Andromeda


Accommodatie

Andromeda, de 5-sterren liveaboard, is gebouwd volgens een uniek design om tegemoet te komen aan alle wensen van duikers en andere gasten. Ruime, smaakvol ingerichte kajuiten met badkamer en-suite, een uitgestrekte eetplaats, salon en zonnedek zorgen ervoor dat de safari's van 1 week comfortabel verlopen voor iedereen. Het hart van de boot is de shisha kamer, die doet denken aan het oude Oosten waar elke avond verhalen kunnen uitgewisseld worden in de schaduw van de sluimerende aromatische rook uit de waterpijp. Een ervaren, samenhangende crew, die meerdere talen spreekt, wacht de gasten op om te duiken en te relaxen.

Indoor zones

Europees Salon De ruime lounge zone met airconditioning is goed uitgerust met een LCD TV, videorecorder, DVD en CD speler en gemeubeld in Europese stijl.

Arabisch Cafe De uitgestrekte ruimte volgt het originele design van een oriëntaalse coffee shop met shisha (waterpijp), koffie, thee en originele Arabische muziek.

Outdoor zones

Zonnedek Het comfortabele 100m² zonnedek biedt heel wat plaats voor zonnekloppers, evenals een schaduwzone. Comfortabele ligstoelen en stoelen met kussens maken het verblijf nog aangenamer. Er is een kleiner zonnedek voor de brug van de kapitein.

Overdekt dek Vlak voor het salon is een comfortabele open maar overdekte plaats om te rusten en na te praten tussen de duiken en gedurende de avonden.

Duikplatform en materiaal

Het brede duikdek en duikplatform zorgen ervoor dat duikers meer dan genoeg plaats hebben om zich voor te bereiden op hun volgende duik in de Rode Zee. 2 hanteerbare douches laten toe om alles te spoelen na het duiken of snorkelen. Een badkamer met douche en scheepstoilet is aanwezig vlak naast het duikdek. Huur van duikmateriaal is mogelijk maar moet op voorhand gereserveerd worden. Er wordt geen duikhuurmateriaal gestockeerd aan boord als dat niet gevraagd wordt.
Flessen: 20x 12l aluminium en 10x 15l staal
DIN aansluiting aangeraden
Lood wordt aangeboden zonder extra kost
Zodiacs: 2, beide uitgerust met 40PK motor

Technische informatie:

Grootste wijdte 8 meter
Motor 2x MAN diesel 1150PK elk
Generator 2x Mercedes 138Kw stille generatoren
Zoet water 15 ton plus ontziltingsapparaat (2 ton/dag)
Brandstof 70 ton
Lengte 40 meter
Elektriciteit 220v in elke cabine en in het salon
Navigatie Kompas, GPS, dieptemeter, VHF, radio, radar, EPIRB
Veiligheid 2 reddingsboten, 40 reddingsvesten, 2x50l noodzuurstof, medische EHBO kit, 8 brandblussers, satelliettelefoon, reddingsboeien, NAUTILUS Lifeline radio veiligheidssysteem
Extra services Nitrox flesvulsysteem, Nitrox Membraansysteem (tot 32% O2)

 


Duikinfo

Shaab Rumi

Dit rif ligt 48km van Port Sudan en omgeeft een prachtige lagune die kan betreden worden via een nauwe doorgang die door Cousteau zelf uitgegraven is. Net buiten de lagune, op slechts 100m van de ingang, ligt Precontinent II, de futuristische wereld die hij in 1963  gebouwd heeft. Hier voerde hij samen met 4 teamleden gedurende 1 maand onderwaterexperimenten uit. Vandaag biedt het Precontinent een inzicht in de levens van deze mannen die ononderbroken onder water leefden in de futuristisch uitziende gebouwen en onderzoek voerden naar het onderwaterleven. De kooien gebruikt werden voor het voederen van haaien liggen nog steeds waar ze lagen in Cousteau’s tijd. De haaien komen hier nog steeds zoals ze dat al deden tientallen jaren geleden.

