Rock Island AggressorAccommodatie

Palaus paddestoelvormige rotseilandjes bieden een brede waaier aan opwindende duiken: wrakken uit WOII, kanalen waar het krioelt van de haaien, blue holes, een zoetwatermeer met niet-stekende kwallen en zelfs enkele grotten. Er zijn ook steile wanden weelderig bezaaid met zachte koralen en enorme anemonen. Beginnende duikers kunnen het soms lastiger hebben in de sterke stromingen van Palau.

Aankomst / Boarding / Vertrek:
Gasten die op zondagavond aankomen op de internationale luchthaven Koror (ROR) zullen worden begroet door een bemanningslid in uniform of een Neco Tourist Agent. Er zijn geen telefoons of taxi's op de kleine luchthaven, dus we kunnen je helpen bij jouw transfer naar het jacht. Als je al op het eiland bent, kan je op elk moment vanaf 16.00 uur op zondag aan boord gaan van de Rock Islands Aggressor. Gasten kunnen aan boord gaan tot maandagochtend. De boot vertrekt aan het dok om 6:00 uur - 06:30 uur op maandagochtend. De Rock Islands Aggressor dokken liggen in de Neco Marine (Malakai) Harbor in Palau. Na een duikweek keert de Rock Islands Aggressor zaterdagmiddag na de lunch terug naar het dok. Afrekenen is zondagochtend om 8 uur. De bemanning helpt bij het organiseren van vervoer naar de luchthaven of een lokaal hotel als u uw verblijf verlengt.

De Rock Islands Aggressor :

 • Lengte: 32m
 • Breedte: 9m
 • Passagiers: 18
 • Crew: 6
 • Double Stateroom (1 kamer) en Deluxe Stateroom (8 kamers)
TD - Deluxe Stateroom
 
Deluxe Stateroom (#1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)
Queen bed (beneden) en een éénpersoonsbed (boven) in stapelbed-stijl, kast, raam, haardroger en airco. Gelegen op het hoofddek.

 

Dubbele Stateroom (#9)
 Tweepersoonsbed (beneden) en een tweepersoonsbed (boven) in stapelbedstijl, kast, poortgatvenster door de deur met uitzicht op het duikdek, haardroger, klimaatregeling. Gelegen op het duikdek.

De Rock Islands Aggressor is gebouwd en aangedreven voor comfort, veiligheid en stabiliteit. Ze heeft een prachtig ruim salon, zonneterras met zonwering, ligstoelen, bar, grill en een compleet foto-/ videocentrum. Ze geeft plaats voor 18 gasten, verdeeld over 9 ruime hutten (8 Deluxe Staterooms en 1 Double Stateroom). De Double Stateroom bevindt zich op het duikdekniveau. Elke passagiershut heeft extra opbergruimte en individuele klimaatbeheersing.


Duikinfo

De Rock Islands Aggressors en Palau Aggressor II zijn zusterschepen en Palau is al 23 jaar een Aggressor Fleet-bestemming.

Palau is een besteming waar heel het jaar door gedoken kan worden en elk seizoen heeft iets anders te bieden. German Channel heeft veel inwonende manta's en gedurende het paringseizoen, van december tot maart, kunnen duikers er makkelijk 20 tot 30 zien! Februari en maart biedt grote scholen moorish idols, eenhoornvissen en verscheidene soorten koraalvlinders. Heel het jaar door kom je enorme bait balls van horsmakreel tegen in en rond Ulong en German Channel en op de riffen van Blue Corner en Siaes Corner.

Alle duiken worden gedaan vanaf de duikskiff die plaats biedt aan 18 passagiers. Deze wordt in het water gelaten via een hydraulische kraan. De 7-daagse tours worden gerund van zondag tot zondag en de duiken beginnen op maandagmorgen en eindigen op zaterdag voor de lunch wanneer de Aggressor terugkeert naar de haven. Van maandag tot vrijdag worden elke dag vier duiken aangeboden en een nachtduik op drie avonden (indien de omstandigheden het toelaten). Op zaterdag wordt een halve dag gedoken.

Je zal in water duiken dat gemiddeld tussen 27 a 28°C is. De meeste gasten maken dagelijks maar liefst 3-4 duiken, dus enige bescherming is nodig. Een 3mm natpak wordt aangeraden als comfortabel voor de meeste duikers. Vanwege de stromingen in Palau, raden we duikers aan om veiligheidsitems mee te brengen, zoals een oppervlakteboei en andere veiligheidsitems die je nodig acht. We raden je ook aan om een duikcomputer mee te nemen die verplicht is en een DIN-adapter (indien nodig).

