Oman Aggressor


Accommodatie

The Jewels of Oman - Vier unieke routes om uit te kiezen

Oman biedt ongeschonden riffen, verbluffende woestijnen, ruige berglandschappen, groene oases, eindeloze stranden en een vriendelijke bevolking. De Arabische Zee en de Golf van Oman hebben grote koraalriffen in de diepe fjorden van Musandam (Golf van Oman), op de Daymaniyat Eilanden voor de kust van Muscat en de Hallaniyat Eilanden voor de kust van Mirbat in zuid Oman (Arabische Zee), evenals ongerepte en onontdekte riffen en wrakken.

De zee is vol van fascinerend leven - walvishaaien, bultrugwalvissen, potvissen, dolfijnen, manta's, haaien, schildpadden, mobula's, mola mola, murenes, pijlstaartroggen, koningsmakrelen, tonijnen, kreeften, rivierkreeften en naaktslakken. Meer dan 1000 verschillende soorten vissen en schaaldieren noemen de Arabische Zee en Golf van Oman hun thuis. Strenge voorwaarden voor de visserij en marine parken zorgen ervoor dat deze kostbare schat beschermd blijft.

Drie routes van 7 nachten en een route van 10 nachten aangeboden: 

Daymaniyat Eilanden (7 nachten)       
   Aan/Van boord: Jebel Sifah Marina (Muscat)
   2018: 30 Jun – 18 Aug, 2018
   2019: 29 Jun – 17 Aug, 2019

Musandam Schiereiland (7 nachten)
   Aan/Van boord: Khasab haven
   2018: 01 Sep – 20 Okt, 2018
   2019: 31 Aug – 19 Okt, 2019

Daymaniyat Islands – Hallaniyat Eilanden (10 nachten)
   Aan boord: Jebel Sifah Marina (Muscat) Van boord: Salalah Beach Marina
   2017: 01 Nov – 11 Nov, 2017
   2018: 31 Okt – 10 Nov, 2018
   2019: 30 Okt – 09 Nov, 2019

Hallaniyat Eilanden (7 nachten)
   Aan/Van boord: Salalah Beach Marina
   2017: 11 Nov – 30 Dec, 2017
   2018: 06 Jan – 28 Apr, 2018
   2018: 10 Nov – 29 Dec, 2018
   2019: 05 Jan – 27 Apr, 2019

OMAN AGGRESSOR – THUISHAVEN

De Oman Aggressor doet 4 routes aan vanuit volgende havens:

 • Jebel Sifah Marina (Muscat): Daymaniyat Eilanden route (7 nachten)

               -Aan/Van Boord: Jebel Sifah Marina

 • Khasab Port (Musandam): Musandam Peninsula route (7 nachten)

               -Aan/Van Boord: Khasab haven

 • Jebel Sifah Marina (Muscat): Daymaniyat & Hallaniyat Eilanden route (10 nachten)

               -Aan boord: Jebel Sifah Marina en Van boord: Salalah Beach Marina

 • Salalah Beach Marina: Hallaniyat Eilanden route (7 nachten)

               -Aan/Van Boord: Salalah Beach Marina


Duikinfo

Musandam
De wateren die Musandam en de Straat van Hormuz omgeven bieden prachtige koraalrifduiken met meer dan 30 duikplaatsen. Planktonrijk water trekt meer dan 900 soorten vis aan, variërend van poetslipvissen tot walvishaaien. Het onderwaterleven is zeer goed waarneembaar en laat een diepe indruk na. Wanden en uitgebreide koraalmuren zorgen voor het typische karakter van deze duiken. De combinatie van plankton en sterke plaatselijke stromingen trekken een groot aantal pelagische soorten aan, manta's, adelaarsroggen, dolfijnen, evenals walvishaaien. Mola mola, haaien alsook de meeste soorten schildpadden, kunnen hier gezien worden. De grotten zien eruit alsof de oceaan een reeks kamers en tunnels uitgesleten heeft in het omgevende kalksteen, wat uitstekende schuilplekken vormt voor stekelkreeften, poetsgarnalen en andere wezens. De zanderige bodem van de grotten is overdag de perfecte rustplaats voor roggen en haaien. Koraalmuren tot dieptes van 20m samen met grotten en spleten werden door erosie uitgegraven uit de kalkstenen onderlaag. Scholen jacks en tonijn patrouilleren het open water recht tegenover de rotsen. In ruil voor de hoge concentraties aan groot leven moet je wel inboeten aan zichtbaarheid, dewelke kan variëren tussen de 12 tot 30m.

