Indonesië

14.000 eilanden... En toch 1 land: Indonesië!

Een overdonderende natuurpracht, een rijke culturele geschiedenis, lachende mensen, maar vooral: zeeën met de grootste biodiversiteit ter wereld! Stap uit je bed, wandel naar het duikdek, en duik naar ongeschonden riffen met de mooiste kleuren en een overvloed aan leven. Dit pure duikersgeluk lijkt bijna te mooi om waar te zijn!

Indonesië hecht ook veel belang aan marine behoud en bescherming, en dat loont. Talloze marine parks en eco-projecten zorgen ervoor dat het onderwaterleven “boomt”.

Deze bestemming is terecht het “Walhalla”, de hemel op Aarde voor onderwater fotografen en filmers: van muck diving tot snelle stromingsduiken, harde koralen groeien ongehinderd naar grote sponzen en soft koraal, macro-leven verschuilt zich van zijn grote natuurlijke vijanden, en vergeet niet om je blik regelmatig naar “het grote blauw” te richten voor de grappige schildpad, een passerende rog, of de patrouillerende haaien.

Vergeet alleen niet te ademen, dit is immers het paradijs voor duikers!Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

  1. Soekarno Hatta-Jakarta,
  2. Ngurah Rai International Airport-Bali
  3. Kualanamu International Airport-Medan
  4. Juanda International Airport-Surabaya
  5. Hang Nadm International Airport-Batam)
  6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
  7. Batam Center Seaport-Batam
  8. Sekupang Seaport-Batam
  9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
Instituut voor tropische geneeskunde in Antwerpen: 
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Indonesië