Jardines Aggressor II


Accommodatie

De Aggressor Jardines II vaart onder de naam van de in 1998 opgerichte non-profitorganisatie Oceans for Youth Foundation, die in het leven geroepen is om scholing over de onderwaterwereld te stimuleren voor iedereen, van jongeren tot volwassenen. Gebruik makend van een brede waaier aan educatieve hulpmiddelen, heeft de stichting specifieke programma's ontwikkeld die iedereen meer bewust over en meer geïnteresserd in de onderwaterwereld maken.

Alle kajuiten zijn voorzien van airconditioning en privé toilet, douche en wastafel. Alle gasten genieten van het ontbijt, lunchbuffet en een verzorgd avondmaal met bediening aan tafel, evenals verse snacks in de voor- en namiddag. Dranken (zowel alcoholische als niet-alcoholische) zijn inbegrepen aan boord. Het jacht is uitgerust met haardrogers in elke kajuit. Beddegoed wordt in het midden van de week ververst op aanvraag, en verse handdoeken worden in de kajuit gelegd wanneer nodig. 

 • Lengte:  41m 
 • Grootste breedte: 7.6m
 • Passagiers: 24
 • Bemanningsleden:  12

Tijdens deze cruise van 7 nachten komen Cubaanse specialisten spreekbeurten en presentaties geven over de onderwaterwereld, het behoud en het belang van dit prachtige ecosysteem.


Duikinfo

De Jardines Aggressor II liveaboard verkent het Jardines de la Reina nationaal park, dat op zo'n 96km van de zuidkust van Cuba gelegen is. Deze archipel, die door Christoffel Colombus genaamd zijn ter ere van koningin Isabella van Spanje, zijn met hun oppervlakte van 2170 km² een van de grootste natuurparken in Cuba.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste duikplaatsen die bezocht worden: 

Cabezo de la Cubera
Diepte: 6 - 20m
"Cabezo" is een Cubaanse marineterm voor een geïsoleerde koraalformatie op een zanderige bodem. Deze plaats heeft een zeer indrukwekkende "cabezo" met een ronde vorm, van ongeveer 180m diameter, met grote scholen dog snappers en cuberas in het water boven het koraal. Mutton en yellowtail snapper, Caribische rifhaaien, verschillende soorten grouper, stingrays en schildpadden zijn er ook te vinden. Na eerst rond de koraalformatie gezwommen te hebben, komen de duikers toe aan een ondiepe muur vol met wolken purple blue tangs en scholen tarpons die voorbijpasseren.

Black Coral I
Diepte: 22 - 30m
Stroken koraal die hoger groeien naar de rand van het platform (drop off), reiken tot 9m boven het zand uit. Hier vind je overvloedige kolonies zwart koraal, een inwonende populatie van meer dan 20 Caribische rifhaaien, reusachtige zwarte groupers die altijd tot dicht bij de duikers komen, scholen jacks die hun lichaam tegen de haaien wrijven om parasieten te verwijderen, scholen papegaaivissen, rainbow runners en oceanic triggerfish.

Black Coral II
Diepte: 18 - 28m
Deze duikplaats heeft indrukwekkende koraalbergen bij de rand van het platform, waarlangs een inwonende populatie van meer dan 25 rifhaaien patrouillert. Er zijn grote kolonies zwart koraal, grote sponzen, gorgonen, scholen midnight parrotfish, koningsmakrelen, zwarte groupers, murenen, hawksbill, en een vriendelijke verpleegsterhaai die tot zeer dicht bij de duikers komt. In "the blue" passeren scholen oceanic triggerfish en eenzame eagle rays.

Five Seas
Diepte: 6 - 20m
Onder de muur zijn er overhangs met indrukwekkende scholen inwonende tarpon, zwarte koralen en kleurrijke sponzen. Als je hieronder duikt, komen de tarpons tot op enkele centimeters van je masker, om daarna weg te zwemmen met een glinsterende zilveren flits. Inwonende populaties van meer dan 15 Caribische rifhaaien, snappers, zwarte groupers, en goliath groupers komen zeer zichtbij. Er ligt een 15m lang wrak. Het was een boot uit de haven van Júcaro, genaamd Fice Seas, die gebruikt werd als pilootschip, en doelbewust gezonken werd. De retanten van de boot zitten boordevol koralen, sponzen, scholen jacks en zwate koralen, alsook groene murenen. 

