FOTOWORKSHOP MACRO & BLACK WATER, ANILAO 2021 MET ELS & BRUNO


Accommodatie

De professionele onderwaterfotografen Bruno Van Saen en Els Van Den Borre organiseren een workshop fotografie in de Filippijnen. Deze groepsreis gaat naar goede gewoonte naar Anilao, dat bekend staat als waar macro paradijs en de laatste jaren ook een stevige reputatie heeft opgebouwd in het spectaculaire Black Water Diving.

Bruno Van Saen en Els Van Den Borre begonnen met de duiksport in november 2004. Een paar jaar later namen zij voor het eerst foto's onder water. Op hun palmares staan ondertussen al meer dan 80 bekroningen. De laatste jaren geven ze onderwaterfotografen de mogelijkheid om tijdens hun reis een GRATIS workshop onderwaterfotografie te volgen. Hun workshops starten bij de basisbegrippen in de fotografie en eindigen met tips en tricks voor wedstrijdfotografie, tot en met de digitale nabewerking met Photoshop. Dit maakt dat zowel beginners, gevorderden als de wedstrijdfotografen aan bod komen. Verder trachten ze -in de mate van het mogelijke- om hun cursus aan te passen aan ieders niveau en wensen door middel van een persoonlijke begeleiding tijdens de volledige duur van de reis.
 
Hun fotoworkshop te Anilao bestaat uit 2 delen. 

Het eerste luik is volledig gericht op macro fotografie terwijl het 2e luik zich volledig zal toespitsen op Black Water Diving. Je bepaalt zelf of je de Black Water Special meeneemt of enkel opteert voor de eerste workshop.

Heenreis op maandag 01 maart 2021.
Aankomst in het Crystal Blue Resort op dinsdag 02 maart 2021.

 • Workshop 1: Macrofotografie  

Start: woensdag 03 maart 2021.
Je verblijft voor dit deel 12 nachten in het Crystal Blue Resort.
Er worden 10 duikdagen voorzien, wat neerkomt op 29 duiken. 

Diegene die niet deelnemen aan de Black Water Special zetten hun terugreis in op zondag 14 maart 2021.

 • Workshop 2: Black Water Special

Start: zondag 14 maart 2021 start deze special en eindigt op woensdag 17 maart 2021.
Er worden 4 duiknachten voorzien, wat neerkomt op 8 Black Water duiken.
Tijdens deze special maak je dagelijks ook 1 (dag)duik.

Diegene die beide delen gevolgd hebben zetten hun terugreis in op vrijdag 19/03/2021.

Deelnemers aan beide programma’s zijn 17 nachten / 18 dagen in Crystal Blue Resort.


Of je nu enkel het eerste deel meevolgt, of het hele traject, tijdens deze workshop zul je ongetwijfeld veel opsteken van deze twee ervaren professionals die er alles aan zullen doen om jouw fotografie skills tot een hoger niveau te tillen.


Duikinfo

Crystal Blue Resort (Anilao), nodigt je uit om de warme Filippijnse gastvrijheid te ervaren in de verbluffend mooie baai van Anilao. Crystal Blue Resort biedt zuivere kwaliteit zonder al te formeel te zijn, in een tropische omgeving, met duikmogelijkheden van absolute wereldklasse. Anilao wordt gezien als een Macro-mekka en huisvest al de critters die macrofotografen het liefst van al voor hun lens krijgen.

Crystal Blue Resort ligt zeer goed gelegen vlak voor Arthur's Rock Marine Sanctuary, een beschermd natuurgebied waar duikers zich kunnen vergapen aan de extravagante critters in de zee voor Anilao.

Hier vind je rhinopia, blue ring octopus, ontelbare frogfish en uiteraard een enorme verscheidenheid aan naaktslakken. Daarnaast zijn er ook nog een aantal spectaculaire koraalriffen. Duikplaatsen als Kirby's Rock en Beatrice moeten voor weinig plaatsen onderdoen op vlak van onderwaterleven en vis. Twin rocks is ook nog eens overladen met jacks, schildpadden, snappers, sweet lips, en nog veel meer.

