KLM SUNSHINE - BLUE BAY DIVERS


Accommodatie

Met de KLM Sunshine kan je comfortabel varen op meerdaagse duiksafari's rond Noord-Sulawesi. En ze gaan ook naar meer afgelegen duikplekken.
30 meter lang, zes en een halve meter breed, vijf hutten voor acht tot tien duikers, restaurant met airconditioning, chill-out en briefingruimte - de KLM Sunshine is ruim genoeg voor langere duiktrips.

Twee dubbele hutten zijn beschikbaar op het bovendek en drie dubbele hutten op het benedendek. Alle hutten hebben een instelbare airconditioning, evenals hun eigen badkamers en toiletten. Oplaadpunten voor camera's en laptops, een groot duikdek en een nog groter zonnedek zijn vanzelfsprekend.

Zo kom je comfortabel in de meest interessante duikgebieden rond Noord-Sulawesi - als je je vroeg genoeg registreert ten minste want deze reizen snel volgeboekt zijn.

Je kan enkel duiken met Nitrox op de KLM Sunshine, waardoor je dus verplicht dient gecertificeerd te zijn. Het is mogelijk om een cursus Nitrox te volgend tijdens een trip (mits supplement van €100).


Duikinfo

Mogelijke duikbestemmingen & routes:

Bunaken, Lembeh, Buyat Bay, Togian eilanden, Tompotika, Sangihe eilanden SITARO, Halmahera. De Liveaboard KLM Sunshine neemt je mee naar de vele ongerepte duikplaatsen rond Sulawesi en Halmahera.
Indien mogelijk en indien er voldoende interesse is... kunnen bepaalde tours ingekort of verlengd worden volgens jouw wensen. Dit dient uiteraard ook steeds te passen in het KLM Sunshine tourplan.
Belangrijk om te weten: ze behouden ten alle tijde het recht om tijdens de tour wijzigingen aan te brengen vanwege wind- en weersomstandigheden of planning.
 
-> Lembeh Strait & Bunaken
Of je nu geïnteresseerd bent in grote scholen vis of muck duiken, deze tour is fantastisch en heeft het allemaal. Ze bieden jou de steile wanden van Bunaken, scholen vis bij Manado Tua en zelfs barracuda's en hamerhaaien bij de eilanden Montehage en Nain. Je ziet de zwarte zandbodem vol klein leven van Popoo en Bethlehem. Tot slot duik je op mooie locaties in de ruime omgeving van Manado voordat je via Tanjung Tarabitan en Gangga / Lihaga teruggaat naar Sahaung.
Lembeh wordt uiteraard ook aangedaan met zijn bekende zwarte zandbodem en critters. Lembeh heeft tevens enkele duikplaatsen met koralen zoals Lion Head, Batu Punteng, Batu Kapal of Angels Window.

-> Tompotika Central Sulawesi
De Tompotika-duiklocaties bevinden zich aan de oostkust van Centraal Sulawesi, op het puntje van het schiereiland Balantak, Pulau Dua. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Luwuk en is te bereiken met binnenlandse vluchten vanuit Manado of Makassar. We helpen jou graag bij het boeken van de vluchten.
De KLM Sunshine vaart in deze regio in de maanden juli en augustus. Voor en na de Tompotika Tours vaart het schip vanuit Bangka - via Lembeh Strait, Gorontalo, Una Una en de Togian eilanden naar Pagimana. Deze cruises bieden een grote variatie in duiken, inclusief Lembeh Straat en Togian eilanden. Deze trip voor Tompotika begint dan vanaf Pagimana en bieden al unieke duiken en ook boven water landschappen op weg naar de Tompotika-regio.
De duikplekken in de regio zijn meestal rotsachtige riffen met een rijk onderwaterleven: verschillende harde koralen, gorgonen en extreem gekleurde zachte koralen waar de vis in overvloed aanwezig is.
Langs de kust zijn er interessante "muck" duiken. Op het zwarte zand ontdek je de macrowezens die de reputatie van Sulawesi hebben gemaakt, zoals frogfish, spookfluitvissen, mimic octopus... om er maar een paar te noemen. Sommige duikplaatsen zijn meer blootgesteld aan stromingen en kunnen pelagische soorten brengen of grote scholen vis.
 
