RAJA AMPAT BIODIVERSITY RESORTAccommodatie

Biodiversity Eco Resort is kleinschalig en gevestigd in Wasai/Raja Ampat, in het hart van de befaamde Dampier Strait, met zijn spectaculaire duikplaatsen.
 
Biodiversity Eco Resort is één van de meest populaire resorts aan het worden voor avontuurlijke (duik)bestemmingen in Raja Ampat aangezien dit Eco Resort zich tracht te onderscheiden van alle andere in deze regio.

1) Ze zijn flexibel betreffende het aantal duiken dat de gasten willen maken (ze bieden 2 duiken per dag, 3 duiken of 4 duiken per dag).
2) Ze hebben geen vaste en vooraf bepaalde dagen voor het inchecken / uitchecken. Gasten worden dus niet gedwongen om op een bepaalde dag van de week aan te komen of te vertrekken.
3) De pick-ups worden voorzien vanuit Waisai. Zo worden lange en kostbare pick-ups vanuit Sorong vermeden. Het resultaat daarvan is dat het reizen economischer wordt dan de meeste andere resorts in het gebied.

Je maakt dus gebruik van de publieke Ferry Sorong - Waisai. Deze veerboot is zeer comfortabel, snel en nieuw. Hij heeft airconditioning, tv, cafetaria, toilet en de optie economie of VIP-stoelen (mits supplement). De reis duurt ongeveer twee uur en de veerboot vertrekt elke dag om 14.00 uur vanuit Sorong. Eens aangekomen in Waisai worden de gasten opgehaald met de boot van het resort. Deze boottocht is slechts 20 minuten naar het kleine paradijs.
 
Biodiversity Eco Resort heeft een capaciteit van 9 charmante bungalows, in drie categorieën / prijsklasses; Superior Cottage, Standaard Cottage en Deluxe Cottages.
Alle bungalows zijn gebouwd met traditionele materialen en volgens de regels van de lokale architectuur. Tijdens de bouw is er veel aandacht besteed aan de natuurlijke omgeving zodat de huisjes volledig geïntegreerd zijn in het groen terwijl de fauna en flora zo min mogelijk verstoord wordt.
Elke kamer heeft een eigen balkon met een Hamock, zitzak en ligbedden op het strand. De accommodaties zijn verder uitgerust met een waterdispenser, een muskietennet, handdoeken om te zwemmen en meerdere pluggen om elektronica op te laden (220V).

 • Deluxe cottages: ruime hutten (55m2), mooi ingericht met Papua-handwerk. Gelegen in het midden van het strand met meer privacy. Ze hebben ook een eigen pergola. Elke hut heeft een eigen grote badkamer met een douche met warm en koud water.

 • Superior cottages: ruime (46m2) en onafhankelijke huisjes aan het uiteinde van het pand. Elke Superior Cottage heeft tevens een eigen pergola en eigen badkamer met een douche.

 • Standaard of Familie Cottages: Twee ruime (42m2) en onafhankelijke huisjes met een aangrenzende en gedeelde wasruimte, met een eigen douche en toilet.
Of je nu geniet aan jouw bungalow, op een comfortabele strandstoel of in het restaurant, het witte zandstrand met zijn prachtige uitzicht is steeds in de buurt.

De receptie is overdag geopend om ervoor te zorgen dat gasten de best mogelijke en zorgeloze vakantie hebben.

Duikinfo

Je duikt met één van de beste duikcentra van de streek. Het duikcentrum bevindt zich in het hoofdgebouw, dicht bij de receptie. Er wordt met grote zorg omgesprongen met de duikuitrusting van de gasten en met de huuruitrusting. We zorgen ervoor dat alle apparatuur op het gebied van onderhoud up-to-date is en dat alle apparatuur na elke duik correct wordt afgespoeld. Onze staf is verantwoordelijk voor het uit de boot halen van al uw uitrusting nadat je jouw duikactiviteiten hebt beëindigd. Ze spoelen alles en aan het einde van de dag wordt het in de duikopslagruimte geplaatst. Dit alles is wordt voor jou gedaan, zodat jij ten volle van jouw duikvakantie kan genieten.

Duiken in Raja Ampat is spectaculair! 
Een kleine selectie van wat je kan verwachten op de duikplekken in de buurt van het resort zijn haaien (vijf verschillende soorten, waaronder de Wobbegong-haai), mantaroggen, vleermuisvissen, groupers, pygmee zeepaardjes, schooling jacks, barracuda's, fuseliers, goatfish, paarse en threadfin anthiassen,... . Allen worden ze omringd door riffen in perfecte staat, met een grote verscheidenheid aan gigantische zachte en harde koralen in allerlei kleuren.

Het wordt zonder twijfel een onvergetelijke duikervaring. Indien jouw luchtvoorraad het toelaat worden de duiktijden gemaximaliseerd tot wel 75 minuten.
Verder wordt er getracht om jou een persoonlijke Raja Ampat duikervaringen te bieden. Duiken is in kleine groepen (maximaal 6, meestal 4 duikers per gids) en men streeft hier naar de beste kwaliteit, de hoogste veiligheid en het meeste plezier!

Een greep uit de mogelijke duikplaatsen:
 
-> Biodiversity House Reef (voor alle niveau's)
-> Cape Kri
-> Blue Magic
-> Manta Sandi
-> Chicken Reef
-> The Passage
-> Arborek Jetty

Data en prijzen

Prijzen op aanvraag


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over RAJA AMPAT BIODIVERSITY RESORT