Er werd speciale aandacht besteed aan fotografen. Er is namelijk een splinternieuwe 93m² grote cameraruimte geïnstalleerd.

Als je een duiker bent die van avontuur houdt, en als fotograaf eens iets totaal anders wil, dan is Blackwater Diving iets voor jou.
Anilao is ook hiervoor 'The place to be'
Stel je onderwerpen voor zoals de Paper Nautilus, Blanket Octopus, Pelagic Seahorse, Larval Jack, Jellyfish, Salp Chains, kwallen, Moon Jellies, Flying fish en nog veel meer.

Het duikteam van Crystal Blue is een pionier in Black Water duiken in het Anilao-gebied. Met behulp speciale kaarten, lokale kennis en ervaring, heeft hun duikteam enkele van de beste duikplaatsen gevonden op de juiste moment. Duiken in Blackwater is gegarandeerd uniek.

BELANGRIJK:
Crystal Blue vereist dat hun gasten ervaren duikers zijn met een minimum van 50 duiken vooraleer dit type duik te overwegen. Ze behouden zich het recht om duikers te weigeren als deze niet geschikt zijn om Black Water duiken te maken. Een check dive is steeds en voor iedereen verplicht voorafgaand aan de eerste BW-duik. Je krijgt een volledige veiligheidsbriefing en voor dit soort duiken is een duiklamp nodig (vasthouden in de hand) met een nauwe lichtstraal. Een duikcomputer waarvan de display continu oplicht en een regenjas of windjacket zijn tevens noodzakelijk.


Data en prijzen

Workshop 1
Crystal Blue, 12 nachten (te delen tweepersoonskamer) 
2.300 USD per persoon (2.120 EUR*)
Single supplement: 410 USD (380 EUR*)

Workshop 1 & 2
Crystal Blue, 17 nachten Crystal Blue (te delen tweepersoonskamer)
3.340 USD per persoon (3.080 EUR*)
Single supplement: 450 USD (415 EUR*)

* Omrekening USD/EUR op basis van wisselkoers op 12/02/2020 (onder voorbehoud van wisselkoersschommelingen)

Inbegrepen:

 • Verblijf in het Crystal Blue Resort op basis van vol pension
 • Photoworkshop Els Van Den Borre & Bruno van Saen
 • Nitrox is inbegrepen voor gecertificeerde duikers in het Crystal Blue Resort
 • Marine park fees

Niet Inbegrepen:

 • Vluchten. Vanaf ongeveer 11 maanden voor afreis zullen we de meest geschikte vluchten voorstellen (voor de groep). Indien gewenst kan je deze boeken.
 • Groeptransfers ter plaatse: 85 USD per persoon (heen- en terug). Onder voorbehoud van prijswijziging en indien je koos voor de door ons voorgestelde vluchten.
  Individuele transfers ter plaatse: 115 USD per persoon (enkele rit). Onder voorbehoud van prijswijziging.
 • Visum. Indien van toepassing.
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering), indien gewenst.
 • Single toeslag(en), indien van toepassing.
 • Duikverzekering (verplicht).
 • Lokale (luchthaven)taksen. Verplicht ter plaatse te betalen.
 • Duiktaksen (indien van toepassing, ter plaatse te betalen).
 • Extra (dag)duiken (36 USD per duik). Indien gewenst en onder voorbehoud van prijswijzigingen.
 • Privé gids (45 USD per duik). Indien gewenst en onder voorbehoud van prijswijzigingen. 
 • Alle overige maaltijden en dranken.
 • Huur duikmateriaal (flessen en lood inbegrepen, overige huurmateriaal niet).
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Supplement nacht- of mandarijnvisduik (Anilao).


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over FOTOWORKSHOP MACRO & BLACK WATER, ANILAO 2021 MET ELS & BRUNO