Coron

Coron is een klein stadje in de provincie Palawan, op het oostelijke deel van het eiland Busuanga. Het telt zo'n 40.000 inwoners.

Hoe is Coron de geschiedenis in gegaan? Op 24 september 1944 om 06.00AM, vertrokken 180 gevechtsvliegtuigen van verschillende schepen van vice-admiraal William F. Halsey's eenheid met als target Coron.

In die tijd was het de verste aanval ooit gelanceerd door gevechtsvliegtuigen. Het doel lag 340 mijl verwijderd, goed voor zo'n 6 uur vluchttijd. Verscheidene vliegtuigen gingen verloren omwille van een tekort aan brandstof op de terugweg, en sommige werden neergehaald door de Japanse vloot in Coron.

Om 09.00AM bereikten de vliegtuigen Coron, localiseerden ten minste 18 grote Japanse vaartuigen en begonnen hun aanval. Na 40 minuten vertrokken ze, en lieten een ware ravage achter.

De meeste schepen werden gekelderd nabij Tangat island, plaatselijk gekend als Sangat Island, de plaats waar nu het Sangat Island Reserve is gevestigd.

Verborgen tussen de rotsen vind je in Coron talloze witte verlaten zandstranden. Met een banca, de typische Filippijnse boot, laat je je van het ene naar het andere eiland brengen, je snorkelt in een verborgen lagune, je ontdekt de "secret beach" of je relaxt gewoon in de schaduw van een mangroveboom met je voeten in het kristalhelder water.
Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Coron