Zichtbaarheid: 8 - 20m
Diepte: 10 - 30m
Stroming: zacht tot sterk
Watertemperatuur: 28°C
Merk op: Thermocline onder de 12m - temperatuur zakt tot 23°C

Daymaniyat Eilanden
De Daymaniyat Eilanden zijn de kroonjuwelen van het duiken in de Golf van Oman. Deze reeks kleine rotseilandjes ten noorden van Muscat zijn omringd door geweldige koraalriffen tot 30m diep en bakken vis. Koraalriffen bedekken de zeebodem van zo'n 70% van de de duikplaatsen met meer dan 100 verschillende soorten zacht en hard koraal waarvan niet minder dan 10% nergens anders ter wereld voorkomen dan in de wateren van Oman. Het onderwaterleven is overvloedig met 280 verschillende soorten vis, variërend van pijlstaartroggen, schildpâdden, luipaardhaaien en walvishaaien. Groene zeeschildpadden en hawksbill schildpadden zijn alledaagse bewoners van de Daymiyat Eilanden. Tuimelaars, spinner dolfijnen en soms bultrugwalvissen kunnen gezien worden. De eilanden zijn een natuurreservaat en een belangrijke broedplaats voor schildpadden, evenals een reservaat voor trekvogels.

Aquarium - De parel van deDaymiyat Eilanden waar je alles kan zien. Duizenden vissen, scholen jacks, snappers, vleermuisvissen, barracuda's, roodtandtrekkersvissen, ... De variëteit aan soorten is reusachtig; enorme pijlstaartroggen en adelaarsroggen, schildpadden, luipaardhaaien, murenes, schorpioenvissen, zeepaardjes en talrijke naaktslakken.

Daymaniyat - 3 Sisters - Overvloedig zacht koraal, pijlstaartroggen, murenes, mola mola en soms luipaardhaaien zie je hier passeren.

Daymaniyat - Garden of Eden - Een idyllisch landschap met enorme blokken vol met orange, paarse en gele zachte koralen.
 
Daymaniyat - June – Tafelkoraal, zacht koraal, kleurrijke vissen met z'n duizenden.

Daymaniyat - Hayut - Een muur bezaaid met paarse zachte koralen die afloopt tot 20m en talrijke uitsteeksels.  wall covered with purple soft corals sloping down to 65 feet / 20 m and numerous of overhangs. Honingraat murenes, koraalduivels en allerlei naaktslakken.

Zichtbaarheid: 15 – 30m
Diepte: 10 – 30m
Stroming: zacht
Watertemperatuur: 27° C
Merk op: Thermocline onder 10 m - Temperatuur zakt tot 24°C

Bandar Khayran - Meer dan than 30 duikpplaatsen liggen binnen een reeks inhammen en baaien ten zuidoosten van Muscat. Bandar Khayran biedt een grote verscheidenheid aan duikplaatsen, van ondiepe koraalriffen en doorgangen tot drop offs naar 30m. Spectaculaire zachte en harde koralen, reusachtige honingraat murenes verwoven in het rif, grote pijlstaartroggen die verborgen liggen in het zand, schildpadden en naaktslakken rustend op het rif en scholen vis die met duizenden tegelijk patrouilleren.

Zichtbaarheid: 15 – 30m
Diepte: 10 – 30m
Stroming: gentle
Watertemperatuur: 29°C
Merk op: Thermocline onder 10 m - Temperatuur zakt tot 24°C

Al Munnassir – Wrak - De Koninklijke Zeemacht van zonk dit 84m lang vaartuig in 2003 als artificieel rif; ze ligt rechtop op de zeebodem op een diepte van zo'n 30m. Duizenden vissen patrouilleren errond; reuzenmurenes en zeebaarzen, grote scholen snapper en geitvis, evenals schildpadden en roggen hebben dit van wrak hun thuis gemaakt.

Zichtbaarheid: 15 – 30m
Diepte: 6 – 30m
Stroming: zacht
Watertemperatuur: 29°C
Merk op: Thermocline onder 10m - Temperatuur zakt tot 24°C
 
Fahal Island – Dit kleine kalksteeneilandje biedt uitstekende duiken met doorgangen en riffen tot op 40m. Reusachtige adelaarsroggen glijden de blauwe leefte in, scholen vissen, walvishaaien en dolfijnen kunnen gezien worden. Fahal is ook gekend als "Shark Island" omwille van de waarnemingen van haaien die komen uitrusten op de zandbanken.
 
