AmiraAccommodatie

Amira werd gebouwd uit plaatselijk ontgonnen hout door inheemse ambachtsliede, volgens de oude tradities van de phinisi bootbouw. Ze is uitgerust met het nieuwste van nieuwste op vlak van navigatiesysteem, veiligheids- en reddingsmateriaal. Met een lengte van 52 meter biedt Amira comfortabele dubbele, twin en single cabines - allen uitgerust met eigen badkamer, airconditioning en natuurlijk licht. Er is een gezellig restaurant, een romantische lounge zone en verschillende zonnedekken om uit te rusten.

Ze is gebouwd door duikers voor duikers! Voor de bouw hebben de eigenaars zich afgevraagd hoe een perfect duikdek eruit zou zien. Die werd rijkelijk voorzien van ruimte om je materiaal aan en uit te trekken, met een vaste plek voor elke duiker, zeer veel open ruimte en een grote cameraruimte. Al bij al een ideaal basiskamp voor de mooiste duikexcursies in de pittoreske Indonesische archipel.

Het groot zonnedek van 120m² is de ideale plaats om te zonnen of relaxen.
Op het bovendek bevinden zich 4 gastencabines (13m²). Alle cabines zien voorzien van hun eigen badkamer, ventilatoren, mini safe, verschillende vensters en individueel instelbare airconditioning. De stuurhut, de cabine van de cruise director en een klein bureau bevinden zich ook op het bovendek.
Op het hoofddek vind je een comfortabele, overdekte lounge die je uitnodigt om uit te rusten tussen de duiken. Op hetzelfde dek bevindt zich ook het restaurant met zitplaatsen voor 20 gasten, en een comfortabele TV en lounge zone. In de computerkamer staan computers en DVD/CD branders ter beschikking om je dagelijkse foto's te bewerken en op te slaan.
Het ruime voordek is uitgerust met ligstoelen en een schaduwzeil voor de warme dagen.
Het duikdek beneden is overdekt voor het gemak van de gasten, en is een van de hoogtepunten van de boot.

Specificaties & info:

Totale lengte : 52 m
Lengte op het dek : 42 m
Grootste breedte : 10 m
Gewicht : 400 t
Kruissnelheid : 8-9 knopen

Constructie: Gebouwd tussen 2008 en 2010 in Tanah Beru en Bira / S. Sulawesi – in ijzer, hout en teak
Motoren : 1 x 650 PK Mitsubishi Marine Turbo Diesel 2 x 310 PK Marine Turbo Diesel
Generatoren : 2 x 60 KW Perkins + 1 x 15 KW Jiandong

Brandstofcapaciteit : 20 m³
Watercapaciteit : 20 m³

Ontziltingsapparaat maakt 6000 l per dag 

Restaurant: 20 plaatsen 
TV- lounge zone : 30 m²
Cameraruimte : 15 m²
Computerhoek : 5 m²

Achterdek lounge (overdekt) : 40 m²
Boegdek met schaduwzeil : 90 m²
boven-/zonnedek: 120 m²
Duikdek biedt 24 plaatsen: 80 m² incl. 2 x douche en toilet

Compressoren : 2 x L&W redundant + Nitrox
Tenders - 3 Zodiac met ladders

Er zijn 4 zeekayaks voor de gasten aan boord om de peddelen naar enkele van de meest afgelegen stranden in de wereld, drijvend over prachtige koraalriffen, en nauwelijks bezochte plaatsjes en onbewoonde pittoreske eilandjes te bereiken.


Duikinfo

MSV Amira is je ticket naar de beste duikplaatsen in Indonesië. De grootste tijd van het jaar opereert Amira in het buitengewone Raja Ampat - het epicentrum van marine biodiversiteit in de wereld! Daarnaast worden cruises aangeboden naar de regio van Komodo "het Drakeneiland", het ongelooflijke Alor en Wetar, en de fabelachtige Bandazee. 
Elk jaar doen ze ook enkele speciale cruises naar de rest van Indonesië's onvoorstelbare duikbestemmingen, zoals Forgotten Islands of Tanimbar, Triton Bay, Cenderawasih Bay, Togean Islands, Halmahera en de Malukuzee!

De watertemperatuur varieert sterk in alle regio's van de Indonesische archipel. Meestal ligt de temperatuur rond de 28-30°, maar bv. round zuid Alor en zuid Komodo kan ze zakken tot 19-25°. Het is aangeraden op voorhand de watertemperatuur na te gaan van de gebieden waarlangs je cruise langs zal varen. Houd er ook rekening mee dat er op sommige duikplaatsen zeer sterke stromingen heersen. Het duikteam zal op elke duikplaats de stromingen controleren voordat er met de groep te water gegaan wordt.

Het uniek ontworpen overdekte duikdek (op het benedendek) biedt zeer veel plaats voor maximaal 18/19 gasten op een full charter (en anders 16 tot 18) en maximum 6 duikgidsen.
Er zijn ook opbergruimtes voor camera's, duiklampen, enz. en verschillende spoelbakken. Het duikmateriaal blijft gemonteerd op de fles gedurende de hele cruise en de flessen worden gevuld met lucht of met nitrox. De cameraruimte heeft een 9m lange werkbank evenals downloadmogelijkheden en verdere opbergruimtes beschikbaar voor de gasten.
Er worden ook rebreather duiken, opleidingen en materiaal aangeboden!


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • verblijf in gedeelde 2-persoonskajuit
 • transfer van naar hotel/luchthaven
 • 4 duiken per dag, geen duiken op eerste en laatste dag
 • water, thee en koffie
 • ENOS (Electronic rescue and locating system)

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • alle overige dranken
 • taxen, verzekeringen en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • nitrox
 • 15L flessen
 • brandstof toeslag

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Amira