Christmas Island

Christmas Island ligt geografisch gezien het dichtst bij Indonesië, maar valt bestuurlijk onder Australië. Hier heb je dan ook een Australisch toeristenvisum nodig. De wateren rond het eiland barsten van het leven: Door de rijke koraalriffen vlak naar de enorme dropoffs van enkele kilometers diep op soms slechts 20m van de kust, heb je hier een grote kans op groot leven, maar ook schildpadden en naakstlakken zijn van de partij.

Als kers op de taart kun je, als je in de juiste periode tijdens het regenseizoen gaat, ook getuige zijn van een wonderbaarlijk natuurfenomeen: de migratie van de rode krabben. Elk jaar kleurt het hele eiland rood doordat er zo'n 40 miljoen rode krabben uit de jungle naar de kust trekken om te paren. Eerst trekken de mannetjes erop uit om aan de kust hun liefdesnetje te bouwen, en enkele dagen later worden ze in aantal nog overtroffen door de vrouwtjes. Na de paring trekken de mannetjes terug de jungle in, en kun je tot 's morgens vroeg de vrouwjtes zien dansen om hun eitjes in de branding van zich af te schudden. Dit zijn landkrabben die niet kunnen zwemmen, dus tijdens het duiken zul je ze niet zien, maar dit zorgt wel voor een waar spektakel dat geen enkele natuurliefhebber mag missen!

Verwachte paringstijd voor 2017, volgens de toeristische dienst van Christmas Island:

14-16 November 2017
13-15 December 2017

Tijdens een wandeltocht door de jungle zul je ongetwijfeld ook nog de kolossale kokoskrabben tegenkomen, met een spanwijdte van makkelijk een meter.


Accommodaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Christmas Island