Zichtbaarheid: 15 – 30m
Diepte: 10 – 40m
Stroming: zacht
Watertemperatuur: 29°C
Merk op: Thermocline onder 10m - Temperatuur zakt tot 24°C

Hallaniyat Eilanden zijn gelegen voor de zuidoostkust van Oman. De eilanden zijn het paradijs van maagdelijke duikplaatsen en huisvesten ongerepte koralen, wrakken en walvissen. Nieuwe duikplaatsen kunnen voortdurend ontdekt worden. Absolute oogtepunten van het duiken zijn ongetwijfeld de mogelijkgeid om de inwonende populatie van bultrugwalvissen te zien, maar ook ontmoetingen met manta's en potvissen. Reusachtige scholen dolfijnen worden regelmatig gezien, alsook groene schildpadden. Gigantische oceanic manta's, gigantische zeebaarzen, gigantische sepia's en mobula's worden geregeld tegengekomen. De eilanden bevatten een gezond onderwaterleven met een geweldige koraaltuin en je zult er vissen met z'n duizenden zien. De Hallaniyat Eilanden zijn een nog niet ontdekt duikgebied waar je alles kunt verwachten!

November - December
Roggen, reusachtige sepia's, mobula's, luipaardhaaien, scholen jacks, barracuda's, honingraat murenes, naakstslakken en duizenden vissen. Kans op gigantische oceanic manta's. Dichtbij de kust is er veel kelp met dierlijk leven erin genesteld.

Rays, giant catfish, mobulas, leopard shark, schools of jacks, barracudas, morays eels, honeycomb moray eels, nudibranchs and fish in the thousands. Giant oceanic manta rays can be encountered. Close to shore there is plenty of kelp with animal life nestled in there.

Zichtbaarheid: 4 - 17m
Diepte: 28m
Watertemperatuur: 24 - 27°C (thermoclines)
Stroming: medium en deining 

January - March
Bultruggen kunnen tegengekomen worden, je hoort voornamelijk hun geluid tijdens het duiken, reusachtige zeebaarzen, honingraat murenes, draak murenes en duizenden kleurrijke rifvissen.

Zichtbaarheid: 5 - 20m
Diepte: 28m
Watertemperatuur: 23 - 25°C (thermoclines)
Stroming: minder 

April
Geelvinnen, barracuda's, scholen jacks, grote roggen, gigantische zeebaarzen, luipaardhaaien, melkvissen, scholen dolfijnen en prachtige kleurrijke rifvissen met z'n duizenden, evenals bultruggen.

Zichtbaarheid: 12 - 40m
Diepte: 28m
Watertemperatuur: 23 - 25°C (thermoclines)
Stroming: sterk

Best of Oman - Explorer-Adventure Trip (10 nachten)

Daymaniyat Eilanden - Bandar Khayran - Fahal Eiland - Hallaniyat Eilanden
Varend van Bandar Khayran naar de Hallaniyat Eilanden zul je nieuwe duikplaatsen ontdekken met ongerepte koralen, gezond onderwaterleven en wrakken en een zo goed als onontdekt duikgebied. Je kunt alles verwachten!


Data en prijzen

let op: Aggressor Fleet werkt regelmatig met promotie's, dit zijn de standaard prijzen.
Voor promotie's neemt u best contact met ons op zodat we de goedkoopste prijzen voor uw duikreis kunnen opzoeken.

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in gedeelde 2-persoonskajuit
 • alle duiken met lucht
 • flessen en lood
 • alle maaltijden en dranken (uitgezondert dinner op laatste dag aan boord)
 • transfer op de dagen van vertrek en aankomst duikcruise

Niet inbegrepen:

 • vluchten tot en vanuit Oman
 • nitrox
 • dinner op laatste dag aan boord
 • fooien
 • verzekeringen, visa, taxen
 • persoonlijke uitgaven
 • overnachtingen voor en na de duikcruise
 • overige transfer

bekijk ook volgende link


Meer info

Praktische informatie over uw reis naar Oman

 • Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
 • Visum voor Belgen Kan u aankomen bij aankomst op de luchthaven. Maximaal 14 dagen geldig!

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis. Het visum kan u aankopen bij aankomst op de luchthaven.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Oman. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Oman:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Oman (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Oman:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Oman Aggressor