Misool Eco ResortAccommodatie

Dit privé resort eilandje, gelegen in het afgezonderde Raja Ampat, is een waar tropisch toevluchtsoord. Het ligt net onder de evenaar, verscholen in een archipel van onbewoonde eilandjes. Het resort eiland is omzoomd met witte poederzandstranden en maagdelijke koraalriffen. Met een capaciteit van slechts 40 gasten en een een verhouding personeel - gasten van 3 op 1 biedt Misool exclusieve avontuurlijke vakanties in een ongerepte natuur.

Misool Eco Resort is volledig opgetrokken uit tropisch hardhout dat ontgonnen werd op het eigen grondgebied via hun mobiele houtzagerij. Deze accommodatie werd minutieus ontworpen voor comfort, privacy en duurzaamheid. Alle kamers zijn voorzien van openlucht badkamers in Balinese stijl, airco, douches met warm en koud water, minibars opgevuld met lekkernijen van over de hele archipel en handgemaakt meubilair.

De acht rustieke luxueuze Water Cottages zijn gebouwd op palen over de noordelijke lagune, op slechts enkele stappen van het duikcenter en het restaurant. In dezelfde zone liggen de 4 lichtjes grotere North Lagoon Villas.

Op een strand van wit poederzand vind je de 7 South Beach Villas, die uitkijken over het blauwe water van de swimming hole. Dit strand bereik je via een korte maar steile klim over de heuvel. Anderzijds is een watertaxi via radio bereikbaar op elk moment behalve tijdens zeer laag tij.


Duikinfo

Het duikcenter is gelegen in de nooordelijke lagune, gebouwd op palen met een uitzicht over het turquoise water. Het duikcenter is ruim en uitstekend uitgerust voor professionele fotografen en videografen. De wet room van 50m² is perfect voor het opzetten van camera's, flitsers te verwisselen, enz. De aangrenzende droge ruimte is uitgerust met comfortabele lounge zetels, een kleine bibliotheek en een scherm om de beelden van de dag te bekijken. Er is ook een 120m² groot zonneterras, ideaal om even tot rust te komen tussen twee duiken. De toegang tot het water vanaf het duikcenter gaat ofwel via de trappen die rechtstreeks in de noordelijke lagune afdalen, ofwel via de jetty waar de boten aanleggen.

Er worden 3 bootduiken (met gids) per dag gepland, evenals een schemer- of nachtduik. Omdat de duikplaatsen zo dichtbij liggen, wordt er meestal teruggekeerd naar het resort voor het oppervlakte interval na elke duik. Ze zijn zeer flexibel en zullen met plezier de duiken inplannen naar uw behoefte. Laat gewoon de duikgidsen weten wat je wilt zien en ze zullen al het mogelijke doen om aan uw wensen te voldoen. Er wordt een grote verscheidenheid aan duikpackages aangeboden en allemaal houden ze gratis nitrox in voor gecertificeerde duikers.

Het huisrif: kantduiken van absolute wereldklasse!

Het huisrif is op elk moment makkelijk bereikbaar vanaf het uiteinde van de jetty, het duikcenter, of de trappen die afdalen vanaf je Water Cottage. Scholen horse eye jacks troepen samen onder de pier, vergezeld door enorme scholen fusiliers en ansjovis. Verschillende grote zeebaarzen hebben hun thuis in de dieptes onder de jetty en ze komen geregeld tevoorschijn om de bezoekers van hun rif te inspecteren. Regelmatig worden ook grote zwartpunt rifhaaien waargenomen, alsook de occasionele grijze rifhaai.

Als je meer naar het noorden gaat door het kanaal, verschuift het onderwaterlandschap naar een steile wand, versierd met kleurrijke zachte koralen, enorme gorgonen, zakpijpen en manteldieren van alle mogelijke afmetingen en vormen. Een nauwkeurige inspectie van Muricella en Annella zeewaaiers onthult zeer vaak de moeilijk te vinden Bargibanti en Denise Pygmeezeepaardjes.