-> Sangihe-Archipel-Tour
Deze cruise vaart langs de eilanden Biaro, Tagulandang, Siau en Mahengetang, die samen de Sangihe-archipel vormen, ongeveer 200 kilometer ten noorden van Sahaung. Omdat de zee hier erg ruw kan zijn, is deze tour afhankelijk van het weer en golven.
Biaro eiland
De eerste in de eilandenketen, te herkennen aan een glimmende 200 meter hoge klif in het zuiden"Bomb Rock" en "Zaccharias Rock" in het noorden van het eiland vertonen een verbluffende koraalgroei en "Kalokoki" is een zacht glooiend rif met ongelooflijk kleurrijke zachte koralen.
Ruang en Tagulandang eiland
Deze twee eilanden bieden verschillende goede duikplekken. Rond Ruang spot je grote scholen vissen en de zwarte lavarotsen vormen een indrukwekkend contrast met het kleurrijke onderwaterleven.
Bij Siau-eiland zie je 's nachts de krater van de Karangetang-vulkaan gloeien, het is een van de meest actieve vulkanen in Indonesië. 
Mahangetang
Deze kleine eilanden hebben een onderwater vulkaan die reikt van meer dan 500 meter diep tot net onder het oppervlak. Een andere grote vulkaan vormt het zuidelijke einde van het eiland Sangihe. Duiken hier is gewoonweg verbluffend vanwege de afgelegen ligging en zichtbaarheid van het eiland in kristalhelder water tot 40 meter.
 
-> Halmahera Tour
De KLM Sunshine nemen u mee via Lembeh, de eilanden Tifure en Bacan Labuha naar het Nappo-atol. Je vaart verder naar de eilanden Siko via Taneti (Aquator Point en Manta Bay) naar Lata Lata en Dragon Rock.
De Halmahera Walking Shark, Mantas, Baracuda schools, white and blacktip reef sharks, maar ook dwergzeepaardjes van de soort Denise, Pontohi en Bargibanti, die pas in 2013 werden ontdekt, wachten op jou tijdens deze route. Je kunt hier duiken op ongerepte riffen en imposante koraaltuinen.

Data en prijzen

• Kajuit op het boven deck: 190 EUR
• Kajuit op het beneden deck: 160 EUR
• Eigenaarshut: 180 EUR

• Verplicht duiken met Nitrox (Nitrox brevet noodzakelijk). Prijs per persoon en reis om te duiken met Nitrox (onder voorbehoud van prijswijziging).
   Halmahera-reis = 100 EUR
   Sangihe reis; Togians, Tompotika en Zentral Sulawesi; Lembeh Bunaken Buyat of Togean = 70 EUR elk
• Haventaks en andere kosten voor alle reizen: 100 EUR
• Halmahera marine park fee, verplicht voor alle Halhamera-reizen per persoon en reis: 100 EUR (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Wens je één of twee dagen voor vertrek in te checken en aan boord te blijven tot de lievaboard duikreis begint, dan worden de gebruikelijke kamerprijzen in rekening gebracht. Hetzelfde na de reis.

MERK OP:
Het is noodzakelijk om minimaal 1 dag vroeger ter plaatse te zijn alvorens de liveaboard start (vertrek 's morgens vroeg), en minimaal 1 dag langer te blijven na de liveaboard (aankomst late namiddag).
Voor binnenlandse en/of internationale vluchten dient hier rekening mee gehouden te worden bij boeking.
Contacteer ons voor beschikbaarheid en concrete cruise data.


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over KLM SUNSHINE - BLUE BAY DIVERS