Terug naar zoekresultaten

Beqa Lagoon Resort - 50% KORTINGAccommodatie

Op slechts enkele kilometers voor de kust van het hoofdeiland ligt het afgezonderde eilandje Beqa Island, waar zelfs de palmbomen in de warme zeebries lijken mee te dansen met de traditionele muziek die je verwelkomt vanaf je de eerste stappen zet op het strand. De tropische bloemen, het warme water en afgezonderde villa's van dit betoverende resort zorgen ervoor dat je je vanaf het eerste moment thuisvoelt op dit eilandje waar zelfs geen wegen bestaan om je rust te verstoren. Duiken van wereldklasse, verrukkelijke keuken, rustgevende spa-behandelingen en de ongeëvenaarde Fijische gastvriendelijkheid zijn er om van te genieten gedurende je verblijf. 

Op een kort boottochtje van het resort verwijderd ligt een wonderland van onderwaterleven in de kristalheldere wateren van Beqa Lagoon. Meer dan 100 duikplaatsen langs 300 km kustlijn zorgen voor een overvloed aan gelegenheden om allerlei soorten waar te nemen en te fotograferen, zoals octopus, garden eels, orang oetan krab, roggen, stier- en tijgerhaaien, verschillende soorten vis, reusachtige waaiers, en een regenboog aan zachte koralen - alles in water van 27° met uitstekende zichtbaarheid. Je kunt ook duiken op wrakken, een PADI opleiding volgen, of meegaan met een "big encounter" waar je enkele van de beste haaien ervaringen zult hebben in de zuidelijke Stille Oceaan. Zelfs aan je voordeur, op het huisrif, zul je versteld staan van het rijke onderwaterleven.

Het meest opvallende aspect van Beqa Lagoon is zijn afzondering. Slechts 15 km² groot, met met dorpjes die verspreid liggen en enkel met elkaar verbonden zijn via voetpaadjes of per boot. Het resort is een uitbreiding van het lokale dorpsleven, met 75 lokale personeelsleden gesteund door 250 vrienden en familieleden. Het resort herbergt ook bezoekende dokters, tandartsen en leerkrachten om de ontwikkeling van de dorpen te helpen bevorderen. Gasten die de lokale samenleving willen helpen worden verzocht potloden en ander schoolmateriaal mee te brengen, die ze persoonlijk kunnen overhandigen tijdens een bezoek aan het schooltje. Als gast word je hier ook deel van de samenleving. Je kunt de nabijgelegen dorpjes bezoeken waar het resort lokale producten koopt, kinderen ontmoeten in een schooltje en ontzagwekkende traditionele ceremonieën bijwonen.

Door hier te verblijven, steun je de plaatselijke gemeenschap rechtstreeks aangezien alle groenten en fruit aan marktprijzen gekocht worden van de dorpelingen die ze in hun tuintjes telen. Dit is een uitstekende bron van inkomsten voor hen die niet rechtstreeks in dienst zijn bij het resort. Geen tussenpersoon, dus de winst gaat volledig naar hen. Het resort neemt ook deel aan het Sustainable Livelihood Project - Farm to Table - van de University of the South Pacific. Dit project helpt de dorpelingen met de duurzame en organische landbouw.

's Avonds kun je genieten van Meke, traditionele Fijische dansen en zangen. Klap mee met de warme en vriendelijke Fijiërs terwijl ze deze levendige traditie met je delen. Je komt toe als een gast, maar eens je de dorpjes gezien hebt, met de kinderen gesproken, met de liedereen meegeklapt en van hun cocosnoot-bekers gedronken - allemaal terwijl je geniet van dit wondermooie eiland - verlaat je het als familie.


Duikinfo

Beqa Lagoon Resort, omgeven door 300km spectaculaire koraalriffen op een van de grootste barriereriffen ter wereld, biedt duikers de toegang tot een wonderland aan onderwaterleven en enkele van de beste duiken in Fiji, 's werelds zachte koralen hoofdstad.