Als je je het tijdstip van je duik precies plant, heb je ook een grote kans om de verbazingwekkende mandarijnvisjes te zien, die tevoorschijn komen net voor zonsondergang. Een klein beetje geduld wordt beloond met een schouwspel van hun betoverende paringsritueel. Ook de recentelijk ontdekte "wandelende" epaulethaai wordt hier vaak waargenomen in het ondiepe gedeelte.

Je zult hier ook ontelbare soorten naaktslakken en platwormen vinden. Het is niet ongewoon om 10 verschillende soorten tijdens één enkele duik waar te nemen. De muur van het rif huisvest verder een onovertroffen variatie aan zachte en harde koralen en sponzen, in alle kleuren van het spectrum. Er zijn zelfs fluorescerende harde koralen!

Het huisrif is in het bijzonder zeer goed geschikt voor fotografen en zij die graag ongewoon dierengedrag observeren. 

Lokale Riffen: variëteit en kwaliteit van liveaboard duiken in combinatie met alle comfort van een resort op een privé eiland.

De duikgidsen van het duikcenter hebben meer dan 60 duikplaatsen verkend in een straal van 1 uur rond het resort en vele andere wachten om nog ontdekt te worden. Er worden 25 duikplaatsen van wereldklasse binnen een straal van 15 minuten aangeboden, waaronder Fiabacet, Boo, Wobbgong City en Magic Mountain.

De 3D onderwaterbeelden voor de recente IMAX film "Journey to the South Pacific" werd gefilmd op de wonderbaarlijke duikplaatsen van Misool Eco Resort.

Je kan een zeer uiteenlopende keuze aan duikplaatsen verwachten, waaronder een druk bezochte manta cleaning station, muren bedekt met koralen, vlakke riffen, doorgangen, zacht glooiende onderwaterheuvels, stromingsduiken, uitgestrekte harde koraaltuinen, rustige lagunes en pinnakels in de stroming. Zichtbaarheid is doorgaans meer dan 25 meter en de water temperatuur rond de 26 - 28 graden.

Alle duiksites worden beschermd door hun eigen 1220 km² grote Misool Marine Reserve. Dat betekent dat dit enorme gebied een officieel beschermd natuurgebied is en volledig vrij is van visserij. Hieronder slechts enkele van de meest bekende duikplaatsen:

Nudi Rock: een klein eilandje in de Fiabacet keten. Deze duikplaats, op slechts 5 minuten met een speedboat van de jetty verwijderd, is een must voor liefhebbers van critters en voor macro fotografen. Het doet zijn naam alle eer aan want je zult er een brede waaier aan extravagante naakslakken vinden tussen de weelderige zachte koralen. De zeewaaiers zijn rijkelijk bezet met pygmeezeepaardjes en kauri's. Als de stroming het toelaat, is deze duikplaats ook populair voor zijn pinnacles die druk bezocht worden door grotere pelagische soorten zoals barracuda's, big eye trevally's en occasioneel een grijze rifhaai. De licht afdalende ondiepe wateren van Nudi Rock zijn een verbluffend decor voor breedhoekfoto's met voortreffelijke kleuren en harde koraaltuinen.

Magic Mountain: Deze onderzeese heuvel is gelegen op zo'n 20 minuten van het resort en is een drukbezocht manta cleaning station. De ondergedompelde pinnacles reiken op tot 7 meter diepte. Je hebt er een grote kans om niet één maar twee soorten manta's te zien: zowel de reuzenmanta als de kleinere rifmanta. Magic Mountain is ook een kraamkamer voor witpunt rifhaaien en een liefdesnest voor napoleons. Doordat deze duikplaats volledig blootgesteld is aan de oceaanstromingen, kun je ook grote scholen pelagische soorten te zien krijgen in het diepblauwe.