 

Een greep uit de 'Best of Palau' duikplaatsen :

Big Drop-Off
Een wall dive die begint op een halve meter bij laag water en zakt tot 180m. Het wordt door de meesten beschouwd als de mooiste wall dive in Palau omwille van de overvloed aan harde en zachte koralen, zeewaaiers, scholen pyramid butterflyfish en een groot aantal tropische rifvissen.

Blue Corner
De bekendste en meest gewaardeerde duikplaats in Micronesië is gekenmerkt door een ondiep koraalplatform die uitsteekt in de oceaan en verticale wanden heeft aan beide zijden. Een opwelling veroorzaakt door de stroming lokt scholen visjes en grote pelagische soorten naar de bovenste uiteinden van de muren. De duik is vooral gekend voor zijn scholen grijze rifhaaien die zwerven langs de rand van de muur. Twee inwonende Napoleons vergezellen de duikers regelmatig gedurende hun duik. Hondstonijnen, adelaarsroggen, scholen barracuda's en scholen rifvissen bevolken deze duikplaats.

Blue Holes
Dit is een reeks van vier grote holtes in de bovenkant van het rif die samenkomen en een reusachtige onderwaterkamer vormen. De kamer heeft een enorme opening in een wand die allerlei zachte koralen, zeewaaiers en harde koralen. Grote pelagische soorten die hier vaak gezien worden, zijn o.a. tonijn, jacks, grijze en witpunt rifhaaien, barracuda en adelaarsroggen. Zeebaarzen, napoleons, trekkersvissen, moorish idols, koraalvlinders, anemonen en schildpadden komen vaak voor op deze duikplaats, die gelegen is vlak naast Blue Corner.

Chandelier Caves
Na een korte zwemtocht door een tunnel op 10m diepte kom je uit in een grot bestaande uit drie kamers. Prachtige salactieten gevormd door het water dat door de rotsbodem erboven naar beneden drupt, hangen van het plafond naar beneden en geven de grotten hun naam. Dankzij zeer kleine gaatjes naar het bos erbuiten kan verse lucht de kamers binnendringen zodat de duikers aan het oppervlak kunnen bovenkomen en de geweldige omgeving bewonderen.

Denges Passage
Dit natuurlijke kanaal, gelegen aan de oostkust van Palau, huisvest een volledige familie sepia's. Deze ongewone dieren zijn zeer meegaand met fotografen. Ze worden niet vaak gezien door duikers door het relatief beperkt aantal plaatsen in de wereld waar ze aangetroffen worden, hun vermogen om relatief onbeweeglijk te blijven en hun uitstekende camouflage.

German Channel
Dit door mensen gemaakte kanaal door de zuidwestelijke zijde van het barriererif bevat twee duikplaatsen. Een plaats, genaamd Manta Rock, is een natuurlijke cleaning station waar reuzenmanta's komen om parasieten en afval van hun lichaam te laten kuisen door poetslipvissen. Grijze rifhaaien maken ook gebruik van de diensten van de poetslipvissen. Het gebied is ook bewoond door barracuda's, snappers, blauwvintrekkersvissen, grondels, koraalduivels, bladvissen en een octopus. Dichtbij is een koraaltuin met krokodilvissen, naaktslakken, platwormen, anemonen en clownvisjes.

New Drop-Off
Deze verticale wand, halverwege tussen Blue Corner en Big Drop-Off, is gelijkaardig aan Blue Corner in die zin dat het een ondiep platform is dat uitsteekt in de oceaan, de stroming opvangt en een opwelling veroorzaakt die schoolen pyramid butterflyfish en barracuda's aantrekt, samen met een aantal grijze rifhaaien. De steile wand is bezaaid met zachte koralen en zeewaaiers.

Ngedebus Coral Gardens
Een van de beste verzamelingen harde koralen in de Stille Oceaan. Deze duik wordt gekenmerkt door een uitloper en een groefrif structuur met schildpadden, sepia's, anemonen, tridacna schelpen, witte rifhaaien en scholen van duizenden kleine visjes.

Ngerchong
Het eiland Ngerchong, net voorbij Denges Passage, heeft twee duikplaatsen in de vlakbij: Ngerchong Outside en Ngerchong Coral Gardens. Ngerchong Outside is een hellende wandduik gekenmerkt door zeewaaiers, anemonen, zachte koralen en vele harde koraalformaties. Haaien, bultkoppapegaaivissen en scholen vissen worden hier regelmatig gezien, evenals een occasionele manta. De Coral Gardens, ook gekend als Ngerchong Inside, is waarschijnlijk de beste duik in Palau om een overvloed aan harde koralen te zien. Tafelkoraal, hertshoornkoraal, elandshoornkoraal, paddestoelkoraal en hersenkoraal zijn maar enkele van de vele soorten koraal die hier te vinden zijn. Daarnaast tieren vele anemonen met clownvisjes, sepia's, schildpadden, en andere vissen hier welig. Van eze duik kun je genieten tussen de 3 en 24 meter diepte.

