NAUTILUS FLEET : SOCORRO - GUADALUPE - CABO PULMO - SEA OF CORTEZ


Accommodatie

NAUTILUS FLEET heeft verschillende liveaboards die de meest spectaculaire duikplaatsen van de Westkust van Mexico bevaren.

Groot leven staat hier centraal, en als geen ander weten ze wat 'Big Animal Diving' is.

Ontmoet en duik met de vriendelijkste reuze manta's in de wereld maar er is (veel) meer... dolfijnen, 10 soorten haaien en bultrugwalvissen! 

De bemanning
De schepen van Nautilus worden bemand door een prachtig team van extreem hardwerkende mannen en vrouwen. Het gaat om een internationale bemanning van die net zo veel van de oceaan houden als jij doet. Het is indrukwekkend om de toewijding te zien van alle bemanningsleden en personeelsleden. Dagelijks wordt er door iedereen zeer hard gewerkt om de hoogst mogelijke normen te handhaven.

Veiligheid boven alles
Vooral als je honderden kilometers offshore bent, is veiligheid boven alles een belangrijk gegeven. Het is elke dag hun toewijding zonder compromissen om zo veilig mogelijk te zijn. Nooit laat de Nautilus crew hun waakzaamheid verslappen, en ze voldoen steenvast aan alle wettelijke verreisten. Ze bezitten een vloot van veiligheidsgecertificeerde schepen.
 
Naargelang de bestemming, route en het seizoen kom je op 1 van de volgende Nautilus liveaboards terecht:
  • Nautilus Explorer (zie foto's): 25 gasten en 10 crew leden
  • Nautilus Belle Amie: 32 gasten en 12 crew leden
  • Nautilus Undersea: 19 gasten en 9 crew leden
  • Nautilus Gallant Lady (geschikt voor privé charters): 12 gasten en 6 crew leden

Contacteer ons voor beschikbaarheid & routes of voor meer informatie betreffende Nautilus fleet.


Duikinfo

Socorro
Bekend om tal van verschillende haaiensoorten en uiteraard de reuze manta's. Je kunt manta's op veel plaatsen over de hele wereld zien maar nergens anders kan je een zo grote populatie vinden van reuze manta's die letterlijk interactie met duikers en snorkelaars zoeken. Terwijl manta's de hoofdreden zijn om naar Socorro te reizen voor vele duikers, is er veel ander groot zeeleven te zien, inclusief samenscholende hamerhaaien, silky Sharks, plus 8 andere soorten haaien. Daarenboven hangen er op bepaalde duikstekken consequent tuimelaars rond duikers, vergezeld van grote scholen pelagische vissen en bultrugwalvissen (in het juiste seizoen).
 
Guadalupe
De beste grote witte haai duiken op de planeet. Het is gewoon de beste en meest spectaculaire bestemming in de wereld voor kalm, helder water en een constant hoge temperatuur in combinatie met een hoge waarschijnlijkheid van meerdere haaien ontmoetingen per dag. Het grote aantal haaien in de baai is geweldig. Tijdens de meeste duiken worden er twee of drie witte haaien gezien maar in juli en augustus worden er tot 47 haaien gezien tijdens één duikreis!
Guadalupe is de thuisbasis van minstens 300 individueel geïdentificeerde
haaien en nog steeds tellen.

Bullsharks van Cabo Pulmo en de zuidelijke Zee van Cortez
De eerste reizen ooit, 10 jaar geleden, in de Zee van Cortez vertrokken naar La Paz en verschillende duikplaatsen waaronder Los Islotes, La Reyna, El Bajo, Suwamee Rif en het wrak van de Salvatierra werden bezocht. Deze route wordt niet meer aangeboden aangezien de gigantische manta's verdwenen. Sindsdien bloeide het nationale park Cabo Pulmo op met een rijk zeeleven, en zijn er waarnemingen van stierhaaien. In 2018 keerden de manta's terug naar La Reyna. Hierdoor worden charters van
 de Sea of Cortez vanuit Cabo San Lucas, naar de zuidelijke Zee van Cortez terug bijzonder interessant.

De walvishaaien van Bahía walvishaaien en de noordelijke Zee van Cortez
Je kan hier duiken verwachten met zeeleeuwen, de zeldzame pelsrob van Guadalupe en heel veel ander leven. Iedere nacht wordt de onderwaterverlichting aangezet in de hoop de ongrijpbare en zeldzame
'humboldt squid' te lokken.  Bahía de los Ángeles nationaal park is thuisbasis van aggregaties van tot wel 220 walvishaaien tussen Juni en oktober. Dit is de grootste populatie van walvishaaien aan de westkust van Mexico en het wordt gemakkelijk gemaakt om daar te komen.

Meer info

Vereiste reisdocumenten: Voor Mexico is een internationale reispas nodig, 6 maanden geldig na terugkeer.

Vereiste inentingen: Er zijn geen inentingen vereist

Reisdocumenten:
Diplomatie.bePaspoort

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een reisverzekering hebt voor uw reis naar Mexico. Wij bevelen de reisverzekeringen van Europ Assistance en Sunassistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Mexico:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Mexico (of raadpleeg uw huisarts)

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Mexico:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties

Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over NAUTILUS FLEET : SOCORRO - GUADALUPE - CABO PULMO - SEA OF CORTEZ