Rondreis Bali (12 nachten, 27 duiken)Accommodatie

De beste manier om de variatie en schoonheid van Bali te ontdekken is een rondreis. Kies je voor eenverblijf in 1 bepaald resort, dan kies je voor 1 aspect van de mogelijkheden in Bali. Tijdens deze rondreis combineer je alle highlights op vlak van duiken.

Tijdens de verplaatsingen krijg je ook een mooie impressie van de schoonheid van het eiland. De rondreis wordt afgesloten in Ubud, een gezellig kunstenaarsdorp in het centrum van het eiland. Ideaal om de sfeer boven water op te snuiven!

Deze rondreis wordt op vaste data aangeboden. Bij deze trips kom je terecht in een internationaal gezelschap. Je duikgids vergezelt je gedurende de hele reis (maximaal 4 duikers per gids).

Het is echter ook mogelijk om deze reis te boeken, uitsluitend voor jouw gezelschap (minimaal 2 duikers). Er worden dan geen andere duikersbijgeboekt.


Duikinfo

Er zijn vier belangrijke duikgebieden in Bali die je zal exploreren.

Nusa Penida:

Rond Nusa Penida en zijn buureiland Nusa Lembongan kan je genieten van bijzonder mooi Balinees duiken. Nusa Penida is een eilandje ten zuid-oosten van Bali, aan de andere kant van de Straat van Badung. De Balinezen beschouwen dit dor en ruig eiland als een behekste achtertuin, maar het duiken in deze tuin met helder water en sterke stromingen, is een ware attractie.

De grote aantrekkingskracht van Nusa Penida is de aanwezigheid van de eigenaardige en normaal gesproken zeer zeldzame oceaanvis: de Mola Mola of Maanvis. Deze zoekt vanuit de diepe geulen rond Penida, de nabijheid van de riffen op om zich te laten poetsen.

Er is een grote keuze aan duikstekken. Ontmoetingen met de Mola Mola zijn seizoensgeboden, maar de duiken rond Nusa Penida zijn sowieso de moeite waard. Kenmerkend zijn het helder water, de gezonde koralen en de oceaanvissen. Vinnen zal je hier niet vaak moeten doen, want bijna elke duik is een stromingsduik.

Stromingen zijn hier vaak sterk want de eilandjes liggen midden in de “Indonesian Throughflow”. De Straat van Lombok scheidt Lombok van Bali en zijn omringende eilandjes. Het is de op een na belangrijkste doorstroming van water tussen de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Het beste moment om te gaan duiken rond Nusa Penida is wanneer de getijden hun pieken bereiken en de stroming van water stagneert.

Amuk Bay (Candi Dasa & Padang Bai):

De baai van Amuk wordt begrensd door de dorpjes van Padang Bai in het zuiden en Candidasa in het noorden, heeft een doorsnee van 6 km en ligt aan de zuidkant van Bali’s oostelijke punt. Dicht bij Candidasa liggen twee kleine eilandjes, Tepekong en Biaha, en een verzameling rotsen, Mimpang of Batu Tiga genoemd.

Al deze eilandjes zijn uiteindelijk niet meer dan door stroming geteisterde rotsblokken en getuigen van een ongerepte schoonheid. De baai, gevoed door de aanvoer van voedselrijk water uit zuid-Bali, is gastheer voor haaien, mola-mola en scholen vis die deze duiksites best spannend maken.

Wie klein bijzonder gedierte kan appreciëren, moet gaan duiken rond Padang Bai.  Deze kleine inham is omzoomd met riffen, reeds vanaf tien meter diepte. Macro liefhebbers zijn gek van Padang Bai en zijn “Blue Lagoon”, want je vindt er alle soorten schepsels in de ondiepe wateren. Deze beschermde baai is ook een perfecte plek om te gaan nachtduiken.

