Marina PlazaAccommodatie

Het "Marina Plaza Hotel" ligt in het midden van Tala Bay. Kleinschalig, verzorgd, goede service en een heerlijke keuken kenmerken dit aangename resort. Centraal in het hotel liggen 2 ruime zwembaden, omringd door zonneterrassen met ligbedden, matrasjes, parasols en badhanddoekservice. Aan het strand beschikt Marina Plaza over een eigen beachclub, waar eveneens ligbedden en parasols voor de hotelgasten beschikbaar zijn.
Dit mooie hotel ligt op ca. 250 m van het strand en middenin het centrum van het nieuwe centrum Tala Bay ten zuiden van Aqaba stad, in de directe omgeving van de marina met diverse winkeltjes, bars en restaurants. Aqaba ligt op ca. 15 km. Duikcentrum Sinai Divers ligt op wandelafstand van dit hotel.


Duikinfo

Het 5-sterren PADI Resort bevindt zich, op wandelafstand van Marina Plaza Hotel, in het 5-sterren Mövenpick Resort & Spa in Tala Bay Aqaba. Het duikcentrum kan ook een pick-up voorzien in het Marina Plaza Hotel.
Het centrum is gebouwd volgens de hoogste normen en is uitgerust met de nieuwste duikuitrusting (40 verschillende).

De balie, het klaslokaal, het kantoor, de uitrusting voor de gasten, de werkplaats, de douche, de sportkleding en de duikwinkel zijn allemaal centraal gelegen hier.

60 x 12 lt. aluminium tanks met DIN of INT, 50 complete sets van apparatuur, Northern Divers BCD's, Apeks regelaars, Mares 5 mm duikpakken, duikcomputers en lampen. Complete sets met apparatuur voor kinderen zijn ook beschikbaar.

Het huisrif is slechts een korte loopafstand van het duikcentrum verwijderd.

Na een korte duik bereik je de juveniele vissen die zich verbergen. Onder hen zijn jonge keizervissen en grijze murene.
De eerste koraalformatie waar je de typische Rode-Zeefauna en -flora kunt vinden, bevindt zich op een diepte van 5m. Iets dieper, op ongeveer 10 meter, vind je koraaltuinen bedekt met leer-, zacht- en hardkoraal. Deze duikplaats gaat tot op een diepte van maximaal 40meter.
Tijdens de veiligheidsstop kan je een adelaarsrog voorbij zien glijden.
Er zijn geen stromingen en de duik is interessant voor zowel beginners als ervaren duikers

Duiken in Aqaba is eenvoudig duiken op ongerepte duikplekken.

Sinai Divers biedt dagelijks ook boottochten aan naar één van de 25 duiklocaties langs de kust.
Eén of twee tankduiken zijn mogelijk, hetzij met de 6m lange R.I.B. (voor max. 6 duikers), hetzij met de snelle duikboot "Harmatiny" voor maximaal 8 duikers.

De boten vertrekken vanaf onze de steiger recht tegenover het centrum. Voor 6 of meer duikers bieden we een volledige dag met 2 - 3 duiken op onze 25-meter duikboot "MY Harmattan". De boot vertrekt vanaf de belangrijkste jachthaven, op 25 minuten rijden met de bus van het duikcentrum. De duiken met de "MY Harmattan" zitten niet in de prijs van het standaard duikpakket maar kunnen mits supplement voorzien worden. De vaartijd naar de duiklocaties is tussen 20 minuten en 1 uur.

Na 2-3 duiken is de boot terug in de haven tussen 16:00 en 17:00 uur.

 


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/10/2019 vanaf $525 (€466)*

Inbegrepen:

  • 7 dagen verblijf in gedeelde 2-persoonskamer
  • half pension
  • taxen

Niet inbegrepen:

  • vluchten
  • 5 duikdagen van 2 bootduiken (€375)
  • verzekeringen
  • tips, persoonlijke uitgaven
  • overige maaltijden en dranken

* wisselkoers 23/04/2019


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Je hebt een internationale reispas nodig die nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst.

Verzekeringen:
Het is van belang dat je een degelijke reisverzekering hebt voor jouw reis naar Jordanië. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sunassistance aan. Indien interesse lichten wij je graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Jordanië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Egypte (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Jordanië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Marina Plaza