Met duikplaatsen die beginnen op een diepte van 5m en afzakken tot bijna 30m en dieper op sommige plaatsen, krijgen duikers de kans om te duiken op een grote verscheidenheid aan dieptes, afhankelijk van waar ze naar op zoek zijn. Met temperaturen tussen de 25° en 29° het hele jaar door kun je comfortabel duiken in een 3 of 5mm pak.

Alle bootduiken worden vergezeld van divemasters die al sinds hun kinderjaren in deze wateren duiken en dus elke hoek en elke steen van ongerepte koraalriffen kennen, waardoor ze de duikers allesoorten kunnen aanwijzen, cvan blue ribbon eels, clown triggerfish over leaf scorpionfish tot de perfect gecamoufleerde octopus. Dat alles terwijl je duikt in een regenboog van roze-oranje anthias en zilver-blauwe fusilliers. Neem je tijd om de wrakken te verkennen of ga voor de adrenaline op de Beqa "Big Fisch Encounter", een duik met enorme groupers, bait balls van gigantische trevally's, en de kans om oog in oog te staan met 9 verschillende soorten haaien. Het dui,kcenter beschikt over een nitrox compressor.

Het mooie huistrif is ideaal om gelijk welk moment van de dag of nacht te duiken, wanneer je maar wilt. Het rif is gelegen vlak voor het resort, en barst van de gezonde harde koralen, ontelbare jeugdige rifvissen, roggen en zeepaardjes houden zich graag schuil in het ondiepe zeegras.Met een maximum diepte van 8m is dit niet enkel ideaal om te duiken, maar het is ook een perfecte beschermde snorkelplaats.

Alle duikpakketten bevatten ongelimiteerde kantduiken overdag of 's nachts, en al het materiaal die je nodig hebt, kan gehuurd worden in het duikcenter.

“Tiger Shark Cathedral”

Er zijn slechts een handvol plaatsen in de wereld waar je oog in oog kunt duiken met tijgerhaaien, en één ervan is Cathedral, de eigen haaienduik van Beqa Lagoon Resort.
Cathedral is een unieke ervaring - verschillende soorten haaien in helder water, op een slechts 15 minuten met de boot van het resort.

Er werd lang over nagedacht om een eigen duikplaats te ontwikkelen voor haaienduiken. Ze wilden een duikplaats ontwikkelen die dichter gelegen is bij het resort en minder afhankelijk van de getijden en het weer dan de andere duikplaatsen, en in helderder water.

De duikgidsen, die meer dan 20 jaar ervaring hebben in de wateren rond Beqa Lagoon, stelden een aantal plaatsen voor waar ze gedurende hun duiken de meeste ontmoetingen met haaien hadden. De meeste van deze plaatsen bleken moeilijk te bereiken door getijden en stromingen. Een ervan, echter, leek bijna perfect. Afgeschermd van de golven en milde tot geen stroming. In samenspraak met de on-site marine bioloog werden dode blokken koraal verzameld om een muur te bouwen op de zanderige bodem op 20m diepte zodat de gasten op een plaats kunnen blijven zonder het rif schade toe te brengen. Ook werden cementblokken gebruikt om ankerpunten en afdalingslijnen te bevestigen.

In het begin waren er bijna geen haaien, en degene die de duikplaatsen bezochten waren voornamelijk rifhaaien. Na verloop van tijd begonnen ze de bezoekers te verwelkomen waar ze op gehoopt hadden. Eerst kwamen stierhaaien de gebruikelijke rifhaaien te vervoegen. Daarna kwam de eerste tijgerhaai - een uit de kluiten gewassen vrouwtje. Dit was allemaal heel spannend, maar er zat weinig regelmaat in. Sommige dagen zagen ze er geen enkele, en andere dagen hadden ze citroen-, rif-, stier- en tijgerhaaien. De procedures werden aangepast, en sinds 2015 bezoeken de haaien de plaats op regelmatige basis. Tot hun eigen verbazing kregen steeds meer tijgerhaaien op bezoek. Tot op heden werden er 20 verschillende individuën geïdentificeerd.