De variatie in dit gebied is groot. Zo zijn er bijvoorbeeld ook verscheidene plaatsen met veel haaien, roggen en grote scholen vis. En Padang Bai is ook een van die plekken waar regelmatig mola mola worden gezien., vooral van augustus tot oktober. Het water is hier fris en er zijn altijd wat golven, maar de zichtbaarheid is meestal goed.

Amed en Tulamben:

Tulamben is het thuisfront van het WOII wrak Liberty, de meest gekende en meest geliefde duikstek van Bali. De baai van Tulamben ligt in ‘s werelds rijkste marine bio geografische zone met meer dan 2500 verschillende soorten vis en 700 soorten koraal. Plankton-rijk water bereikt de baai aan Bali’s noord-oost kust via de belangrijke oceaan stroming van de Stille naar de Indische oceaan en vice versa.

Amed, ook aan Bali’s noord-oost kust gelegen, is – wat landschap betreft – een stuk mooier dan Tulamben. Onderweg zie je rijstvelden, traditionele opstellingen voor zoutwinning en zandstranden in tegenstelling tot Tulambens stranden van zwarte stenen. Duiken in Amed is nog onaangetast en je zal er weinig andere duikers tegenkomen.

Er zijn nog heel wat duikstekken langs de kust tussen Tulamben en Amed en verder oostwaarts tot aan de meest oostelijke punt van Bali. Sommige werden onlangs ontdekt, vele anderen wachten nog om geëxploreerd te worden. De zwarte zandbodem is een prachtige, dramatische achtergrond voor de ongelooflijke kleurenpracht van de vele soorten vis.

Het eiland Menjangan:

De riffen in noord-west Bali rond het eiland Menjangan, behoren tot de meest beschermde van heel Bali.

Helder en rustig water, een mysterieus, oud, houten scheepswrak en grillige wanden met gorgonen bedekt en in perfecte staat, maken van Menjangan een absolute top duikstek. Rond het eiland zijn zo’n veertien verschillende duikstekken die deel uitmaken van het beschermde West Bali Nationale Park.

De verticale koraalwanden rond Menjangan gaan tot een diepte tussen 30 en 60 meter en lopen dan geleidelijk dieper uit in zee. Het rif oppervlak is heel grillig met grotten en spleten die de koraal muur opbreekt in veel hoekjes en kantjes. Gorgonen van alle soorten bereiken hier bijzondere grootte en grote beker sponzen zijn overal aanwezig. Zachte koralen bedekken de kleurrijke wanden helemaal tot in de diepte.

Menjangans meest westelijke tipje verbergt een diepe, interessante duik op een oud houten scheepswrak. De “Anker” ligt net buiten de kust dicht bij een Parkwachters post.

Aan de andere kant van Bali’s meest westelijke punt ligt Gilimanuk met prachtige muck-diving in “Secret Bay”. Ook Lovina heeft interessante muck-diving in Puri Jati.


Data en prijzen

Prijs op basis van trips met internationale medereizigers geldig tot 31/12/2019:

 • voor een duiker op basis van een tweepersoonskamer vanaf: $2.245  (€1.906)*
 • voor een niet-duiker op basis van een tweepersoonskamer vanaf: $1.655 (€1.405)*
 • supplement single vanaf: $705 (€598)*
 • supplement hoog seizoen (van 24/06/18 tot 31/08/18) vanaf: $150 (€127)*

Prijs op basis van privé-trip (minimum 2 deelnemers): op aanvraag, aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte.

