimtes, samen met een half miljoen Maria Teresa muntstukken. Origineel was het schip op weg naar Eritrea met zijn vracht maar was net voor anker gaan liggen in Sudan op het moment dat Italië de oorlog verklaarde aan het land. Vervolgens bezetten de Soedanezen de boot en waren van plan de Italianen van boord te sturen toen ze vernamen dat die aan het zinken was.

Het is een opwindende ervaring om alle kamers en vrachtruimtes te ontdekken, waarvan sommigen volledig intact gebleven zijn, zoals de bakkerij en de machinekamer. Fiat Laguna’s, flessen wijn en munitie liggen opgestapeld in de romp. Er zijn talrijke snappers en zeelelies te vinden onder het enorme roer bij het achtersteven. Vele kleine krabbetjes leven bij de ingestorte luchtkoker in een van de gangen, die onze handen beginnen te poetsen vanaf we ze op de brug plaatsen. Rond het wrak kan je barracuda’s tegenkomen, koraalvlinders, stekelvinnige vissen en scholen kleine rode visjes. Aan de rechterzijde van de boot bloeien verschillende soorten koralen.

Sanganeb

Het Sanganeb National Park bestaat uit 124 koraalriffen. Zijn vuurtoren, die lijkt op een kleinere versie van de Eiffeltoren, rijst op uit het midden van de zee. Enkele Soedanese soldaten zijn hier voortdurend van dienst gedurende 3-4 maand, en verwelkomen elke bezoeker met veel plezier. Na de afdaling snijden verticale kloven door de rotsen en weelderige koralen verspreiden zich zoals de bloemen in het regenwoud. Verscheidene soorten vissen zwemmen langs de rotsen en groeven terwijl scholen haaien vredig voorbij glijden.

Angarosh

De naam betekent “Moeder van Haaien” in de lokale taal en dat is meer dan verdiend gezien grijze rifhaaien hier regelmatig opduiken langs de buitenwanden. Het uiteinde van het rif ligt 10m onder het wateroppervlak en is opgebouwd uit 2 plateaus, een op 25m en de ander op 45m waar manta’s in de diepte zwemmen en barracuda’s boven de plateaus wervelen.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2017 vanaf € 1.480,- per persoon in gedeelde kajuit

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in een gedeelde 2-persoonskamer
 • alle maaltijden aan boord (avondmaal op dag van aankomst en ontbijt en lunch op dag van vertrek)
 • alcohol vrije dranken
 • 16 duiken
 • nitrox
 • transfer van de luchthaven naar het schip en terug 
 • 12 liter flessen en lood

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • huur materiaal
 • fooien (€40)
 • taxen
 • visa
 • persoonlijke uitgaven
 • alcohol houdende dranken

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas verplicht, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum voor Soedan is ter plaatse te betalen. In onze offerte kan je meer info vinden. 
Voor Egypte dient ter plaatse zowel op de heen- als op de terugreis een visum aangekocht te worden.
Let op: om toegang te krijgen tot Soedan mag het paspoort geen visum of stempels van Israel bevatten.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Indoneîë. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Sudan:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Soedan (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Sudan:
weerstatistieken
Het actuele weer

Watertemperatuur Port Sudan


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Seafari Odyssey Soedan