ROATAN AGGRESSORAccommodatie

Roatan is ideaal gelegen langs het Mesoamerican Barrier Reef System (het op een na langste barrièrerif ter wereld) dat zich uitstrekt ten noorden van het schiereiland Yucatan en tot aan de Caribische kust van Honduras. Dit uitgestrekte rif trekt een breed scala aan zeedieren aan en voedt de Baai-eilanden met gezonde en diverse populaties van vissen en andere zeedieren.
Roatan was de uitvalsbasis voor meer dan 5000 piraten. Nu zijn gepassioneerde en nieuwsgierige duikers op deze liveaboard trip naar Honduras, de nieuwe avonturiers op zoek naar zeeschatten op locaties zoals het Aguila Wreck, Mary's Place en Coco's Sea Mounts.

Aankomst / Boarding / Vertrek:
De cruise duurt 7 nachten, van zaterdag tot zaterdag.
Er zijn verschillende opties afhankelijk van hoe laat je aankomt. Je kan een taxi nemen vanaf de luchthaven naar Romeo's Restaurant en jouw koffers op de Roatan Aggressor achterlaten. Je kan dan in Romeo's Restaurant lunchen tot het boarden start (om 15.30 uur). Vanaf het vliegveld kan je ook een taxi nemen naar het hosthotel, Clarion Suites at Pineapple Villas in French Harbour, en lunchen en genieten van hun faciliteiten voor een meerprijs. Je kan van 15.30 tot 18.00 uur aan boord van het jacht gaan. Iedereen moet vóór 18.00 uur aan boord zijn.

Na een volledige week duiken, keert de Roatan Aggressor vrijdagnamiddag (na de 2 laatste duiken) terug naar de steiger bij restaurant Romeo's. Op het zonneterras aan de kust wordt een cocktailfeest en dinner bij zonsondergang georganiseerd. Dit is de enige maaltijd die niet is inbegrepen. Gasten kunnen dineren in Romeo's Restaurant of in een van de vele lokale restaurants in de buurt. Check-out is zaterdagochtend om 8 uur. De bemanning zal helpen bij het organiseren van vervoer naar de internationale luchthaven van Roatán of het gasthotel als je jouw verblijf verlengt.

De Roatan Aggressor is gebouwd volgens Lloyd's Registry en American Bureau of Shipping Standards en heeft een complete veiligheidsuitrusting.

 • Lengte: 37m
 • Breedte: 7m
 • Passagiers: 18
 • Crew: 6
 • Master Stateroom (1 kamer) en Deluxe Stateroom (8 kamers)
Master Stateroom Deluxe Stateroom

Master Stateroom

Een queensize bed met een eigen douche, individuele klimaatbeheersing, monitor met mediaspeler USB / 110v stopcontact en haardroger. Geen poortgat.

Deluxe Stateroom
De Staterooms hebben een tweepersoonsbed en een stapelbed boven. Er is een Stateroom met twee bedden in een stapelbed. Elk kamer heeft een eigen douche, poortgat, individuele klimaatbeheersing, monitor met mediaspeler, USB / 110v stopcontact en haardroger.

De Roatan Aggressor is gebouwd en aangedreven voor comfort, veiligheid en stabiliteit en heeft 110 volt voeding aan boord. Accommodaties omvatten 1 master-hut met een queensize bed, 8 deluxe
staterooms; 7 met een tweepersoonsbed en een eenpersoons bed en één Stateroom met 2 aparte bedden. Alle passagiershutten hebben klimaatregeling, privébadkamers en douches. De Roatan Aggressor heeft plaats voor 18 gasten in privacy en comfort.

