Palau Aggressor II


Accommodatie

Palaus paddestoelvormige rotseilandjes bieden een brede waaier aan opwindende duiken: wrakken uit WOII, kanalen waar het krioelt van de haaien, blue holes, een zoetwatermeer met niet-stekende kwallen en zelfs enkele grotten. Er zijn ook steile wanden weelderig bezaaid met zachte koralen en enorme anemonen. Beginnende duikers kunnen het soms lastiger hebben in de sterke stromingen van Palau.

Palau is een besteming waar heel het jaar door gedoken kan worden, en elk seizoen hoedt iets anders te bieden. German Channel heeft veel inwonende manta's, en gedurende het paringseizoen, van december tot maart, kunnen duikers er makkelijk 20 tot 30 zien! Februari en maart biedt grote scholen moorish idols, eenhoornvissen en verscheidene soorten koraalvlinders. Heel het jaar door komt de Palau Aggressor II enorme bait balls van horsmakreel in en rond Ulong en German Channel en op de riffen van Blue Corner en Siaes Corner.

Alle duiken worden gedaan vanaf de duikskiff die plaats biedt aan 18 passagiers. Deze wordt in het water gelaten via een hydraulische kraan. De 7-daagse tours worden gerund van zondag tot zondag met 5 en een halve dag duiken. De duiken beginnen op maandagmorgen en eindigen op zaterdag voor de lunch wanneer de Aggressor terugkeert naar de haven. Van maandag tot vrijdag worden elke dag vier duiken aangeboden en een nachtduik op drie avonden. Op zaterdag wordt een halve dag gedoken.


Duikinfo

Big Drop-Off
Een wall dive die begint op een halve meter bij laag water en zakt tot 180m. Het wordt door de meesten beschouwd als de mooiste wall dive in Palau omwille van de overvloed aan harde en zachte koralen, zeewaaiers, scholen pyramid butterflyfish, en een groot aantal tropische rifvissen.

Blue Corner
De bekendste en meest gewaardeerde duikplaats in Micronesië is gekenmerkt door een ondiep koraalplatform die uitsteekt in de oceaan en verticale wanden heeft aan beide zijden. Een opwelling veroorzaakt door de stroming lokt scholen visjes en grote pelagische soorten naar de bovenste uiteinden van de muren. De duik is vooral gekend voor zijn scholen grijze rifhaaien die zwerven langs de rand van de muur. Twee inwonende Napoleons vergezellen de duikers regelmatig gedurende hun duik. Hondstonijnen, adelaarsroggen, scholen barracuda's en scholen rifvissen bevolken deze duikplaats.

Blue Holes
Dit is een reeks van vier grote holtes in de bovenkant van het rif die samenkomen en een reusachtige onderwaterkamer vormen. De kamer heeft een enorme opening in een wand die allerlei zachte koralen, zeewaaiers en harde koralen. Grote pelagische soorten die hier vaak gezien worden, zijn o.a. tonijn, jacks, grijze en witpunt rifhaaien, barracuda en adelaarsroggen. Zeebaarzen, napoleons, trekkersvissen, moorish idols, koraalvlinders, anemonen en schildpadden komen vaak voor op deze duikplaats, die gelegen is vlak naast Blue Corner.

Chandelier Caves
Na een korte zwemtocht door een tunnel op 10m diepte kom je uit in een grot bestaande uit drie kamers. Prachtige salactieten gevormd door het water dat door de rotsbodem erboven naar beneden drupt, hangen van het plafond naar beneden en geven de grotten hun naam. Dankzij zeer kleine gaatjes naar het bos erbuiten kan verse lucht de kamers binnendringen zodat de duikers aan het oppervlak kunnen bovenkomen en de geweldige omgeving bewonderen.

Denges Passage
Dit natuurlijke kanaal, gelegen aan de oostkust van Palau, huisvest een volledige familie sepia's. Deze ongewone dieren zijn zo meegaand met fotografen als ze zeldzaam zijn. Ze worden niet vaak gezien door duikers door het relatief beperkt aantal plaatsen in de wereld waar ze aangetroffen worden, hun vermogen om relatief onbeweeglijk te blijven, en hun uitstekende camouflage.

German Channel
Dit door mensen gemaakte kanaal door de zuidwestelijke zijde van het barriererif bevat twee duikplaatsen. Een plaats, genaamd Manta Rock, is een natuurlijke cleaning station waar reuzenmanta's komen om parasieten en afval van hun lichaam te laten kuisen door poetslipvissen. Grijze rifhaaien maken ook gebruik van de diensten van de poetslipvissen. Het gebied is ook bewoond door barracuda's, snappers, blauwvintrekkersvissen, grondels, koraalduivels, bladvissen en een octopus. Dichtbij is een koraaltuin met krokodilvissen, naaktslakken, platwormen, anemonen en clownvisjes.

New Drop-Off
Deze verticale wand, halverwege tussen Blue Corner en Big Drop-Off, is gelijkaardig aan Blue Corner in die zin dat het een ondiep platform is dat uitsteekt in de oceaan, de stroming opvangt en een opwelling veroorzaakt die schoolen pyramid butterflyfish en barracuda's aantrekt, samen met een aantal grijze rifhaaien. De steile wand is bezaaid met zachte koralen en zeewaaiers.

Ngedebus Coral Gardens
Een van de beste verzamelingen harde koralen in de Stille Oceaan. Deze duik wordt gekenmerkt door een uitloper en een groefrif structuur dat schildpadden, sepia's, anemonen, tridacna schelpen, witte rifhaaien en scholen met duizenden kleine visjes onderhoudt.

