Lissabon

Lissabon staat gekend als één van de aangenaamste steden van Europa. De sfeer lijkt er chaotisch door de wirwar aan straatjes en wijken maar eigenlijk is ze heel relax en authentiek. Je kan je laten leiden door de rijke cultuur en het lekker eten en gezellige terrasjes ontdekken.

Portugezen hebben een eigen eetcultuur. Zo kan je tijdens de middag heerlijk gaan lunchen op de vele tarrasjes en in de koffieshops. Maar ook de typisch Portugese gerechten zijn delicieus. In Lissabon zit je hiervoor op de juiste plaats!

Een aantal van de belangrijkste historische bezienswaardigheden vind je in Santa Maria de Belém, zoals de wachttoren 'Torre de Belém' en het goudkleurige klooster 'Mosteiro dos Jerónimos'. Niet ver daarvandaan ligt het presidentiële paleis, het 'Palácio de Belém'. Een recenter bekend bouwwerk is de grote stalen hangbrug over de Taag, die na de Anjerrevolutie in 1974 omgedoopt werd tot 'Ponte 25 de Abril'.

Op cultureel vlak is Lissabon wellicht het best bekend door de Fado. Dit uiterst weemoedige muziekgenre ontstond zowat 200 jaar geleden in de wijken Alfama en Mouraria. Tegenwoordig kan je de Fado gaan beluisteren in mooie stijlvolle bars en restaurants of de echte Casa de Fado. De Fado klinkt nergens zo melancholisch als in Lissabon zelf, dus ontdek het even ter plaatse!Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Lissabon