De jacht beschikt over een ruim salon met airconditioning, een eethoek en een zonneterras met een bubbelbad, lounge, ligstoelen en een stereo-installatie (heeft een IPod-plug-in). Er is ook een natte bar in de schaduw en grill, een compleet fotocentrum met een digitale video en computers voor het bewerken van foto's. Er is Nitrox beschikbaar mits supplement.
Er zijn individuele duikkasten, een cameratafel met lagedruk luchtslangen en twee warme zoetwater douches op het duikplatform. De Roatan Aggressor heeft een kluis aan boord voor het bewaren van kostbaarheden zoals paspoorten, contant geld, creditcards of iets anders.


Duikinfo

Gasten aan boord van het Roatan Aggressor liveaboard zullen de beste duiken in de Baai-eilanden van Honduras ervaren, wat zowel gemakkelijk als opwindend is. De Baai-eilanden zijn wereldberoemd vanwege hun steile wanden, mystieke wrakken, enorme ponzen en fascinerende macro-beestjes. Deze wateren zijn ook de thuisbasis van grotere mariene soorten, zoals walvishaaien, Caribische rifhaaien en tuimelaar. De Roatan-regio van Honduras heeft fantastische critter-scuba-duiken met onderwerpen als Electric Rays, langsnuit zeepaardjes, woest uitziende Spoon-nose Eels, Rough Box Crabs, Yellowheaded Jawfish, Sailfin Blennies en zelfs Southern Stargazers.

Je zult duiken in water dat in de zomermaanden gemiddeld 28°C en ongeveer 25°C in de wintermaanden. De meeste gasten maken tot maar liefst 5 duiken per dag waardoor een soort van bescherming nodig is. Een wetsuit of shorty van 1-3 mm is het hele jaar door aanbevolen maar sommige mensen geven echter de voorkeur aan een 5mm duikpak in januari / februari. Alle duiken zijn vanaf het moederschip.

De bemanning van de Kona Aggressor II heeft een unieke combinatie van talenten. Terwijl u aan boord bent, kunt u een buddy van uw keuze kiezen of duiken met een van de bemanningsleden. Het jacht biedt maximaal vijf duiken per dag (2 op de laatste dag) inclusief nachtduiken. Er is voldoende persoonlijke opbergruimte voor jouw duikuitrusting.
De achtersteven en platformgebieden zijn zeer ruim. De boardingladders zijn ontworpen voor gemakkelijk in en uit het water te komen. Geniet van de zoetwaterdouches aan het achterdek na je duiken.

De Baai-eilanden zijn de helderste duikwateren van Honduras en bieden verschillende steile wanden, prachtige ondiepe riffen, spectaculaire wrakken en offshore zee bergen. Deze ongerepte zeebergen vertegenwoordigen een Caribische grens die zelden door duikers wordt verkend.

Hier zijn enkele van de gebieden die de Roatan Aggressor zal bezoeken.

Roatan

Mary's Place
Mary's Place is een van de bekendste duiklocaties aan de zuidkant van Roatan en heeft een weelderig rif met spleten en tunnels die er doorheen lopen. Geweldige fotografiemogelijkheden.

Taviana's Wall
Veel schildpadden zijn hier te vinden en op deze site maak je een geweldige nachtduik met inktvis, krabben en kreeften.

Wrak van de Aquila
Dit wrak herbergt 15 - 20 grote Groupers en grote blauwe papegaaivissen, evenals een grote groene Moray-paling.

Odyssey Wreck
Dit vrachtschip is Roatan's grootste wrak van 91 meter lang en 26 meter breed. Het is een van de grootste wrakken in het Caribisch gebied.

Sea Mount

Coco's Sea Mount
Coco's schoonheid zit in de mix van koraal en goed zicht waar duikers altijd van genieten.
Deze zee-bergen liggen ver van Utila en Roatan en daarom worden ze zelden bezocht door dagbootduikers.

Utila

Black Hills
Een favoriet onder alle duikers, je kunt rekenen op het zien van scholen Creole Wrasse, Atlantische zwaardvis, Horse-eye Jack en Southern Sennets, samen met Scorpionfish, Toadfish en de zeldzame Frog Fish.
Een schildpad is er de vaste bewoner en lijkt niet bang voor duikers, net als de Barracuda. Grote pelagische vissen zijn hier te zien, zoals Manta Rays, Marlin en haaien. Inclusief de grote jongen zelf, de Whale Shark !

