MALDIVE MOSAIQUE - FOTOWORKSHOP BRUNO & ELSAccommodatie

Als je op zoek bent naar één van 's werelds beste duik-, cruise- en relaxbestemming, is de Malediven de bestemming bij uitstek. Maldive Mosaique is het voor de hand liggende jacht om jouw droomduikvakantie waar te maken! De Mosaique wacht op je om je te ontvangen voor de reis van je leven. Zoals de naam doet vermoeden, is het jacht ontworpen door heel veel stukjes unieke ideeën samen te voegen, vergelijkbaar met een mozaïek, om deze unieke megajacht van 41 meter lang en 10 meter breed te maken.

Wat maakt deze specifieke droomcruiser anders dan alle andere jachten op de Malediven?

Het nieuwe concept en het ontwerp zorgen voor een frisse uitstraling. Het jacht is ontworpen om te genieten van het 360 graden uitzicht op het adembenemende landschap van de Malediven. Afgezien van de sublieme duikfaciliteiten, zijn de privébalkons van bepaalde kajuiten en de ruime kamers (in alle categorieën) uniek voor liveaboards in de Malediven. Het jacht is milieuvriendelijk en erg stil. Het grote zonneterras met een jacuzzi voor 8 personen is een perfecte plek om te genieten, en 's avonds is het weer een perfecte plek om te staren naar de sterrenhemel met een lekkere cocktail.
 
Maldive Mosaique biedt comfort, luxe, en escapisme op het water voor maximaal 24 personen.

Maldive Mosaique is gebouwd met 4 categorieën kamers.
 
 • "Standaard" Cruiser Rooms (4)
  Heel veel waar voor je geld. Deze Cruiser kamers zijn standaard tweepersoonsslaapkamers en hebben dezelfde luxuryboutique-ontwerpen van de Suites. De Cruiser kamers bevinden zich op het lower deck en zijn uitgerust met mooie badkamers met moderne voorzieningen. Ze zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen en faciliteiten die in de suites zijn aangeboden, zoals een flatscreen-tv, een bad en een douche met warm water.

 • "Superior" Cruiser Suites (2)
  De Cruiser Suites zijn zeer ruim, 26.5m². Ze hebben een tweepersoonsbed en een dagbed en bevinden zich op het lower deck. Deze suites zijn uitgerust met een eigen, mooie en grote badkamer met alle moderne voorzieningen.

 • "Junior Suites" SaeBreeze Balcony (5)
  De bijzonder ruime SaeBreeze Balcony suites (25m²) hebben als bijzonderheid elk een eigen balkon, een mooie badkamer met moderne voorzieningen en een bad in de buitenlucht met uitzicht op het landschap. Er is 1 "Junior Suite" Seabreeze zonder balcon.

 • "Master Suite" Sky LightSuite (1)
  Ongeëvenaarde Master Suite van maar liefst 80m². De Sky Light Suite met een kingsize bed, 2 dagbedden, een 42-inch lcd-tv, een eigen bar en een compleet bankstel spreekt tot de verbeelding. Deze suite bevindt zich aan de voorzijde op de 3e verdieping en biedt een betoverend panoramisch 270 graden uitzicht op de hemel. De Sky Light Suite heeft een eigen balkon, een mooie badkamer met moderne voorzieningen, een buitenbad en een regendouche. Geniet met volle teugen, op jouw eigen ligstoel, op jouw eigen balkon, van het adembenemende uitzicht.
 
Last but not least... De voortreffelijke keuken !
Ervaren koks demonstreren hun culinaire talenten en enorme kennis van de wereldkeuken. Hun creaties zijn eenvoudig en heerlijk gericht op hoogwaardige en zorgvuldig gedefinieerde smaken. 
Het menu benadrukt ook het beste van de Maledivische keuken, zodat internationale reizigers de smaak van de culinaire stijl van de Malediven kunnen proeven. In de Maldivische keuken kan je genieten van een breed scala aan vis. Ze bieden ook genoeg lekkers voor gasten met speciale dieetwensen, zoals vegetarisch, diabetisch, vetarm of koosjer dieet. Specificeer de dieetbeperking bij het boeken. Supplementen kunnen van toepassing zijn voor speciale verzoeken.

Cruisen op de Maldive Mosaique belichaamt het beste van alles!

 

Duikinfo

Maldive Mosaique opereert vanuit Male en keert terug naar Male.  

De normale route beslaat gewoonlijk duikplekken in de gebieden Noord-Male - Noord Ari - Zuid Ari - Zuid-Male - Vaavu. Voor deze bijzondere trip voegen we Hanifaru toe!
 
Hanifaru, gelegen in het Baa Atol, is wereldwijd bekend omwille van de enorme concentratie mantaroggen. Op sommige momenten zijn ze met honderden aanwezig om zich te voldoen aan het plankton-rijke water uit de baai. Het is dan ook geen verrassing dat onderwaterfotografen deze verbazingwekkende baai hoog op hun bucketlist hebben staan. Duiken is hier ondertussen niet meer toegelaten maar dat is geen reden om deze plaats en unieke kans links te laten liggen.
De nodige portie geluk is ook voor Hanifaru van toepassing maar als je er op de juiste moment bent, dan is het een once in a life time spektakel om nooit te vergeten. Een ketting van manta’s kan er plots stijgen naar 100 of zelfs 200, al dan niet vergezeld van walvishaaien… Vergeet dus je snorkel niet mee te nemen.

