Jordanië

Gelegen in het noordelijkste puntje aan de Golf van Aqaba ligt de badplaats Aqaba. Aqaba is zeker niet op veel toerisme ingesteld en op vrije dagen ziet men zelfs de plaatselijke bevolking nog gekleed “pootje baden “in zee, een beeld dat wij nauwelijks nog kennen. In down town zijn enkele souvenirswinkeltjes, de souks en enkele gezellige restaurantjes (onze aanrader: Ali Baba restaurant in downtown Aqaba).

De smalle kuststrook heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer met 24 verschillende duikplaatsen. Men vindt hier drop-offs, grote koraaltuinen, en gezonde hoeveelheden vis, vooral de kleine soorten. De bodem loopt vanaf de kust geleidelijk af, ondiepe stukken zijn begroeid met zeegras, waartussen zeepaardjes, inktvissen en heel wat andere dieren zich verschuilen. Nabij de grens met Saudi Arabië vind je de steile wanden, die pas sinds kort gekend zijn. Je vindt er ook het wrak van de 'Cedar Pride', een fantastische duik, die je zonder twijfel meer dan 1 keer zal willen doen! Vooral het kraainest is prachtig begroeid en de swim through onder het wrak levert altijd mooie foto's op.

De aangename mentaliteit van de Jordaniërs, het lekkere eten en de relaxte sfeer van de reis zal je ongetwijfeld verrassen. Een uitstap naar de Wadi Rum woestijn of de historische stad Petra (één van de 7 wereldwonderen!) kunnen een extra dimensie geven aan deze trip. Een absolute aanrader!!
Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Jordanië