DREAM MASTERAccommodatie

Dream Master is een door duikers en voor duikers aangepaste versie van Gulf Crafts 92ft schip. de L&W compressor zorgt voor de perslucht die op het duikdek uw fles vullen.

U hoeft uw fles dus nooit te demonteren en uw materiaal wordt na iedere duik door de crew gespoeld. Er is echter geen Nitrox beschikbaar. 2 grote duikladders aan het duikplatform laten je toe makkelijk uit het water te komen.
De kok schotelt je dagelijks lekkere maaltijden voor: van europese, tot arabische en aziatische keuken. Uiteraard staat ook vers gevangen vis op het menu. Tussen en na de duiken kan je een film bekijken, relaxen op de fly bridge, zonnebaden op het voordek, of over je duik napraten terwijl je geniet van de jacuzzi.

Oorspronkelijk was de boot voorzien voor een maximum capaciteit van 28 duikers. Om het comfort van onze gasten te garanderen, zullen wij in alle kajuiten maximaal 2 gasten onderbrengen. op deze manier beperken wij de capaciteit van de boot tot 14 duikers.

Er zijn 6 standaard kajuiten die elk 2 stapelbedden hebben. Er is telkens 1 badkamer per 2 standaard kajuiten. Vooraan het schip is er 1 master cabin met dubbel bed, en ensuite badkamer.

De boot telt een zeskoppige bemanning waaronder geen Saudi's, wat betekent dat vrouwelijke duikers zonder probleem in bikini aan boord kunnen verblijven. Bij aankomst en vertrek in Jeddah moeten zowel mannen als vrouwen enkele regels in acht nemen. Géén shorts in het openbaar en ook mouwen tot op de onderarm. Vrouwen kunnen best een sjaal op zak hebben zodat indien nodig hun haar kan bedekt worden. Aan boord gelden deze regels dus niet.

Specificaties liveaboard:

Year built:

2005; Type: advanced composite fiber

Length:

28.3 3mt      Beam: 6.2 m 

Draft:  

2.35mt(7.7ft)           Speed: 6kts

Fuel capacity: 

20 tons

Range:

500 nautical miles

Tenders:

semi ridged 40hp 4.5 meters.

Oxygen:

extended range medical oxygen kit, first aid kit.

Life saving equip: 

2 life rafts total capacity 80 persons, jackets adult and child also for 40 persons all meeting SOLAS convention rules and specifications, flares, smoke pots etc all international standard and approved rescue equipment on board.
All crew trained in there use.


Navigation and communication equipment

Radar x 2

Portable VHF

Hailer

Thuraya Sat comm. Telephone.

GPS chart plotter Navtech and Standard

Search and rescue transponder

Searchlight sonar

Epirb

Video sounder

 

VHFx2

 


Machinery:

Propulsion:

2 x CAT 3406E rated 475hp each commercials.

Generators:

2 x Northern lights 20 and 3OKva

Power:

22O volts, sockets two pin American round

Compressor:

one L&W electric silent filling eighteen tanks per hour, tanks are filled from your gear up location you need never change your tank; the crew will re-fill and wash down after every dive. There is no Nitrox available.

Tanks:

12 liter Aluminum yoke fitting (INT), we do not carry steel or DIN fitting tanks. You need to bring your own INT adapters.
 

Air-conditioning:

fully air conditioned with individual control.

Fire fighting:

engine room and machinery space have auto and hand deployed Halon systems all other areas have hand held fire fighting bottles both dry powder and foam.

Entertainment:

29inch TV in lounge with music center, audio, CD and video player, reading library.

Other equipment:

bow thruster, water maker 225 liter per hour .

 

Two large dive ladders conveniently submerged from the dive platform make it possible, after handing up your fins to climb on board wearing your dive gear, fresh water wash down; camera bucket and toilet are also situated on the dive and gear deck. 

 


Duikinfo

Het hoeft geen betoog meer dat de Rode Zee voor uiteenlopende redenen één van de beste duikbestemmingen ter wereld is. Terwijl duikers in Egypte reeds tientallen jaren kopje onder gaan, is Saoedi Arabië als duikbestemming absoluut maagdelijk en schitterend. Je kan dit land dan ook gerust als het laatste duikgeheim op aarde beschouwen.
Met 80% van de oostelijke Rode Zee kust op zijn grondgebied heeft Saudi Arabië dan ook een grote troef in huis. 

Nergens anders ter wereld zijn de duikstekken zo ongerept en exclusief, met enorme hoeveelheden vis en zachte en harde koralen in topconditie.

De maagdelijke riffen strekken zich uit vanaf de grens met Jordanië, in de golf van Aqaba, tot aan de grens met Yemen, diep in het zuiden van de Rode Zee. Heel weinig duikers verkenden hier ooit deze uitbundige onderwaterwereld, en dan waren het nog enkel Saudi of expat duikers. 

De Saudi wateren zijn als een gigantisch onderwater natuurpark met grote scholen rifvissen, pelagische vissen alsook verschillende haaiensoorten, kortom, een waar duikparadijs.