Maak je geen zorgen dat je misschien veel dingen gaat missen. 

In principe zal de crew, afhankelijk van de stroming en de wind, de preciese route en duikplekken selecteren.
Mosaique bezoekt de beste duiklocaties in het gebied om haaien (waaronder verpleegsterhaaien), manta's en alle scholen vissen en mooie riffen te zien, al dan niet tijdens een nachtduik. Net als elke andere boot, zullen ze ook heel hard proberen, om een walvishaai voor jou te vinden. De divemasters hebben veel ervaring met het zoeken van walvishaaien.
 
Maak je geen zorgen dat je zonder mooie plaatjes thuis gaat komen!
 
Bruno Van Saen & Els Van Den Borre verzorgen een fotoworkshop tijdens deze liveabaord reis. 

Heb jij ook steeds last van zweefvuil op je foto’s? Lukt het je ook niet echt om een ‘wauw’ beeld te maken zoals de ervaren Masters het doen?

Volgens Bruno Van Saen en Els Van Den Borre zijn hier nochtans geen geheimen rond. En volgens hen kan jij dit ook! Enkele tips & tricks zijn voldoende om klaar te zijn voor de perfecte foto.

In amper 5 jaar tijd, wisten Bruno en Els zich op te werken tot de internationale top in onderwaterfotografie. Drie ‘Gouden Duiker’ trofeeën tijdens het Wereldfestival voor onderwaterbeelden in Marseille, meer dan 80 podium plaatsen, 11 cover foto’s en meer dan 50 publicaties in diverse magazines is slechts een kleine impressie van hun nog prille duikcarrière.

Tijdens hun workshops leer je ook zelf ‘Fantastische onderwaterbeelden maken’. Hun bedoeling is om je niveau (beginner, gevorderd of zelfs wedstrijdfotograaf)  in onderwaterfotografie op zijn minst één stapje hoger te brengen, al doende te leren en de theorie onmiddellijk om te zetten in de praktijk. Tijdens de reis krijg je iedere dag één uurtje theorie. Op het einde van elke les krijg je 3 gouden regels mee en 3 opdrachten om uit te voeren. Gedurende de duiken zorgen zij voor een afwisselende groep begeleiding. Tijdens de eerste duiken die je samen met Bruno & Els maakt, gaan zij je onder water onmiddellijk bij sturen: afstand, positie, positionering flitsers, enz. Om de 2 à 3 dagen houden ze een nabespreking. Hierin worden een aantal foto’s van de deelnemers geëvalueerd en is er tijd voor feedback en vragen. Verder trachten zij –in de mate van het mogelijke- om hun cursus aan te passen aan ieders niveau en wensen door middel van een persoonlijke begeleiding tijdens de volledige duur van de liveaboard reis.


Data en prijzen

DUIKREIS MALEDIVEN - MET FOTOWORKSHOP VAN BRUNO & ELS: 

Vertrek op dinsdag 24 september 2019 en terug op zondag 06 oktober 2019

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten Brussel - Male - Brussel met Emirates.
 • Lokale (retour)transfers tussen de luchthaven van Male en de liveaboard Maldive Mosaique.
 • 11 nachten aan boord van de Maldives Mosaique, in het gekozen kamertype (te delen).
 • Duiken op lucht (met 12L duikflessen) onder leiding van 3 duikgidsen. Het aantal duiken is steeds afhankelijk van de planning en omstandigheden ter plaatse.
 • Vol pension en drinkwater.
 • GST taks is inbegrepen.
 • Fotoworkshop Bruno & Els.

2.490 EUR per persoon "Standaard" Cruiser Room

2.610 EUR per persoon "Superior" Cruiser Suite

2.670 EUR per persoon "Junior Suite" SeaBreeze Balcony


2.970 EUR per persoon "Master Suite" Sky LightSuite


Niet inbegrepen:

 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering).
 • 6USD/dag Green Tax (aan boord te betalen). Onder voorbehoud van prijswijziging.
 • Duikverzekering (verplicht).
 • Fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Frisdranken, alcoholische dranken (bier, likeur, wijn) en andere maaltijden. Frisdranken 2,5 USD/consumptie. Bier 3 USD/consumptie. Onder voorbehoud van prijswijziging.
 • Nitrox: 10 USD pp en per duikdag. Onder voorbehoud van beschikbaarheid.
 • Huurmateriaal (flessen en lood inbegrepen, overige huurmateriaal niet).

Meer info

In Malediven zijn er vaak stromingsduiken, en beginnen de riffen ook vaak op diepte. Wij raden dan ook een minimum ervaring van CMAS 2* / PADI Advanced open water met minimaal 40 duiken aan. Omwille van de stroming raden we ook aan om een rifhaak mee te nemen in de bagage.
Jouw verblijf aan boord kan zonder enig probleem worden verlengd in een resort naar keuze. Wij bezochten en doken zelf met meerdere resorts, en geven jou - indien gewenst - enkele aanbevelingen.
 

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum (tot 30 dagen) wordt bij aankomst,  op luchthaven afgegeven, mits:

 • vliegtuigticket voor vertrek of doorreis,
 • of voldoende financiële middelen (100 $ + 50 $ per dag )
 • of reservatie in hotel of tourist resort
 • of gesponsord (uitgenodigd) door lokale firma

voor meer informatie: http://www.immigration.gov.mv/l 

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sun Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Malediven:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Malediven:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over MALDIVE MOSAIQUE - FOTOWORKSHOP BRUNO & ELS