Het wrak van de Umbria

Doordat Port Sudan ooit een van de belangrijkste havens in de wereld was, zijn er tal van opwindende wrakken te ontdekken. Één daarvan is de Umbria, een groot Italiaans vaartuig dat op de zeebodem ligt op ongeveer 1,5km van Port Sudan. Het ligt op een diepte van 25m in een hoek van 45° en bij laagtij steken de uiteinden van de 2 masten uit het water voor een makkelijke duik. Ongeveer 18 ton munitie en explosieven liggen nog steeds in de vrachtruimtes, samen met een half miljoen Maria Teresa muntstukken. Origineel was het schip op weg naar Eritrea met zijn vracht maar was net voor anker gaan liggen in Sudan op het moment dat Italië de oorlog verklaarde aan het land. Vervolgens bezetten de Soedanezen de boot en waren van plan de Italianen van boord te sturen toen ze vernamen dat die aan het zinken was.

Het is een opwindende ervaring om alle kamers en vrachtruimtes te ontdekken, waarvan sommigen volledig intact gebleven zijn, zoals de bakkerij en de machinekamer. Fiat Laguna’s, flessen wijn en munitie liggen opgestapeld in de romp. Er zijn talrijke snappers en zeelelies te vinden onder het enorme roer bij het achtersteven. Vele kleine krabbetjes leven bij de ingestorte luchtkoker in een van de gangen, die onze handen beginnen te poetsen vanaf we ze op de brug plaatsen. Rond het wrak kun je barracuda’s tegenkomen, koraalvlinders, stekelvinnige vissen en scholen kleine rode visjes. Aan de rechterzijde van de boot bloeien verschillende soorten koralen.

Sanganeb

Het Sanganeb National Park bestaat uit 124 koraalriffen. Zijn vuurtoren, die lijkt op een kleinere versie van de Eiffeltoren, rijst op uit het midden van de zee. Enkele Soedanese soldaten zijn hier voortdurend van dienst gedurende 3-4 maand, en verwelkomen elke bezoeker met veel plezier. Na de afdaling snijden verticale kloven door de rotsen en weelderig veulen koraal verspreid zich zoals de bloemen in het regenwoud. Verscheidene soorten vissen zwemmen langs de rotsen en groeven terwijl scholen haaien vredig voorbij glijden.

Angarosh

De naam betekent “Moeder van Haaien” in de lokale taal en dat is meer dan verdiend gezien grijze rifhaaien hier regelmatig opduiken langs de buitenwanden. Het uiteinde van het rif ligt 10m onder het wateroppervlak en is opgebouwd uit 2 plateaus, een op 25m en de ander op 45m waar manta’s in de diepte zwemmen en barracuda’s boven de plateaus wervelen.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoonskajuit
 • Vol pension in buffet style, fruit en snacks
 • Water, softdrinks, thee en koffie
 • 3 duiken en 1 nacht duik per dag, uitgezondert de eerste dag 2 duiken en 1 nacht duik en de laatste dag 2 duiken
 • Duikflessen (DIN aangewezen) en lood

Niet inbegrepen:

 • Vluchten. We kunnen voor jou de meest geschikte vluchten boeken.
 • Eventuele stop-over overnachtingen, indien van toepassing
 • Transfers ter plaatse. We kunnen deze inbegrepen maken.
 • Visum, luchthaventaks, toerismetaks, andere mogelijke taksen en Marine Park Fees
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Andere maaltijden en dranken
 • Duikverzekering (verplicht)
 • 15L flessen €5/dag (beperkte voorraad)
 • Nitrox €5/duik of forfait van €80/week. Prijzen onder voorbehoud van prijswijziging.
 • Strandhanddoeken
 • Verzekeringen (annulatie en/of bijstandsverzekering)

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal reispas verplicht, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Let op: om toegang te krijgen tot Soedan mag het paspoort geen visum of stempels van Israël bevatten.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Soedan. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan. Indien interesse lichten wij jou graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Sudan:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Soedan (of raadpleeg uw huisarts)

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Sudan:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Andromeda