Octopus Cave
Diepte: 5 - 16m
Hier vind je een muur vol met sponzen en gorgonen, scholen tarpons, Caribische rifhaaien en goliath groupers van meer dan 90kg, indrukwekkende scholen grunts, porgy's en mullets rond grote pilaar koralen aan de rand. De pilaar koralen zijn meer dan 1,8m hoog en fungeren als cleaning station voor de grote en kleine rifvissen. Op 5m diepte is er een grot die meer dan 70m uitloopt. Hoewel het verboden is naar binnen te gaan in de grot, kun je wel de ingang verkennen. De grot is bewoond door "brutolas", een soort blinde vissen, die enkel 's nachts kunnen waargenomen worden. Er zijn ook koralen met alle kleuren van de regenboog met decorator krabben.

Cabezo de la Raya
Diepte: 5 - 20m
Cirkelvormige koraalformatie van meer dan 275m diameter, die stroken koraal vormt in het zand. In het zand houden zich een groot aantal stingrays schuil. Verder wordt deze duikplaats bezocht door verpleegsterhaaien, Caribische rifhaaien, goliath grouper, zwarte en Nassau groupers, hawksbills en koningsmakrelen. De duik eindigt in bij een ondiepe muur vol rifvissen, grunts, schoolmeesters, papegaaivissen, barracuda's, angelfish, blue tangs, naaktslakken, en vele andere soorten.

Los Mogotes
Diepte: 6 - 19m
De zichtbaarheid is hier enorm. "Mogotes" is een term die Cubaanse vissers geven aan koraalformaties in een witte zandbodem, die ze vanop de boot zien als donkere vlekken in het zand. Er is een muur met enkele overhangs vol met zwarte koralen, kleine grotjes met scholen tarpons, voornamelijk van mei tot juli. Deze duikplaats wordt voortdurend gepatrouilleerd door Caribische rifhaaien, grote zwarte groupers, jacks, krabben en vele soorten rifvissen in de ondiepe zone.

Pipin
Diepte: 14 - 32m
Op deze duikplaats zijn vele koraalvalleien te vinden. Inwonende scholen zijdehaaien zwemmen altijd dicht bij de boot, en Caribische rifhaaien in de diepte. Verder zie je er grote kolonies zwarte koralen, reusachtige gestippelde adelaarsroggen, tarpons, jacks, snappers en schildpadden.

El Farallon
Diepte: 14 - 49m
Door deze koraalformatie lopen een aantal tunnels met een hoogte van 9m en een breedte van 2m. Sommige ervan zijn gedeeltelijk open aan de bovenkant, waardoor de lichtstralen naar binnen kunnen vallen, wat een spectaculair zicht oplevert. Duikers doorkruisen 2 tunnels en gaan dan naar de drop off vol zwart koraal en hangende sponzen, zwarte groupers, goliath groupers, snappers, Caribische rifhaaien en zijdehaaien.

Russian Mountain
Diepte: 20 - 32m
Dit is een loodrechte drop off met grote koraalvalleien, grote scholen jacks, zwarte koralen, reusachtige sponzen, zijde- en Caribische rifhaaien, en occasioneel rijst een enorme eenzame hamerhaai op uit de diepte om vlug een blik te werpen op de duikers. Schildpadden, snappers en groupers zijn ook regelmatige bezoekers.

Vicente 
Diepte: 18 - 35m
Grote cylindrische koraalformaties aan de rand van de muur met pinnakels die meer dan 20m uit de zandbodem uitsteken. Er wordt gedoken van top naar top van deze zeer uitbundig gedecoreerde koraalmuren, met allerlei soorten sponzen, koralen en gorgonen. Een zeer kleurrijke drop off, met grote groupers, Caribische en zijdehaaien, en occasioneel komt ern nieuwsgierige hamerhaai eens een kijkje nemen. Gevlekte adelaarsroggen vliegen evenwijdig met de muur voorbij.

Avalon
Diepte: 22 - 34m
Dit is de voorste rand van een rifmuur, vol met kolonies zwarte koralen, gorgonen, groupers, zijde- en Caribische rifhaaien, en immense sponzen. Het is een uiterst kleurrijke muur, waar zeer regelmatig adelaarsroggen gezien worden, evenals groupers, en occasioneel hamerhaaien.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2018 vanaf $3.999 (€ 3.403)*

Inbegrepen:

 • 7 nachten aan boord in gedeelde 2-persoonskamer
 • alle maaltijden
 • alle niet alcoholische dranken, plaatselijke bier en wijn
 • duiken
 • flessen, lood
 • transfer vanuit Santa Clara of Camaguey luchthaven

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • visa
 • taxen/vergunningen
 • tips/persoonlijke uitgaven
 • nitrox

bekijk ook volgende link voor meer informatie.

* wisselkoers 26/07/2017


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Jardines Aggressor II