OASIS PORTO GRANDEAccommodatie

Praktisch en verzorgd Hotel met en het duikcentrum aan het zwembad !

Het 4* Hotel Oasis Porto Grande is centraal gelegen in het centrum van Mindelo, op ongeveer tien kilometer van de luchthaven. Met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en het duikcentrum Haliotis Diving bevindt zich hotel. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de visrijke wateren rond São Vicente. Het oude centrum van Mindelo, de haven van Porto Grande, de boulevard en het openbare strand zijn allemaal bereikbaar op wandelafstand. Er is de mogelijkheid om de veerboot naar het naburige eiland, Santo Antão, te nemen.
Het is één van de weinige hotels in Mindelo met een zwembad en een kinderbad. Een goed uitgeruste fitnessruimte kan ook door de gasten worden gebruikt.

Lekkere gerechten worden geserveerd in het restaurant van het hotel. Het restaurant serveert ontbijt, lunch en diner. Je kan kiezen uit traditionele Kaapverdische of Portugees-internationale gerechten. De Lobby Bar, met terras, is geopend van 's ochtends tot na middernacht en biedt naast live-muziek ook koele cocktails en drankjes. Verder is er een Beach Bar en discotheek die opent op vrijdag en zaterdag.

Er zijn ook strandstoelen en parasols, die kunnen worden gebruikt door de hotelgasten. WiFi is overal gratis beschikbaar in de accommodatie.

Het Hotel Oasis Porto Grande heeft 48 kamers en 2 suites. Alle kamers zijn ongeveer 20 m² groot en beschikbaar en verschillen door het uitzicht dat ze bieden. Het uitzicht vanaf het balkon valt op het centrale Mindelo-plein of op het zwembad. De kamers zijn eenvoudig maar vriendelijk met heldere kleuren, zodat u zich meteen thuis voelt. Tot de faciliteiten behoren een eigen badkamer met douche / toilet, satelliettelevisie, airconditioning, minikoelkast, kluisje, telefoon en een haardroger. Sommige kamers hebben een verbindingsdeur, dus gezinnen hoeven niet uit elkaar te blijven. Extra bedden zijn beschikbaar. De suites hebben dezelfde apparatuur en een woonkamer met een aparte slaapkamer.


Duikinfo

Duiken in São Vicente met het Haliotis Diving Center Kaapverdië !

Het duikcentrum van de toonaangevende Haliotis Diving Group in Portugal bevindt zich in het Oasis Porto Grande Hotel. Met bases op de Azoren, Madeira en natuurlijk het Portugese vasteland, is het ervaren duikbedrijf altijd op zoek naar de beste duiklocaties. Haliotis Diving is tot  de conclusie gekomen dat São Vicente de beste omstandigheden heeft van alle Kaapverdische eilanden. Bovengemiddeld visrijk water, gevarieerde duikplekken en niet-minst gunstige weersomstandigheden omkoping op het eiland.

Direct naast het zwembad van het Oasis Porto Grande Hotel is de PADI-duikshop met kleedkamers en een trainingsruimte. Voorzieningen voor het wassen en drogen van de apparatuur zijn aanwezig en het zwembad van het hotel kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden. Er worden dagelijks twee boot- of kantduiken aangeboden. Je vertrekt omstreeks 9u in de ochtend voor 2 duiken zodat je kort na de middag terug bent.
Er zijn twee minibussen en een rubberboot van 9 meter. De rubberboot is de grootste van het eiland en is opgewaardeerd met 2 X 150 pk motoren, een duikladder en speciale stoelen die perfect zijn om te duiken. Met de snelle boot is de gemiddelde reistijd naar de duikplekken ongeveer 25 minuten.


Het duiken in de wateren rond São Vicente
heeft een avontuurlijk karakter aangezien er nog vele nieuwe duikplaatsen ontdekt en bedoken worden.
De weersomstandigheden en omstandigheden onder water zijn er optimaal, zodat zowel de ervaren als de minder ervaren duiker waar voor hun geld krijgen. Hier duiken staat voor een verbazingwekkende biodiversiteit, variërend van het macro tot grote scholen vis en zelf pelagische vissen.

De duikplek "Djéu" ligt op ongeveer tien minuten afstand van Mindelo Bay. Deze duik rond het kleine rots eiland is een beetje veeleisender omdat de maximale diepte 25 meter is en er soms milde tot matige stroming is. Het is een plek met goede kansen op pelagische vissen zoals verschillende tonijnsoorten. Zwermen kleinere vissen vormen een fotogeniek decor.

De duikstek "Ponta Nho Jo" is geschikt voor alle ervaringniveaus en heeft een maximale diepte van 20 meter. De plek is een zegen voor onderwaterfotografen omdat de top prachtig begroeid is met felle gele en oranje zachte koralen.

De spot "Ladra Cachorro" onderscheidt zich niet alleen met grote scholen vis, maar het is ook een schatkamer voor macro-liefhebbers. Vele soorten naaktslakken, frogfish, garnalen of bidsprinkhaankreeft, een paar te noemen. Met een maximale diepte van 18 meter is deze plek ook geschikt voor minder ervaren duikers.
 
Ontmoetingen met haaien (vooral verpleegsterhaaien) zijn het hele jaar mogelijk in het duikgebied, terwijl walvishaaien van oktober tot december langs São Vicente gaan.
 

Meer info

Contacteer ons voor meer info, beschikbaarheid of voor een concrete maar vrijblijvende offerte.

 

Benodigde reisdocumenten

Kaapverdië (Cabo Verde)

  • Paspoort minimum zes maanden geldig na datum van terugreis.
  • Registratie vooraf als bezoeker via internet en betaling van luchthavenveiligheidstoeslag via http://www.ease.gov.cv/, voor een bezoek van maximum 30 dagen, uiterlijk 5 dagen voor vertrek aan te vragen.

Meer informatie: http://files.zetesft.com/images/desdobraveisEN.pdf, http://www.consulatducapvert.com/formalites.php, http://www.conscv.nl/pt/servicos-consulares/vistos-visa

Update: 09/03/2019Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over OASIS PORTO GRANDE