Socorro

De "Revillagigedo Islands" (ofwel Socorro, dat praat wat makkelijker) is een archipel in de Stille Oceaan die zijn voet zonder enige schroom naast die van kleppers als Galapagos, Cocos Island en Malpelo kan zetten! Het is een verzameling van kleine onbewoonde eilandjes, waarvan Socorro het bekendste in de oren klinkt.

Hier kom je duiken voor het grote spul! De Giant mantas (manta birostris) zijn het hele jaar door de hoofdrolspelers. Deze giganten zijn niet te verwarren met de kleinere manta-soorten. Hier bereiken ze een maximum spanwijdte van 7 meter, en de meeste exemplaren halen 5 à 6 meter. Ze zoeken hier bewust het contact met duikers, en nergens elders ter wereld zal de interactie zo in het geheugen van elke duiker gegrift blijven!

Eigenaardig is dat de Bottlenose Dolphins het gedrag van de Manta Rays gecopieerd hebben, en hier ook zeer dicht bij de duikers komen.

Daarnaast vervolledigen verschillende haaiensoorten (Hamerhaai, Silkies, Galapagos, Silvertip, Whitetip) het decor.Andere bestemmingen in Mexico - Westkust


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Socorro