Belize Aggressor IIIAccommodatie

BELIZE AGGRESSOR III

Aankomst / Boarding / Vertrek:
Gasten die op zaterdag zelf aankomen, worden buiten aan de internationale luchthaven van Belize City opgewacht door een bemanningslid in Uniform (van de Belize Aggressor). Transfers worden niet verzorgd vanaf de lokale luchthaven van Belize City. Opgelet want afhandelaars van bagage kunnen agressief hulp bieden om fooien te krijgen.
Alle gasten worden vervoerd in een minibusje met airco naar het Radisson Fort George Hotel. Vanwege het feit dat verschillende vluchten ongeveer tegelijkertijd aankomen, wacht de minibis op alle gasten alvorens de luchthaven te verlaten. Soms kan dit meer dan een uur duren. Gasten kunnen meteen een taxi nemen naar het Radisson Fort George Hotel als ze liever niet wachten (ongeveer 25 USD).
Het is aan te raden om 1 dag op voorhand aan te komen te Belize (op vrijdag). We stellen je dan het Radisson Fort George Hotel voor. Op zaterdag begeef je je dan naar de jachthaven van het Radisson Fort
George Hotel vóór 15.00 uur. De jacht meert aan aan het Radisson Fort George Hotel Dock.

De cruise duurt 7 nachten en gasten kunnen op zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur aan boord gaan. Om 18.00 uur vertrekt de jacht naar zijn nachtverankering om zich voor te bereiden op de duiken die op zondagochtend starten. Na een volledige week duiken, keert de Belize Aggressor IV terug, op vrijdagnamiddag na de lunch, naar het Radisson Ft. George dock in Belize City.

Een uitstapje naar dit Midden-Amerikaanse paradijs is niet compleet zonder een bezoek aan de Maya-ruïnes van Belize, een ritje in de grottenkoker door de jungle of een boomtour door de boomtoppen. Tours worden aangeboden op vrijdagmiddag, maar een verlengd verblijf wordt aanbevolen om ten volle te genieten van de wonderen van Belize.

Check-out is zaterdagochtend om 8 uur. Op zaterdagochtend wordt er vervoer naar de internationale luchthaven van Belize aangeboden, of kan je op eigen rekening een taxi nemen (ongeveer 25 USD).

De Belize Aggressor III :

 • Lengte: 33m
 • Passagiers: 18
 • Crew: 6
 • Master Stateroom (1 kamer) en Deluxe Stateroom (8 kamers)

De Belize Aggressor III is een ruime jacht, gebouwd en aangedreven voor comfort, veiligheid en stabiliteit. De jacht heeft 110 volt elektriciteitsvoorziening aan boord.
Er zijn 7 Deluxe staterooms met een tweepersoonsbed onderaan en een stapelbed erboven, 1 Deluxe stateroom met 2 eenpersoons stapelbedden, en 1 Master-passagiershut met één queensize bed. Alle passagiershutten hebben klimaatregeling.
De Belize Aggressor III geeft  maximaal plaats aan 18 gasten, in alle privacy en comfort. Ze beschikt over airconditioning, salon, eetkamer, compleet zonneterras met lounge, hottub en ligstoelen, stereo-installatie met cd-speler, natte bar in de schaduw en grill. Er is een compleet foto/videocentrum en een computer voor het bewerken van foto's.


Duikinfo

De Belize Aggressor IV biedt een week lang liveboard duiken zonder gedoe aan naar  Lighthouse Reef, Half Moon Cay en de beroemde Blue Hole, één van de top tien duiklocaties in de wereld. In 1971 bracht Jacques-Yves Cousteau zijn schip, de Calypso, naar de Blue Hole om de diepten in kaart te brengen. Eenmaal afgedaald in het blauwe gat zie je prachtige verticale stalactieten.

Belize is tevens een paradijs voor wall dives. Doorschijnende muren zoals Painted Wall, Half Moon Caye Wall en Quebrada zijn versierd met enorme rode gorgonen en reusachtige sponzen. Murenen, langoesten en kleine pijlkrabben verstoppen zich in elke spleet, grot en tunnels van deze prachtige koraalformaties. Dit zijn slechts een paar dingen die je zult tijdens deze liveaboard.

Alle duiken vinden plaats vanaf het moederschip. De water temperatuur varieert tussen de 28°C in de zomermaanden en 25°C in de winter. De meeste gasten maken tot 5 duiken per dag waardoor een 3mm wetsuit aanbevolen is. Er worden bij een 7 nachten charter tot 27 duiken aangeboden.

De bemanning van de Belize Aggressor IV heeft een unieke combinatie van talenten. Terwijl u aan boord bent, kunt u een buddy van uw keuze kiezen of duiken met een van de bemanningsleden. Het jacht biedt maximaal vijf duiken per dag (2 op de laatste dag) inclusief nachtduiken. Er is voldoende opbergruimte voor de duikuitrusting in jouw persoonlijk kastje.
De achtersteven en platformgebieden zijn zeer ruim. De boardingladders zijn ontworpen voor gemakkelijk in en uit het water te komen. Geniet van de zoetwaterdouches aan het achterdek na je duiken.

