Faial

Faial behoort tot de centrale eilandengroep van de Azoren en vormt samen met de eilanden São Jorge en Pico de “ilhas do triângulo” (de Azorendriehoek). Het eiland is van Pico gescheiden door het Canal do Faial, een smalle doorgang met een breedte van ongeveer 8 km.

Faial beslaat een oppervlakte van 172 km2, is 21 km lang en maximaal 14 km breed. Het werd ontdekt in 1427 en in 1432 door een grote groep Vlamingen gekoloniseerd. Het eiland Faial zou zijn naam te danken hebben aan de vele beuken (faias) die hier voorkomen. Op geen enkel ander eiland ziet u rond de huizen, velden en wegen zoveel hortensia’s in verschillende tinten blauw. Daarom wordt Faial ook het Blauwe Eiland genoemd.

Vanaf de 17e eeuw maakte Faial een grote ontwikkeling door en werd het, dankzij de gunstige geografische ligging als veilige haven tussen Europa en Amerika, een belangrijke handelsnederzetting. In recenter tijden vervulde het eiland de functie van tussenstop bij het oversteken van de Atlantische Oceaan. Het is vandaag de dag een belangrijke pleisterplaats voor internationale jachten.

De berg Cabeço Gordo, in het midden van Faial, is met zijn 1.043 meter het hoogste punt van het eiland. Het is een prachtige, natuurlijke uitkijkpost vanwaar u op zonnige dagen alle eilanden van de driehoek en zelfs Graciosa kunt zien.

Niet ver hiervandaan bevindt zich de Caldeira, een enorme krater met een doorsnede van 2 km en een diepte van 400 m. De krater is omringd door blauwe hortensia’s en een weelderige plantengroei, waaronder ceders, jeneverbesstruiken, beuken, varens en mossen. Sommige plantensoorten behoren nog tot de originele vegetatie van het eiland. Dit gebied, het natuurpark Parque Natural do Faial, was de eerste Portugese toeristische bestemming die werd bekroond met een EDEN-prijs (European Destination of Excellence).Andere bestemmingen in Azoren


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Faial