Ngerchong
Het eiland Ngerchong, net voorbij Denges Passage, heeft twee duikplaatsen in de vlakbij: Ngerchong Outside en Ngerchong Coral Gardens. Ngerchong Outside is een hellende wandduik gekenmerkt door zeewaaiers, anemonen, zachte koralen en vele harde koraalformaties. Haaien, bultkoppapegaaivissen en scholen vissen worden hier regelmatig gezien, evenals een occasionele manta. De Coral Gardens, ook gekend als Ngerchong Inside, is waarschijnlijk de beste duik in Palau om een overvloed aan harde koralen te zien. Tafelkoraal, hertshoornkoraal, elandshoornkoraal, paddestoelkoraal en hersenkoraal zijn maar enkele van de vele soorten koraal die hier te vinden zijn. Daarnaast tieren vele anemonen met clownvisjes, sepia's, schildpadden, en andere vissen hier welig. Van eze duik kun je genieten tussen de 3 en 24 meter diepte.

Peleliu
Het eiland Peleliu, aan het zuidelijke uiteinde van de hoofdarchipel van Palau, is omzoomd door overweldigende wanden. De duikplaatsen zijn onder meer Peleliu Corner, Yellow Wall en Orange Beach. Peleliu duikplaatsen zijn voornamelijk steile wanden begroeid met zeewaaiers, zeezwepen, harde koralen en anemonen, maar worden gedomineerd door zachte koralen. Peleliu is een uitstekende plaats om grote pelagische soorten te observeren, en haaien in het bijzonder.

Short Drop-Off
Een aflopende wand net buiten de ingang tot de haven van Koror, die bezaaid is met reuze zeewaaiers. Bovenaan de wand is een koraaltuin gevuld met tropische vissen en ongewervelden.

Siaes Tunnel
Een buitengewone diepe duik aan de westelijke zijde van Palau, dicht bij de Ulong Channel. Deze duik begint met een loodrechte wand waar op 21m de opening van de tunnel begint. Je gaat naar binnen door een opening, die 15m breed en 6m hoog is, en zwemte door de tunnel, die evenwijdig met de wand loopt over een afstand van 45m. Aan de binnenkant van de tunnel is een ruime grot met een plafond op 24 tot 27m en een vloer op 36 tot 40m. Halverwege door de tunnel is er een "venster" in de wand die uitkijkt in de diepblauwe oneindigheid. Je verlaat de tunnel door een grote opening in de wand op 24m. Pijlstaartroggen, schildpadden, scholen jacks en haaien kunnen gezien worden in en rond de tunnel.

Ulong Channel
Dit kanaal is gelegen aan de westelijke zijde van Palau, vlakbij de Siaes tunnel en Wall. De ingang is omgeving door wanden met prachtige koraaltuinen erboven. Met het inkomende getij is de ingang van het kanaal gevuld met grijze rifhaaien. Het kanaal strekt zich uit over een afstand van ongeveer 800m, met een gemiddelde breedte van 30m. De maximale diepte is rond de 18m. Met koraal bedekte wanden lopen over de gehele lengte van het kanaal aan beide kanten. een ondiepe richel dat door het midden van het kanaal loopt is bedekt met zachte koralen, zeewaaiers en anemonen. Uniek aan deze duikplaats is een enorm stuk slakoraal die de thuisbasis is voor scholen eekhoornvissen, soldatenvissen en glasoogbaarzen. De stroming zorgt voor een zacht duwtje, wat resulteert in een mooie, kalme rit doorheen het kanaal.

Wonder Channel
Dit kanaal, gelegen te midden van de rotseilanden op korte afstand van Jellyfish Lake en Clam City, wordt het best gedoken aan de oostelijke zijde langs een wand die begint aan het oppervlak en een diepte bereikt van 24m. Zachte koralen, zeewaaiers, anemonen, blauwe en rode zeesterren, doornenkronen, krabben, pijpvissen, zeeslakken, platwormen en naaktslakken kunnen gevonden worden langs deze wand.

Wreck of the Iro Maru
De Iro Maru, een 45m lang koopvaardijschip dat in de tweede wereldoorlog gezonken is door Amerikaanse bommenwerpers, staat rechtop in 36m diep water slechts 10 minuten ten zuiden van Koror. Drie masten en kanonkoepels op de boeg en het achtersteven huisvesten een grote variëteit aan ongewervelden en harde koralen. Het hoofddek bevindt zich op een diepte van 24m en heeft open ruimtes met olievaten en machines.


Data en prijzen

let op: Aggressor Fleet werkt regelmatig met promotie's, dit zijn de standaard prijzen.
Voor promotie's neemt u best contact met ons op zodat we de goedkoopste prijzen voor uw duikreis kunnen opzoeken.

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in gedeelde 2-persoonskajuit
 • alle duiken met lucht
 • flessen en lood
 • alle maaltijden en dranken (uitgezondert dinner op laatste dag aan boord)

Niet inbegrepen:

 • vluchten tot en vanuit Palau
 • nitrox
 • dinner op laatste dag aan boord
 • fooien
 • verzekeringen, visa, taxen
 • persoonlijke uitgaven
 • overnachtingen voor en na de duikcruise
 • transfer vanuit en naar de luchthaven, ter plaatsen te betalen

bekijk ook volgende link


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders. In geval van reizen via Guam (USA) dient u wel een ESTA formulier in te vullen voor uw passage in Guam.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar de Filippijnen. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en De Europese aan. Vraag een vrijblijvende offerte.

Het uur in Micronesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Micronesië (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Micronesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Palau Aggressor II