Malta / Gozo

In de Middellandse Zee, op slechts 2,5 uur vliegen van Brussel, liggen twee charmante eilandjes: Malta en Gozo.

Malta heeft als smeltkroes van Mediterrans culturen met Midden Oosterse invloeden heel wat te bieden: een warm klimaat die het aangenaam maakt te zwemmen in de kristalheldere zee, historische sites, schilderachtige dorpjes, en een bruisende haven met gezellige bars en restaurantjes waar de uitermate vriendelijke bevolking je met veel plezier zal laten smullen van de verrukkelijke keuken.

Voor duikers staat Malta vooral bekend omwille van de vele wrakken die de wateren rond het eiland rijk zijn. Tijdens de tweede wereldoorlog werd Malta immers een van de meest gebombardeerde plaatsen in Europa. Wegens zijn strategische ligging in de Middellandse Zee tussen Europa en Noord Afrika hadden de Britten er een militaire basis, van waaruit de bevoorradingsschepen van de vijand naar het front in Noord Afrika konden onderscheppen. Het gevolg was dat Malta midden in een bloederige strijd tussen de twee fronten terechtkwam. Een zeer tragische geschiedenis, maar als we één lichtpuntje uit dit verhaal mogen halen, is het wel dat de zeebodem rondom het eiland een van de grootste verzamelingen aan scheepswrakken in Europa huisvest, waar duikers natuurlijk gretig gebruik van maken.
Het feit dat de meeste van deze wrakken heel makkelijk bereikbaar zijn vanaf de kant, in combinatie met de grote zichtbaarheid en de kalme zee waar bijna nooit stroming op staat, maken van Malta een absolute toplocatie om te duiken.

Zustereiland Gozo valt bestuurlijk onder de Maltese staat, maar de twee eilanden zijn een wereld van verschil, zowel boven als onder water. Waar Malta bol staat van de cultuur, stranden, restaurantjes en winkels, is Gozo veel landelijker en traditioneler.

Ook qua duiken is Gozo een wereld van verschil. Je vindt er ook wel een paar wrakken, maar de focus ligt veel meer op het indrukwekkende onderwaterlandschap, met drop-offs, grotten en spelonken.Andere bestemmingen in Europa


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Malta / Gozo