Saman Explorer (NEW NAME: MY OMAN EXPLORER)Accommodatie

De Saman Explorer, met als nieuwe naam MY OMAN EXPLORER, biedt accommodatie voor 22 personen en is voorzien van een salon, airconditioning, een zonnedek om uit te rusten, alsook een ruim duikplatform.
De internationale crew bestaat uit 8 tot 9 ervaren bemanningsleden en de voertaal aan boord is Engels. Deze stalen boot wordt uitgebaat en bestuurd door Extra Divers Worldwide.

De gasten worden ondergebracht in 10 dubbele cabines en 1 master cabine. Allen zijn ze uitgerust met een stil airconditioning systeem, leeslampjes en oplaadstations. Uiteraard beschikt elke cabine over zijn eigen badkamer (zelfs met regendouche!). De cabines hebben 2 single bedden (1m x 2m elk). De master cabine (20m) is gelegen op het hoofddek, heeft een groot dubbel bed, venster met geweldig zicht op de zee, alsook een bureau en minibar.

The Saman Explorer vaart van november tot midden mei in de regio rond Salalah, in het zuiden van Oman. 

Best of Muscat tour: 
Vanuit Sifah wordt er gevaren langs hoogtepunten als het wrak van de Al Munassir, de Fahal eilanden en Kuriyat in de richting van de Daymaniyat eilanden! De Saman Explorer staat uiteraard voortdurend in contact met de Extra Divers duikcentra aan land en wordt onmiddellijk ingelicht als er walvishaaien opgemerkt worden, zodat ze de koers kan aanpassen om deze zeereuzen te zien.

Transfer-Trip Muscat - Mirbat:
De transfertrip van de Saman Explorer biedt de gasten aan boord een volledig inzicht in de diversiteit van het sultanaat Oman. Aan het begin van de tour worden de bekende duikplaatsen rond Muscat bezocht (Al Munassir wrak, Fahal eilanden en Kuriyat). De route gaat zuidwaarts langs de kust: gedurende deze 10 dagen worden elke keer opnieuw nieuwe en opwindende duikplaatsen ontdekt! De tour eindigt met wonderbaarlijke duiken rond de bekende Halaniayt eilanden: bultrugwalvissen, manta's en immense scholen dolfijnen zijn hier geen uitzondering. Ook zijn er voor de kust van Mirbat, de laatste stopplaats, prachtige oude wrakken en de enorme hoeveelheden vis die van Oman een unieke bestemming maken!

Hallaniyat Islands Tour:
De Hallaniyat eilanden in het zuiden van Oman bieden de meest gevarieerde duikplaats van het sultanaat! Deze eilanden garanderen een buitengewone diversiteit aan soorten en een onvoorstelbare rijkdom aan vissen.
Plaatsgetrouwe bultrugwalvissen, Manta's, enorme scholen dolfijnen: met een tikkeltje geluk bieden de Halaniyats alles wat een duiker onderwater wil zien!
Immense scholen vis en enkele mooie wrakken vervolledigen de ervaring op de Saman Explorer.

Technische specificaties

Lengte: 34 m
Breedte: 9 m
Motoren: 2 x 720 kp Daewoo elk
Power: 3 generators, 220 V
Compressoren: 2 + Nitrox
12l en 15l aluminum - en stalen flessen
DIN en INT adapters
Talen aan boord: Engels en Duits
2 Dinghies (5.5 m) elk 40 pk
Huurmateriaal (ter plaatse te betalen) is beschikbaar indien het op voorhand aangevraagd wordt
Nitrox tegen betaling (60 USD per persoon en week)

 


Duikinfo

De cruises duren van zaterdag tot zaterdag. 6 nachten worden doorgebracht aan boord, en de laatste nacht in het 5 sterren Marriott Hotel in Mirbat.
De boot vertrekt op zaterdagnamiddag uit de haven van Mirbat en vaart daarna eerst langs de kust. Vanaf het dorpje Hasik begint de tocht naar de Hallaniyat eilandengroep. Het eerste van de eilanden wordt bereikt na een overtocht van 3-4 uur. Gedurende de daaropvolgende dagen verkennen de gasten de duikplaatsen rondom de vijf eilanden.
Dagelijks worden er 3-4 duiken gedaan, inclusief nachtduiken.
Op vrijdagnamiddag wordt er van boord gegaan in de haven van Mirbat. Vanaf hier word je ondergebracht in het Mirott Hotel Mirbat. Op zaterdagmorgen vertrekt de transfer terug naar de luchthaven.

Het duikgebied is ongerept en nog maar nauwelijks verkend. Bijgevolg kun je vanalles verwachten. Uiteraard hebben de leden van de boot al verschillende verkenningsduiken gemaakt en leren ze tijdens elke tocht het gebied beter en beter kennen.

Het is ook geweten dat de eilanden een inwonende populatie bultruggen bevatten. Kijk uit naar deze enorme reus. Er valt zeker en vast nog veel meer te ontdekken. Verschillende riffen, grote groupers, manta's, ... laat je verrassen! En misschien stuit je wel op een nieuw wrak, want naar het schijnt zijn hier schepen uit de vloot van Vasco Da Gama gezonken.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • verblijf aan boord in gedeelde 2-persoonskajuit
 • vol pension
 • water, thee en koffie
 • verblijf op laatste dag in hotel in gedeelde 2-persoonskamer half pension
 • flessen en lood
 • duiken

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • transfer
 • taxen, vergunningen, fooien
 • alle overige dranken, er zijn GEEN alcoholische dranken aan boord
 • verzekeringen, persoonlijke uitgaven

Meer info

Praktische informatie over uw reis naar Oman

 • Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
 • Visum voor Belgen kan u bekomen bij aankomst op de luchthaven. Maximaal 14 dagen geldig!

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis. Het visum kan u aankopen bij aankomst op de luchthaven.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Oman. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Oman:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Oman (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Oman:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Saman Explorer (NEW NAME: MY OMAN EXPLORER)