Philippine SirenAccommodatie

De 40 meter lange S/Y Philippine Siren is ontworpen en gebouwd met behulp van de lessen geleerd uit de bouw van de vorige Siren Fleet zeiljachten. Dit is de grootste boot van de Siren Fleet tot op heden, waardoor ze in staat geweest zijn om alle hutten groter te maken. Het eetgedeelte is nu nog ruimer en biedt een super uitzicht. Het duikdek is bijzonder ruim en er zijn nu ook meer faciliteiten voor onderwater fotografen en videografen.

Gebouwd op het Indonesische eiland Sulawesi, is de Philippine Siren een traditionele "Phinisi" gemaakt van ironwood en teak. Zonder misplaatste pretentie: we kunnen stellen dat er geen andere liveaboard in de Filipijnse wateren te vinden is die nog mooier en luxueuzer is.

Aan boord van de S / Y Philippine Siren worden maximaal 16 gasten aan boord van elke reis verwelkomd. Dit zorgt voor volop ruimte voor alle gasten.

Technische fiche:
◦ 7 zeilen
◦ Een uitgestrekt dekoppervlakte
◦ Een ruim salon met airco en cocktail bar, 42 inch flatscreen en computer-server ter ondersteuning van het inter-cabine-netwerk
◦ overdekte eethoek
◦ 8 grote hutten met airco elk met hun eigen computer, audio-visueel entertainment systeem en een eigen badkamer met warm water. Alle kamers zijn volgestopt met luxe extra's zoals badjassen, haardroger, handdoeken, individueel regelbare sfeerverlichting en individuele controles voor uw air-conditioning.
◦ Wasserette
◦ Massage Service
◦ Yacht Boutique, met merchandise artikelen zoals handdoeken, petten, logboeken, t-shirts, shorts en aanstekers
◦ Nitrox is gratis voor alle Nirox gecertificeerde duikers
◦ 2 high-powered Zodiacs begeleiden de S / Y Philippine Siren
◦ Kajaks (niet beschikbaar op de dag van aankomst en de dag van vertrek)


Duikinfo

Visayas (juli tot februari)
De Visayas regio is de thuisbasis van enkele van de beste duikenplaatsen in de Filippijnen, met zijn brede diversiteit van het zeeleven, steile door koraal bedekte muren, zacht glooiende riffen en muck diving hotspots.
Tijdens de tour bezoek je verschillende eilanden waaronder Cabilao en Balicasag, waar honderden jacks samenscholen en de waaierkoralen groeien tot buitengewone grootte.
Apo Island, wordt door velen beschouwd als de meest succesvolle Marine Sanctuary in de Filippijnen. Het koraal groeit sterk dankzij de bescherming van de lokale bevolking en het enorme aantal vissoorten is verbazingwekkend. Barracuda, grouper, Bumphead en veel schildpadden kunnen allemaal worden gezien.
Dauin op Negros zorgt voor het waarnemen van frogfish, sierlijke Ghost Pipe Fish, zeepaardjes en vele andere kleine en vreemde beestjes.
Olongo & Mactan Eilanden hebben riffen bedekt met zachte koralen en een aantal grote en kleine wrakken, die onderdak bieden aan sweetlips en waar scholen vleermuisvissen vaak worden gezien.

Sommige van de Visayas trips worden ook nog uitgebreid met Malapascua. Hier kan je genieten van befaamde duikplaatsen als Monad Shoal (Tresher Sharks), het wrak van de Dona Marilyn en Gato Island.


Tubbataha Reef National Marine Park (maart tot juni)


Uitgeroepen tot een Nationaal Marine Park in 1988 en ingeschreven als UNESCO-werelderfgoed in 1993, dit ter erkenning van zijn uitzonderlijke universele waarde in termen van het mariene leven, soorten diversiteit en rijkdom. 182 km Zuid-Oosten van Puerto Princessa op Palawan eiland, biedt het Tubbataha Reef in de Sulu Zee een fantastische reeks duiken alleen toegankelijk per liveaboard.
Deze riffen bestaan uit verticale muren die oprijzen uit grote dieptes. De ondiepe rif toppen zitten vol met lokale rifvissen. Op veel plaatsen vind je pijlstaartroggen, langoesten, onvolwassen mantaroggen, schildpadden, haaien en Guitar Leopard Sharks. De wanden zijn bedekt met enorme sponzen, waaierkoraal, zachte koralen en zwart koraal. In dieper water scholen maanvissen, vlinder vissen, wimpelvissen, rainbowrunners, fuseliers, jacks, snappers en sweetlips. Grote trevally's, tonijn, barracuda's, grijze rifhaaien en Whitetips patrouilleren langs het rif. Giant manta's en adelaarsroggen vliegen soms vlak boven je hoofd. Schildpadden en grote en kleine groupers (Napoleons) passeren nieuwsgierig die vreemde duikers in hun gebied...


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • Transfers tussen de luchthaven en Philippine Siren
 • Basis duikuitrusting Aqua Lung: BCD,Calypso ontspanner, 3mm shorthy, masker en vinnen, trappen boei (SMB, safety sausage)
 • Duikflessen 12L
 • Lood
 • Nitrox voor gecertificeerde duikers
 • Vol pension
 • Koffie, thee, water, fruitsappen, frisdranken
 • Lokaal bier

Niet inbegrepen:

 • Internationale en lokale vluchten
 • Marine park en haven taksen
 • Duiklamp
 • Duikcomputer
 • Wijn, cocktails en sterke dranken
 • Massage (€25/uur)
 • Wasserij (€0,50/stuk)
 

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders (verblijf < 21 dagen)
Indien het verblijf op de Filippijnen langer is dan 21 dagen, dan is een visum verplicht.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Filippijnen:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Philippines
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Filippijnen :
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Philippine Siren