Raja Ampat

Papua is de nieuwe naam voor het voormalige Irian Jaya. Het is het westelijk gedeelte van Nieuw-Guinea, en maakt deel uit van Indonesië. Het Oostelijk gedeelte van Nieuw-Guinea wordt gevormd door Papua Nieuw-Guinea, een onafhankelijke staat.

Deze regio is nog heel wild en ongeschonden. Toerisme is hier vrijwel onbestaande en de weinige kleinschalige accommodaties zijn meestal geheel opgetrokken met natuurlijke materialen zonder het eco-systeem op welke manier dan ook te verstoren.

Raja Ampat is een eilanden-groep in het westen van Papua. De dichtstbijzijnde stad is Sorong. De eilandengroep bestaat uit meer dan 600 prachtige eilandjes die zelden of nooit worden bezocht door toeristen. Hierdoor zijn ze nu nog steeds in dezelfde staat dan ze tientallen of honderden jaren terug ook waren. Ze zijn begroeid door een dichte jungle en omringd met witte zandstranden en kristalhelder water. De grotere eilanden zoals Batanta, Waigeo en Gam bestaan uit bergen met uitdagende hiking trails. In de jungle vindt men een grote populatie aan inheemse soorten zoals de "Red bird or paradise", "large hornbills", papegaaien, "monitor lizards", "brightly colored coconut crabs", "flying foxes" en een soort buideldier “Cus-Cus”.
Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Raja Ampat