 

Een greep uit de beste duikplaatsen rond Belize :

Angel Fish Wall
Talrijke vriendelijke grijze engelvissen geven deze site zijn naam. De bovenkant van de muur wemelt van kleine vissen. Af en toe een doorkruist een haai de muur.
Aquarium
Een steile drop-off met een overvloed aan visleven aan de top. Allerlei grote of zelfs gigantische en kleuurijke sponzen, de rijkste collectie van diep water gorgonen in de wereld. De uiterste hoek van dit rif is een zeer goede plaats om rifhaaien te zien, grote zwarte tandbaarzen en hawksbill schildpadden en groene zeeschilpadden.
Black Beauty
Het gebied staat bekend om zijn schildpadden en adelaarsroggen. De muur begint ongeveer 15 meter.
Blue Hole
's Werelds grootste blauwe gat. Hier dalen stalactieten af van het plafond. Een gezond rif bestaat rond de rand van het blauwe gat en is de thuisbasis van een overvloed aan jeugdig zeeleven, evenals scholen papegaaivissen en inktvis. Deze ondiepe wateren zijn geweldig om te duiken of snorkelen.
Cathedral
Kleurrijke formaties die lijken op kerktorens met zanderige inkepingen er tussen kenmerken deze duikplaats. Deze site is de thuisbasis van vele zwarte tandbaarzen, evenals drie soorten engelvissen, schorpioenvissen en verschillende soorten aal. Spaanse Danserssen worden soms waargenomen tijdens de nachtduiken.
Eagle Ray Wall
Meer Arrow Blennies dan dat je waarschijnlijk ergens anders kan tegenkomen, plus heel veel Decorator krabben.
Elbow
Deze duik biedt één van de beste mogelijkheden om grote pelagische soorten te zien, zoals adelaarsroggen, rifhaaien en hamerhaaien. Sterke stromingen zijn vaak aanwezig.
Elk Horn Forest
Gelegen aan de oostkant van Long Caye waar in het ondiepe water elandhoornkoralen groeien die worden bewoond door talloze soorten jonge vissen.
Grand Bogue
Deze site is de thuisbasis van de ongrijpbare, wit gevlekte, Toadfish met zijn grote ogen.
Half Moon Caye
Als het weer het toelaat, verankert de Belize Aggressor net buiten de Caye. De gasten worden naar het eiland gebracht en genieten van een ontspannen wandeling langs het strand naar het vogelreservaat. Gelegen aan de oostkant van het eiland is er een historische vuurtoren (gebouwd in 1848). De gasten hebben de mogelijkheid om hier te snorkelen met verschillende verpleegsterhaaien rond de dokken van dit tropische eiland.
Half Moon Caye Wall
Gemarkeerd door tunnels en groeven die aflopen in de richting van het open water, zijn verschillende soorten tandbaarzen en snappers te zien. Net buiten de muur kan men adelaarsroggen, haaien en schildpadden zien.
Long Caye Wall
Interessante zachte koralen en sponzen zijn er in overvloed. Vele palingen zijn hier ook te vinden.
Painted Wall
Deze muren worden bewoond door vele soorten papegaaivissen, Black Durgeon, Queen Trigger Fish en nog veel meer. De steile wanden beginnen rond 8 meter diepte en hebben op veel plaatsen overhangende zwarte koraalbomen en sponzen.
Que Brada
Genoemd naar een snee in het rif. Dit is een extreem steil stuk muur met veel actie. Omdat het uitsteekt in de stroming, voert de extra stroming plankton aan wat zorgt voor een ongelooflijk rijke diversiteit aan zeedieren. Tarpoen tijdens de nachtduiken.
Silver Caves
Veel grote zwarte groupers verzamelen zich onder de boot, evenals de alomtegenwoordige school met Horse-Eyed Jacks, Yellow Tailed Snappers en Creole Wrasses.
Tarpon Caves
Deze verticale muur is bedekt met enorme gele buissponzen, zwarte koraalbomen en andere sponzen die uitsteken uit de vele kleine richels. De Tarpoen patrouilleert over de binnenrand van het rif. Deze duikstek beschikt over verschillende tunnels en schoorstenen waarin tarpoenen en tandbaarzen zich graag verbergen.
Triple Anchor
Zoek hier naar grote Barrel Sponzen, Eagle Rays en een schoonmaakstation.
West Point 1 & 2
De zichtbaarheid op deze locaties is sterk afhankelijk van wind en getijden maar het labyrint van rif formaties maakt deze site geweldig.


Data en prijzen

Belize Aggressor III: liveaboard Lighthouse Reef, Half Moon Cay en Turneffe Reef.

Inbegrepen:

 • 7 nachten aan boord
 • Alle maaltijden aan boord
 • Alle niet alcoholische dranken, beperkte selectie van plaatselijk bier en wijn
 • Duiken
 • Flessen, loodgordel en lood

Niet inbegrepen:

 • Vluchten
 • Transfers (indien de georganiseerde transfers niet wenselijk of mogelijk zijn)
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Lokale luchthaven- en haventaksen
 • Brandstoftoeslagen, indien van toepassing
 • Duiktaksen (trip fee 7 nights: 110 USD, 10 nights: 158 USD)
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Nitrox (beschikbaar mits supplement van 100 USD per duiker per week)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden en dranken
 • Dinner in een lokaal restaurant op de laatste avond 

 


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Belize Aggressor III