Peleliu
Het eiland Peleliu, aan het zuidelijke uiteinde van de hoofdarchipel van Palau, is omzoomd door overweldigende wanden. De duikplaatsen zijn onder meer Peleliu Corner, Yellow Wall en Orange Beach. Peleliu duikplaatsen zijn voornamelijk steile wanden begroeid met zeewaaiers, zeezwepen, harde koralen en anemonen, maar worden gedomineerd door zachte koralen. Peleliu is een uitstekende plaats om grote pelagische soorten te observeren, en haaien in het bijzonder.

Short Drop-Off
Een aflopende wand net buiten de ingang tot de haven van Koror, die bezaaid is met reuze zeewaaiers. Bovenaan de wand is een koraaltuin gevuld met tropische vissen en ongewervelden.

Siaes Tunnel
Een buitengewone diepe duik aan de westelijke zijde van Palau, dicht bij de Ulong Channel. Deze duik begint met een loodrechte wand waar op 21m de opening van de tunnel begint. Je gaat naar binnen door een opening, die 15m breed en 6m hoog is, en zwemte door de tunnel, die evenwijdig met de wand loopt over een afstand van 45m. Aan de binnenkant van de tunnel is een ruime grot met een plafond op 24 tot 27m en een vloer op 36 tot 40m. Halverwege door de tunnel is er een "venster" in de wand die uitkijkt in de diepblauwe oneindigheid. Je verlaat de tunnel door een grote opening in de wand op 24m. Pijlstaartroggen, schildpadden, scholen jacks en haaien kunnen gezien worden in en rond de tunnel.

Ulong Channel
Dit kanaal is gelegen aan de westelijke zijde van Palau, vlakbij de Siaes tunnel en Wall. De ingang is omgeving door wanden met prachtige koraaltuinen erboven. Met het inkomende getij is de ingang van het kanaal gevuld met grijze rifhaaien. Het kanaal strekt zich uit over een afstand van ongeveer 800m, met een gemiddelde breedte van 30m. De maximale diepte is rond de 18m. Met koraal bedekte wanden lopen over de gehele lengte van het kanaal aan beide kanten. een ondiepe richel dat door het midden van het kanaal loopt is bedekt met zachte koralen, zeewaaiers en anemonen. Uniek aan deze duikplaats is een enorm stuk slakoraal die de thuisbasis is voor scholen eekhoornvissen, soldatenvissen en glasoogbaarzen. De stroming zorgt voor een zacht duwtje, wat resulteert in een mooie, kalme rit doorheen het kanaal.

Wonder Channel
Dit kanaal, gelegen te midden van de rotseilanden op korte afstand van Jellyfish Lake en Clam City, wordt het best gedoken aan de oostelijke zijde langs een wand die begint aan het oppervlak en een diepte bereikt van 24m. Zachte koralen, zeewaaiers, anemonen, blauwe en rode zeesterren, doornenkronen, krabben, pijpvissen, zeeslakken, platwormen en naaktslakken kunnen gevonden worden langs deze wand.

Wreck of the Iro Maru
De Iro Maru, een 45m lang koopvaardijschip dat in de tweede wereldoorlog gezonken is door Amerikaanse bommenwerpers, staat rechtop in 36m diep water slechts 10 minuten ten zuiden van Koror. Drie masten en kanonkoepels op de boeg en het achtersteven huisvesten een grote variëteit aan ongewervelden en harde koralen. Het hoofddek bevindt zich op een diepte van 24m en heeft open ruimtes met olievaten en machines.


Data en prijzen

Best of Palau, 7 nachten liveaboard met de Rock Island Aggressor.

08/03/2020 - 15/03/2020

Verblijf in een te delen Deluxe Stateroom : 3.535 USD. Wild Water promo -800 USD, dus 2.735 USD per persoon.

Inbegrepen:

 • 7 nachten aan boord
 • Alle maaltijden aan boord
 • Alle niet alcoholische dranken, beperkte selectie van plaatselijk bier en wijn
 • Duiken
 • Flessen, loodgordel en lood

Niet inbegrepen:

 • Vluchten
 • Transfers
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Lokale (luchthaven- en haven)taksen
 • Brandstoftoeslagen, indien van toepassing
 • Duiktaksen
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Nitrox (beschikbaar mits supplement)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden en dranken
 • Dinner in een lokaal restaurant op de laatste avond 

Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Rock Island Aggressor