EMBUDU RESORT - Zuid-Male Atol


Accommodatie

Embudu staat al vele jaren bekend als een van de meest populaire duik-eilanden van de Malediven. In het noorden van de Zuid-Male-Atol is het gemakkelijk om er te komen vanaf Male en de internationale luchthaven.

Embudu is een overvloedig overwoekerd eiland met palmbomen en struiken, je kunt er in 15 minuten rondlopen. Wit zand, idyllische kleine inhammen, hoge ruisende palmbomen, 29 graden warm water - een klein stukje paradijs ...
Bungalows in drie verschillende categorieën zijn onopvallend geïntegreerd in de omgeving van het eiland en om van de zonsondergang te genieten met een koel drankje, is de meest perfecte plek het terras van de strandbar.
 
Je hebt de mogelijkheid om jouw hele duikvakantie in Embudu te besteden maar als verlenging (na een liveaboard) is Embudu ook ideaal.
 
De Superior Rooms
Eenvoudig maar smaakvol en met airco!
Jouw terrasdeur opent... en je zit meteen aan het parelwitte zandstrand.


Duikinfo

Het hoogtepunt voor duikers blijft natuurlijk de onderwaterwereld, die je heel gemakkelijk kunt ontdekken bij Embudu met het professionele duikcentrum Diverland.

Embudu is omgeven door een huisrif op loopafstand (tot 30 meter diepte). 24 uur per dag kun je kiezen uit 6 verschillende duikroutes op het huisrif. Al op het huisrif zie je bijna alles wat de onderwaterwereld te bieden heeft. Van roggen, haaien, murene tot Napoleon, kreeft, schildpadden en soms zelfs manta's.
Natuurlijk worden er ook verschillende boottochten per dag aangeboden om te duiken aan de buitenkant van het atol. Meer dan 35 van de mooiste duikplekken van de Noord- en Zuid-Male-Atol zijn in 30 minuten tot een uur per boot te bereiken. Ze gaan naar verschillende grotduiklocaties zoals de grote Wadu-grotten of de Vellassaru-grotten, evenals het grote wrak Victory en het kleurrijke, gevarieerde Patato Reef staan regelmatig op het programma.

Iedereen krijgt waar voor zijn geld: ervaren duikers, beginners of duikers die een opleiding willen voortzetten. Met ervaren PADI-instructeurs kun je cursussen volgen van Open Water Diver tot Divemaster en als PADI 5 Star Center bieden ze zelfs instructortraining aan.
Je kan er duiken met Nitrox, met een Rebreather of de opleiding Rebreatherduiken volgen. 

Als je in een groep reist, vraag dan naar de speciale groepstarieven.

We kijken ernaar uit om jou naar Embudu te sturen voor jouw volgende duikreis!


Meer info

In Malediven zijn er vaak stromingsduiken, en beginnen de riffen ook vaak op diepte. Wij raden dan ook een minimum ervaring van CMAS 2* / PADI Advanced open water met minimaal 40 duiken aan. Omwille van de stroming raden we ook aan om een rifhaak mee te nemen in de bagage.
Uw verblijf aan boord kan zonder enig probleem worden verlengd in een resort naar keuze. Wij bezochten en doken zelf met meerdere resorts, en geven u - indien gewenst - enkele aanbevelingen
 

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders (verblijf < 21 dagen)
Indien het verblijf in Indonesië langer is dan 21 dagen, dan is een visum verplicht.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sun Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over EMBUDU RESORT - Zuid-Male Atol