Bali

Hoewel Bali een zeer populaire toeristische bestemming is, kan je – indien je niet in de grote toeristische centra blijft – nog steeds het echte Bali ontdekken. Tempels, prachtige jungle, theeplantages, de typische Aziatische levensstijl, mooie hotelinfrastructuur en vooral grandioze duikomstandigheden maken van deze bestemming een echte aanrader.

Bali wordt als duikbestemming vaak ondergewaardeerd. Vele duikers die er desondanks op reis gingen, komen meestal verwonderd en enthousiast terug. De onderwaterrijkdom – zowel wat koralen betreft als de aanwezigheid van klein en groot leven – en het feit dat de duikplaatsen niet overbevolkt zijn, verrast menig duiker in aangename zin!

Bali biedt een heel gevarieerd duiklandschap, en geeft zowel de macro-liefhebber als de groot-leven-fanaat ruimschoots voldoening. Zo zijn ontmoetingen met manta's, haaien en zelfs de zeldzame Mola Mola niet uitgesloten. Menjangan Island werd uitgeroepen tot National Park, met als gevolg dat zowel het visbestand als de koraalbegroeiing van de riffen er sindsdien enorm zijn toegenomen en vandaag de dag ronduit indrukwekkend zijn. Nog in Menjangan is het ankerwrak uit het midden van de 19e eeuw de moeite waard. In Tulamben is het wrak van de US Liberty een absolute must, maar ook de nabijgelegen drop-offs zijn absoluut de moeite om er de nodige tijd voor uit te trekken. Nusa Penida is dan weer bekend omwille van de aanwezigheid van vele roggensoorten en pelagics.

De watertemperatuur is gemiddeld 25°C. In de maanden juli en augustus kan het water met verschillende graden dalen (tot 21°C) door stromingen die koud water uit de diepte naar het oppervlak brengen. Beginnende duikers moeten rekening houden met een soms stevige stroming.
Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Bali