Maluku

De Molukken staan ook wel bekend als de provincie van de duizenden eilanden, beroemd om haar vele specerijen. In de binnenlanden groeit een tropische wildernis en veel eilandjes zijn onbewoond. Het leeftempo ligt een versnelling lager en de mensen zijn enorm gastvrij. Ruïnes van onder andere Nederlandse forten vertellen het verhaal van avonturiers die op de Molukse eilanden opzoek waren naar rijkdom.

Geografisch gezien bestaan de Molukse eilanden uit twee provincies. Noord-Molukken kent de hoofdplaats Ternate. Het oude paleis van de sultan, Fort Oranje en een enorme kruidnagelboom nemen je mee terug naar de koloniale tijd. In Zuid-Molukken is Ambon de belangrijkste stad. Vanuit hier zijn de vulkanische Banda-eilanden goed bereikbaar. Deze archipel is omringd door koraalriffen met een kleurrijke variatie aan tropische vissen.

Houd er bij het plannen van een vakantie naar de Molukken rekening mee dat deze archipel een omgekeerd regenseizoen heeft ten opzichte van de rest van Indonesië. De natste maanden zijn mei tot en met september, met kans op hevige regenbuien. Door het tropische klimaat, is de temperatuur wel het hele jaar door stabiel. De beste reistijd voor de Molukse eilanden is tijdens het droge seizoen van november tot maart.
Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Maluku