Yillet: het enorme eiland Yillet bevindt zich op ongeveer 15 minuten ten noorden van het resort. Dit eiland was ooit de thuisbasis van een rondtrekkend shark finning kamp maar gelukkig kunnen we getuige zijn van de verbluffende heropleving van de omliggende riffen, waaronder de haaien. Een van Yillet's kleine satelliet eilandjes is uitzonderlijk visrijk en heeft een vreemde topografie. Het minuscule eilandje is onderhevig geweest aan ontelbare duizenden jaren erosie door de inslaande golven, wat nu zorgt voor talloze spookachtige overhangs en grotjes. Een zaklamp is ten zeerste aangeraden tijdens deze duik, om de donkere hoekjes vol critters en uitbundige kleuren te kunnen verlichten. Deze plaats wordt bezocht door Barramundi's en hawksbill schildpadden. Hou ook een oog gericht in het blauwe, want enorme scholen barracuda's patrouilleren hier in formatie.

Boo Windows: Deze duikplaats is een klein eilandje op ongeveer 15 minuten van het resort. De zuidwestelijke zijde van deze duikplaats is vrij steil en blootgesteld aan de stroming, dus je zult er waarshijnlijk patrouillerende haaien zien, evenals de moeilijk te vinden wobbegong haai - kijk zeker en vast onder de enorme tafelkoralen! Wanneer de stroming goed zit, wordt er gedoken naar een grote pinnacle. Deze pinnacle is vaak omgeven met scholen fusiliers en vleermuisvissen. Bestudeerd ook de enorme sponzen, hun holtes verbergen vaak harige kreeftjes.

 


Data en prijzen

CLOSED 2018 (30 JUN - 15 SEPT)

OFF PEAK SEASON 2018 (16 SEPT - 28 SEPT) & 2019 (26 APR - 18 JUN & 22 SEPT - 13 OCT)
Water Cottages 7+1 : 2400 USD / South Beach Villas: 2400 USD / North Lagoon Villas: 2875 USD
Water Cottages 9+1 : 3045 USD / South Beach Villas: 3045 USD / North Lagoon Villas: 3665 USD
Water Cottages 12+1 : 4025 USD  / South Beach Villas: 3045 USD / North Lagoon Villas: 4870 USD


PEAK SEASON 2018 (5 OCT - 26 DEC) & 2019 (2 JAN - 19 APR & 25 OCT - 27 DEC)
Water Cottages 7+1 : 2825 USD / South Beach Villas: 2825 USD / North Lagoon Villas: 3380 USD
Water Cottages 9+1 : 3580 USD / South Beach Villas: 3580 USD / North Lagoon Villas: 4310 USD
Water Cottages 12+1 : 4735 USD  / South Beach Villas: 4735 USD / North Lagoon Villas: 5725 USD

CLOSED 2019 (28 JUN - 21 SEPT)

 
Prijzen zijn per persoon in gedeelde 2-persoonskamer.

Inbegrepen:

 • Vol pension, namiddag tea time en (de meeste) niet alcoholische dranken tijdens je verblijft te Misool
 • Gebruik kayak en Paddle Board
 • Snorkelen op het huisrif en met de baby haaien in de North Lagoon
 • Indien je een duikpakket geboekt hebt, zijn inbegrepen: flessen, lood, gidsen, lokale taksen, brandstof toeslagen en nitrox voor gecertificeerde duikers
 • Hotel accommodatie en ontbijt in Sorong voor 1 overnachting na uw verblijf in Misool
 • Nationale taksen

Niet inbegrepen:

 • Vluchten. Wij kunnen voor jou de geschikte vluchten boeken.
 • In de offerte zullen we alle transfers inbegrepen maken (supplement van 335 USD per persoon)
 • Single toeslagen (indien van toepassing)
 • Eventuele (andere) stop-over overnachtingen tijdens de heen- en/of terugreis
 • Visum (indien van toepassing)
 • Duikverzekering
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige dranken
 • Duiken vanaf 888 USD voor 7 dagen ongelimiteerd duiken
 • Duiken 12 + 3 gratis voor 770 USD. Verschillende andere duikpakketten mogelijk.

Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Misool Eco Resort