Het onderwaterlandschap is afwisselend drop-off's en fantastische rotsformaties en gigantische koraaltuinen van zowel hard als zacht koraal. Dolfijnen en grienden zijn zeer geregeld van de partij. Murenen, barracuda's, rifhaaien, zijdehaaien, voshaaien, roggen, scholen bultpapegaaivissen, allemaal houden ze je gezelschap op deze duikplaatsen waar weinig of zelfs geen duikers je voor waren. 

Als je duikt in Saoedi Arabië, dan ben je samen met je reisgenoten de enige duikers op dat moment in het water in Saoedi Arabië. Een droom, toch?

De beste duiken (van de totnogtoe gekende duikplaatsen) zijn in de buurt van Yanbu (noordelijk) en de Farasan Banks en Farasan Islands (zuidelijk) te vinden. De Farasan Banks liggen zo'n 300 km ten zuiden van Jeddah, tegenover de grens van Sudan met Eritrea, terwijl Yanbu zo'n 300 km ten noorden ligt van Jeddah, ter hoogte van de grens van Egypte met Sudan, ongeveer tegeneover St John's Reef.
Voorlopig worden er enkel zuidelijke trips op de planning gezet, naar Farasan.

Watertemperaturen in de winter zijn zo'n 24° in het noorden en lopen in de zomer op tot zo'n 32° in het zuiden. Temperaturen boven water gaan van zo'n 20° tot 30° in januari en bedragen in juli zo'n 26° tot 36°. Met een zestal centimeter per jaar is er in Jeddah dus geen regenval van betekenis.


Data en prijzen

Wild Water is exclusief agent voor Benelux.

Wees er als eerste bij om de opening van de Saoedische onderwaterwereld te vieren, en word weggeblazen door de ongerepte onderwaterpracht!!!

Voor alle trips verblijf je aan boord van zaterdag tot zaterdag. De laatste nacht wordt voorzien in een hotel in Jeddah.
Vanaf 2020 zullen wij operationeel zijn in Saoedi Arabie in volgende periodes:

 • Van 11/04 tot 18/04/2020 - Farasan Banks
 • Van 26/09 tot 03/10/2020 - Yanbu
 • Van 24/10 tot 31/10/2020 - Yanbu
 • Van 31/10 tot 07/11/2020 - Farasan Banks
 • Van 07/11 tot 14/11/2020 - Farasan Banks

Prijs op basis van een standaard kajuit: 1.650€ per persoon
Prijs op basis van de Master Suite: 2.400€ per persoon

Dream Master is uitermate geschikt voor full charter met kleine groepen (14 tot maximaal 17 duikers). Vraag naar onze spectaculaire groepscondities!

Inbegrepen:

 • 6 nachten aan boord in een gedeelde 2 persoonskajuit (met airco), er is 1 badkamer per 2 kajuiten 
 • 1 nacht in hotel Al Bilad in Jeddah, op basis van een tweepersoonskamer, ontbijt inbegrepen
 • 19 duiken
 • lokale transfers
 • flessen (INT) gevuld met lucht (Er zijn geen duikflessen met DIN aansluiting, je dient zelf jouw adapter mee te brengen indien nodig)
 • lood
 • duikgidsen
 • vol pension (Aziatische keuken), incl water, thee, koffie en soft drinks

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten
 • visum (zelf aanvragen via https://visa.visitsaudi.com:+/-115€)
 • het is niet mogelijk om duikmateriaal te huren
 • er is geen nitrox beschikbaar
 • Wifi is niet beschikbaar
 • eventuele overnachtingen of day use verblijf in een hotel (voor of na de liveaboard in connectie met de vluchten)

Merk op:

 • Voor duiken te Saoedi-Arabië is een minimum van 50 gelogde duiken vereist. Het is tevens nodig om (minimaal) een brevet Advanced Open Water te bezitten.

Meer info

Diplomatie.be : 
Door een verhoging van aanvallen komend vanuit Jemen deze laatste maanden (mei – september 2019), raden wij ten stelligste elke verplaatsing in het Zuiden van het land af, de provincies Abha en Jizan inbegrepen.
De terroristische dreiging in Saoedi-Arabië is permanent. Verschillende Saoedische steden werden recent getroffen door aanslagen.
Op 27 september 2019 hebben de Saoedische autoriteiten de E-visa en het visum bij aankomst geïntroduceerd voor 49 landen, waaronder België. Gelieve de volgende link te volgen voor de procedure: https://visa.visitsaudi.com/(externe link)
We raden u ook ten stelligste aan om de website te consulteren die richtlijnen bevat om te waarschuwen voor overtredingen: visitsaudi.com(externe link), net zoals de website thesaudiexpat.com(externe link)
Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook ten zeerste aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be(externe link).

voor meer informatie:
Saoedisch Ministerie van Buitenlandse Zaken
Minbuza.nl
World Travel Guide

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Saoedi Arabië. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Saoedi Arabië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Saoedi Arabië:
Het actuele weer

 Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over DREAM MASTER