Ierland

Onder de Ierse golven zijn er wrakken, prachtig zeeleven en riffen verstopt – absoluut de moeite waard om er te duiken.
Je hoeft ons niet op ons woord te geloven - luister maar naar dat van Jacques Cousteau. Deze superheld van de onderwaterwereld beschreef zijn enthousiasme als volgt: "Een van de beste duikplaatsen ter wereld ligt aan de noordkant van het Dingle Peninsula, waar de Atlantische Oceaan samenkomt met de Brandon Mountains in een landschap van uitzonderlijke schoonheid."

Journalist van de National Geographic, Jennifer S Holland, was net zo onder de indruk als Cousteau: "Ik sta perplex van de zeeanemonen op de zeebodem, zo glimmend als roze kauwgum," schrijft ze, "zo groen als limoenkleurig schaafijs, en zo oranje dat ik het sappige vruchtvlees bijna kan proeven."

Het heeft zijn voordelen dat Ieralnd zich helemaal aan de westelijke uithoek van Europa bevindt. Het betekent dat de wateren perfect geschikt zijn voor scubaduiken. Je kunt 12 maanden per jaar duiken met bijna honderd duikclubs, -centra en -scholen op het eiland. Het hoogseizoen loopt van mei tot begin oktober.

Ook andere gepassioneerde duikers zijn onder de indruk. Het duikcentrum Ocean Addicts in Kinsale in county Cork wordt gerund door Anne en Graham Ferguson. "Onze prachtige, ruige kust weerspiegelt zich in een spectaculair onderwaterlandschap," vertelt Anne enthousiast. "De golfstroom verwarmt niet alleen de zee maar zorgt ook voor voedingsstoffen in ons water. Het resultaat is een uniek en rijk gevarieerd zeeleven."Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Ierland