 

Trips met internationale medereizigers:

  

Inbegrepen:

 • Luchthaventransfers
 • Transport per minibus met airco
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt, 13 nachten
 • 27 duiken, zoals beschreven in het programma (incl Flessen en lood)
 • Lunch en drinkwater op dagen dat er gedoken wordt
 • BBQ lunch op dag 10 (weersafhangkelijk)
 • Traditionele Indonesische rijsttafel op dag 3
 • Engelstalige duikgids (maximum 4 duikers per gids)
 • Gebruik van beach towels
 • 10 minuten massagae van nek en schouders in Mimpi Resort Tulamben 
 • flessen en lood

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht naar Denpasar (Bali)
 • 15 L flessen
 • Nitrox
 • Lokale luchthaventaksen

* wisselkoers van 12/12/2017


Schema

Type Onderdeel Duur
Accommodatie
Dag 1

Bij aankomst in Bali word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Hij zal jullie begeleiden tijdens het transfer naar Legian (Zuid-West Bali, 20 min).
Overnachting in
Alam KulKul Boutique Resort

1 dag
Accommodatie
Dag 2

Een dagje rust na de lange vlucht.
Overnachting in Alam KulKul Boutique Resort

1 dag
Accommodatie
Dag 3

Na het ontbijt transfer naar Noord-west Bali (+/- 3h 30mins)
2 duiken op Menjangan Island (drop off), lunch aan boord
Vanavond voorzien we een traditionele Indonesische rijsttafel als Diner
Overnachting in Mimpi Menjangan Resort

1 dag
Accommodatie
Dag 4

3 duiken op Menjangan Island, lunch aan boord
Overnachting in Mimpi Menjangan Resort

1 dag
Accommodatie
Dag 5

08:00 Check out en aansluitend transfer naar Seririt (Noord Bali,+/- 1hr 30min)
3 duiken in Puri Jati (muck diving)
Transfer naar Tulamben (Noordoost Bali,+/- 2hrs)
Overnachting in Mimpi Tulamben

1 dag
Accommodatie
Dag 6

Vroeg uit de veren voor een duik in de vroege ochtend op het 120m USAT Liberty Shipwreck
2 duiken in Tulamben Bay (drop off en rifduik)
Nachtduik op het  USAT Liberty Shipwreck
Overnachting in Mimpi Tulamben

1 dag
Accommodatie
Dag 7

duik in de vroege ochtend op het USAT Liberty Shipwreck
2 duiken in Tulamben Bay
Nachtduik op het  USAT Liberty Shipwreck
Overnachting in Mimpi Tulamben

1 dag
Accommodatie
Dag 8

Check out en transfer naar Amed (Noord-oost Bali, +/- 30mins)
1 duik in Amed op het 20m Japanese Wreck
2 duiken op Amed Reef
Transfer naar Candidasa (Zuidoost Bali,+/- 1hr)
Overnachting in Puri Bagus Candidasa

1 dag
Accommodatie
Dag 9

Transfer naar Padangbai (15min)
3 duiken op Nusa Penida (incl Manta Point, rif- en driftduiken). Tijdens het Mola-Mola seizoen wordt uiteraard ook gedoken met de Mola Mola’s.
Lunch aan boord
Overnachting in Puri Bagus Candidasa

1 dag
Accommodatie
Dag 10

Transfer naar Padangbai
2 duiken in Biaha en Mimpang of Tepekong (rifduiken)
BBQ Lunch
1 duik in Blue Lagoon (rifduik)
Overnachting in Puri Bagus Candidasa

1 dag
Accommodatie
Dag 11

Check out en transfer naar Padangbai
2 duiken in Gili Selang (rifduiken)
Lunch aan boord
Transfer naar Ubud (central gebergte, +/- 1hr 45min)
Onderweg bezoek aan de Goa Lawah Temple
Overnachting in Champlung Sari Hotel

1 dag
Accommodatie
Dag 12

Rest & Relaxation in Ubud (Hier zijn ook optionele tours en activiteiten mogelijk als kookles, rafting, Monkey Forest, ...)
Overnachting in Champlung Sari Hotel

1 dag
Accommodatie
Dag 13

Checkout en transfer naar de luchthaven in Zuidoost Bali (+/- 1hr 15min)

1 dag

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Rondreis Bali (12 nachten, 27 duiken)