Palau Plantation ResortAccommodatie

Wat ons betreft is dit resort dé absolute aanrader voor een verblijf in Palau. Het bestaat uit luxueuse en in traditionele stijl gebouwde bungalows gelegen in een tropisch paradijs. In het resort vind je een een zeer gezellig restaurant dat uitkijkt op het tropisch regenwoud en een prachtig zwembad. De jungle bar zorgt tenslotte voor lekkere cocktails, een gezellige sfeer en lekkere hapjes in de latere uurtjes.


Duikinfo

Wanneer het over opwindende duiken gaat, plaatsen vele ervaren duikers Palau bovenaan hun lijstje. De duikplaatsen liggen over een groot gebied verspreid en zijn heel gevarieerd wat betreft topografie en fauna. Indien u kiest voor een verblijf aan het vasteland, dien je er rekening mee te houden dat sommige van de duikplaatsen zich op een uur varen of meer liggen. Hoewel veel van de duiken zich afspelen in kalme wateren, zijn sommige duiken in Palau gekend voor hun sterke stromingen en bijhorende aanwezigheid van grote pelagische diersoorten zoals haaien en roggen. Of je nu kiest voor een hotelverblijf, dan wel voor een liveaboard, de duiken die je hier zal maken zijn hun tijd en geld ruimschoots waard!

Duikplaatsen als Blue Corner, Blue Holes, Ulong Channel, German Channel, Pelilu wall, Ngmesis wall doen het hart van elke duiker sneller slaan.

Ontmoetingen met haaien staan elke duik op het programma. Schildpadden, grote scholen tonijnen, barracuda’s, murenes, jackfish en Napoleon wrass zijn dagelijkse kost. In de cleaning stations German Channel en Devilfish City worden zeer regelmatig Manta Rays gespot. Voeg hierbij de prachtige onderwaterlandschappen (steile drop-offs, blue holes, ...) en de enorme hoeveelheden vis en je weet waaraan Palau zijn naam als absolute topbestemming dankt. Tenslotte kan ook de wrakduiker hier zijn hartje ophalen. Rond Palau liggen zo’n 30 Japanse scheepswrakken uit WOII. Er wordt elke morgen met snelle en comfortabele boten uitgevaren voor een 2 of 3 tank dive. Tussen de duiken wordt er halt gehouden op een van de prachtige stranden voor de lunch. Ook voor snorkelaars is Palau een paradijs. Op de zeer kleurrijke riffen worden er tussen de grote scholen vis regelmatig haaien waargenomen. Spectaculair is ook het Jellyfish Lake dat duizenden kwallen – die door de afwezigheid van natuurlijke vijanden hun tentakels verloren – huisvest.

Wij werken in Palau al jaren samen met het Fish 'n Fins duikcentrum. Ze zijn pioniers in de regio, en mogen zonder enige twijfel als de referentie in Palau worden beschouwd. Het duikcentrum zorgt voor de transfers tussen de accommodaties en het duikcentrum. Aan het duikcentrum is ook een gezellige bar, waar 's avonds ook de lekkerste maaltijden worden geserveerd. Een aanrader!

In welke periode maak je de meeste kans op bepaalde vissoorten:

december / januari / februari: mantaseizoen.

februari / maart / april / mei: veel haaien.

juni / juli: beste zicht in de lagoon, de meest ideale condities voor wrakduiken.

augustus / september: grote scholen jonge haaien.

De watertemperatuur varieert het hele jaar door tussen de 27 en 30°C, en de zichtbaarheid is doorgaans uitstekend (+/-30m)


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 22/12/2019 vanaf $1530 (€1.365,-)*

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoonskamer
 • 5 duikdagen (2 duiken per dag)
 • Transfer
 • Lunch en drank tijdens de boot duiken
 • Nitrox
 • Flessen en lood
 • Transfer hotel-boot-hotel

Niet inbegrepen:

 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering). Indien verzekeringen gewenst, dienen deze binnen de 5 dagen na boeking te worden gereserveerd.
 • Overige maaltijden en dranken
 • Lokale (luchthaven)taksen
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Day use kamer op laatste dag in geval van late retourvluchten
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Huur duikmateriaal (flessen en lood inbegrepen, overig huurmateriaal niet)

* wisselkoers (05/03/19)


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders. In geval van reizen via Guam (USA) dient u wel een ESTA formulier in te vullen voor uw passage in Guam.

Verzekeringen:
Het is van belang dat je een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar de Filippijnen. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en De Europese aan. Vraag een vrijblijvende offerte.

Het uur in Micronesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Micronesië (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Micronesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Palau Plantation Resort