De duik is 20m diep en de gemiddelde bodemtijd is, door de diepte en het feit dat er 2 duiken gemaakt worden, rond de 30 minuten. Daarom wordt er voor de veiligheid aangeraden om met Nitrox te duiken.

Tijdens deze duik heb je kans op tijgerhaaien, stierhaaien, verpleegsterhaaien, grijze rifhaaien, witpunt rifhaaien, zwartpunt rifhaaien, alsook enkele duizende kleine tot middelgrote vissen.

Om dit project te kunnen doen slagen, werden de dorpjes op Beqa Island die het recht hadden om te vissen in het gebied, gevraagd om mee te werken aan een mogelijke bescherming van de duikplaats. Sindsdien is het gebied beschermd als “Beqa Lagoon Resort Protected Area” en visvangst is er verboden. Bequa Lagoon Resort betaald een vast bedrag aan de dorpjes per duiker die deelneemt aan deze haaienduik. Op deze manier kan een compensatie geboden worden voor het verlies aan inkomsten door het verbod op visvangst in de zone.

De top 10 duikplaatsen:

 • CATHEDRAL - Een van de beste haaienduiken ter wereld met kans op 9 verschillende soorten haaien.
 • FANTASEA - Kleuren, zachte koralen en ontelbare Georgian fans in allerlei groottes, vormen en kleuren .
 • CARPET LOVE - Veel tapijtanemonen met clownsvisjes. Ook een 24m lange Chinese schrobnetvusser op 30m.
 • JOHN'S TUNNEL -  Een 9m lange tunnel, 1,5m tot 2,4m breed en bekleed met zacht koraal. Ook een wrak op 24m.
 • JOE'S BEST - Één 12m op 27m coral head met een enorme doorgang in het midden, boordevol zachte koralen, waaiers, anthea's, scholen barracuda's, enz.
 • SOFT CORAL PLATEAU - Een stuk rif vlak in het midden van de noordelijke passage naar Beqa Lagoon. Adelaarsroggen, blue ribbon eels en onmetelijk veel zacht koraal.
 • SHINING GLORY - Drie coral heads, waarvan een een barst bovenaan heeft, wat zorgt voor spectaculaire lichtbrekingen.
 • SEVEN SISTERS - Zeven coral heads op een rij, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen.
 • BLUE WALL - De muur aan de zuidelijke zijde van Beqa Lagoon reikt van 45m tot 5m. Haaien, manta's, adelaarsroggen bij de vleet en op z'n minst 30m zichtbaarheid.
 • FRIGATE WALL - Zeer gelijkaardig aan Blue Wall - Veel spleten gangen in de muur. Ook de plaats van de wereldbekende "Fiji Pipeline" surfplek!

Data en prijzen

* WINTERPROMOTIE -50% 

* Korting geldig voor nieuwe boekingen en op het pakket: lokale transfers, accommodatie, maaltijden. 
* Bij een verblijf van meer dan 5 nachten, GRATIS UPGRADE naar Beachfront Villa met privé zwembad.
* GRATIS Hookah snorkeling experience.
* Aanbod op basis van beschikbaarheid en promo niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Reisperiode:
30 november 2019 - 28 december 2019
1 januari 2020 - 1 februari 2020 

Prijzen geldig tot 31/03/2020 (eventuele PROMOTIES nog niet verrekend) vanaf $2.200 (€1.983)* in gedeelde 2-persoonskamer

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoonskamer
 • Vol pension
 • Koffie, thee en ice-tea
 • Airco
 • Kayak, snorkelen
 • 5 duikdagen (2 bootduiken per dag)
 • Ongelimiteerd kant duiken
 • Flessen en lood

Niet inbegrepen:

 • Vluchten van en naar Fiji. We kunnen voor jou de meest geschikte vluchten boeken.
 • Overige dranken
 • Fooien/tips
 • Verzekeringen, taxen
 • Persoonlijke uitgaven
 • 3e duik per dag ($50). Onder voorbehoud van prijswijziging.
 • Nitrox ($110 voor 6dagen) of ($10 per duik). Onder voorbehoud van prijswijziging.

* wisselkoers 20/08/2019


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Beqa Lagoon Resort - 50% KORTING