Bonaire

Bonaire is weliswaar een klein eiland, maar het biedt veel mogelijkheden om te duiken, te genieten van de natuur of alleen maar te leven zoals de mensen op het eiland: relaxed en in een rustig tempo.

Het eiland ligt in het zuidelijke Caribische gebied, buiten de orkaangordel, vlakbij Aruba en Curaçao.
De meer dan 80 duiklocaties, waarvan het merendeel gemakkelijk toegankelijk is vanaf de kant, maken Bonaire de 'kantduik-hoofdstad' van de wereld.

Maar ook voor degenen die niet duiken, biedt het eiland veel activiteiten. De mangroves in het oosten, de 'kraamkamer van het rif', kun je het best bezoeken met een kajak.

Ten westen van Bonaire, op zo'n anderhalve kilometer afstand, ligt Klein Bonaire: een klein onbewoond eiland dat bekend staat als broedgebied voor schildpadden.

Bonaire is een echt duikparadijs, zoals je op de nummerborden van de auto’s op het eiland kunt zien. Deze naam heeft het eiland te danken aan 54 kantduikplekken, die makkelijk toegankelijk zijn. In totaal kent Bonaire 86 officiële duikplekken, die allemaal worden aangegeven met gele stenen, die overal langs de weg te vinden zijn. Elke steen is bovendien voorzien van de naam van de duikplek. Ga je duiken, dan moet je een “Nature Tag” aanschaffen, het geld komt ten goed van het Marine Park.

Aanbevolen duikplekken zijn onder andere, 1000 steps (67 treden van de duikplek naar je auto, en als je uit het water komt lijkt dat soms wel 1.000 treden), Red Slave, Alice in Wonderland (als je hier duikt begrijp je waarom de duikplek zo genoemd is), No Name (vanaf Klein Bonaire, genoemd naar No Name Beach), Karpata (één van de mooiste duikplekken en erg makkelijk bereikbaar) en Bok Bartol net ten noorden van het Washington Slagbaai National Park. Let wel, dit is slechts een kleine opsomming van mooie duikplekken. Ook de andere duikplekken zijn absoluut de moeite waard.
Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Bonaire