Duppy Waters
Een koraaltuin begint onder de boot, met muren aflopend in het blauw.
Eagle Rays, pijlstaartroggen, octopus, scholen Creoolse Wrasse en Blue Tang zijn er in overvloed.

CJ's Drop-off
Dit is er één voor de diepe duikliefhebber.
Spiny Caribbean Lobster, Golden Tail Moray en scholen van Jack zijn er in overvloed.

Raggedy Cay
Deze populaire site begint op 10m en gaat tot 40m, met Majestic Eagle Rays die voorbij zwemmen en Hawksbill Turtles kauwend op zachte koralen. Octopussen zijn te vinden rond de zandkanalen langs de koraaltuin evanals Spotted Morays.

Old Bank
Dit is een erg mooie ondiepe duikstek, waar het zeldzame Elkhorn-koraal bloeit en kleinere beestjes zoals de Fringed Filefish en Caribbean Reef Squid langs de muren te zien zijn. In de zanderige gebieden kan de Yellowhead Jawfish worden gespot.

Cannery Bank
Hier is een uitgelezen kans om getuige te zijn van grote pelagische vissen die over de open wateren zwerven.


Jack Neil Point
Zand, muren en individuele koraalkoppen maken dit een 'must do' duik. Long snout Seahorse, Large-eye Toadfish, Flying Gurnards en octopus maken dit een van de beste nachtduiken van het gebied.

Halliburton Wrak
Gezonken in 1998, begint dit kunstmatige rif op 20 meter diepte met het stuurhuis en loopt door tot op de bodem van het schip op 31 meter.
Green Morays, Spotted Drum, Yellowline Arrow Crabs, Channel Clinging Crabs en Bearded Fire Worms worden meestal gezien tijdens deze diepere duik, evenals af en toe een Porcupine Fish and Pipefish.

Hawksbill Bank
De Roatan Aggressor is een van de weinigen die deze zeebodem bezoekt.
Bluebell-manteldiertjes zijn er in overvloed en de zeldzame Fingerprints zijn ook te vinden. Een residente karetschildpad geeft Deze site dankt zijn naam aan een residente karet- of Hawksbillschildpad.

Cayos Cochinos

Toon Town
Deze duikplaats is bekend vanwege zijn macro-leven. Toon Town zit boordevol Bluebell manteldiertjes, kleine krabben en flamingo tongue cowries. Een lange waslijst van headliners uit de kleinere zeekoninkrijken zijn hier te vinden.

Pelican Point
Elk denkbaar soort rifvis, inclusief French Angelfish, vlindervissen en papegaaivissen. Aan de buitenkant van het rif kunt u haaien en barracuda's zien patrouilleren.

 

Data en prijzen

Roatan Aggressor, 7 nachten liveaboard Roatan, Utila & Cayo Cochinos.

Inbegrepen:

 • 7 nachten aan boord
 • Alle maaltijden aan boord
 • Alle niet alcoholische dranken, beperkte selectie van plaatselijk bier en wijn
 • Duiken
 • Flessen, loodgordel en lood

Niet inbegrepen:

 • Vluchten
 • Transfers
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Lokale taksen
 • Brandstoftoeslagen, indien van toepassing
 • Duik- en haventaksen (110 USD op 02/03/2018)
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Nitrox (beschikbaar mits supplement van 100 USD per duiker per week)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden en dranken
 • Dinner op de laatste avond 
 • Day package (indien gewenst, 45 USD + taks, aan boord te betalen) 
  Op de laatste zaterdag : transfers hotel en luchthaven, lunch en genot van de faciliteiten van Clarion Resort.

Data & Reservaties

Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over ROATAN AGGRESSOR