Alor Divers Eco ResortAccommodatie

Het Alor Eco Resort is door zijn unieke ligging een droom voor elke duiker die op zoek is naar de ultieme duikvakantie. Steeds meer duikers zoeken de meest afgelegen resorts om zo ongerept mogelijke duikplaatsen te vinden. Alor is één van de weinige plaatsen ter wereld waar je dit nog kan vinden. Het resort zelf is gebouwd op een strand van 400 meter lang, en alles werd gebouwd volgens traditionele bouwmethode en door de lokale bevolking. Tijdens de bouw van het resort werd niet 1 boom gekapt. Alle gebouwen (kamers, duikcentrum en restaurant) werden langs het strand gebouwd. Om de impact op de natuur tot een minimum te herleiden, een persoonlijke service en gezellige sfeer te waarborgen werd het aantal gasten beperkt tot 14.

De hutten zijn zo gebouwd dat de zeebries een natuurlijke verfrissing in de kamers teweeg brengt. Airco is dan ook absoluut overbodig. Af en toe kunnen de nachten zelfs vrij koud worden… Alle hutten hebben een oppervlakte van 36m², hebben een eenvoudig maar heel charmant interieur met aparte zithoek, ventilator, en aparte tafel voor foto- en cameratoestellen, en er zijn verschillende stroomvoorzieningen (220V, 24h/24h). De kamers hebben tweepersoonsbedden (op aanvraag eventueel 1 kamer met twin bedden) met musquito-netten. Er is een aparte badkamer met warm en koud water, en handdoeken, zeep en shampoo worden voorzien. Er is geen single supplement voor eenpersoonskamers.

Het restaurant is niet enkel de plaats waar 3 maaltijden en een afternoon-snack per dag worden geserveerd, maar het salon ernaast is ook de plaats om rustig een boek te lezen en praatje te slaan of een glas te drinken. De maaltijden zijn heel gevarieerd, veel vis (catch of the day van de lokale vissers), en zowel Westerse als de lokale keuken. In het salon staat ook een computer ter beschikking voor het downloaden of bewerken van digitale foto’s.


Duikinfo

Alor is een duikregio vol verrassingen! Geen enkele ontmoeting is zeker, maar Mola Mola's, Voshaaien, Hamerhaaien, walvissen en zeilvissen worden hier gespot. Napoleons, giant travally, rifhaaien, barracuda's, Adelaarsroggen en grote baarzen en tonijnen behoren dan weer tot de vaste bewoners van het rif.

De intacte riffen bieden een gevarieerd landschap van koraalvlaktes tot gigantische drop offs en pinacles. Iedereen komt er aan zijn trekken. De begroeiing is er overweldigend met harde en soft koralen, en ook macro-liefhebbers zullen verrukt zijn over de hoeveelheid critters die ze hier vinden: Mandarijnvisjes, Frog Fish, Leaf Fish, Harlequin Ghost Pipe Fish, Pygmee sea horse, Blue Ribbon Eel, enz…

Er zijn nu meer dan 20 gekende duikplaatsen, en indien je enkele ontdekkingsduiken wil doen: het duikcentrum zal je graag van dienst zijn. Er valt nog heel wat te ontdekken…

Zichtbaarheid bedraagt 25 à 30 meter en watertemperatuur bedraagt tussen de 25 en 30°C.

Het duikcentrum beschikt over boten voor 8 duikers + 2 dive masters. Dat wil zeggen dat er per maximum 4 duikers met 1 dive guide meeduiken. Zij tonen u met plezier de meest gecamoufleerde of verborgen critters, of blijven gewoon in de buurt indien je liever zelfstandig duikt.

Er worden dagelijks 2 bootduiken naar verdere riffen aangeboden, en daarnaast kan men ongelimiteerd duiken op het huisrif tussen 06.00u en 21.30u. De “verre” riffen liggen op maximum 30 minuten varen, en het huisrif is een drop off die zich over enkele honderden meters uitstrekt net voor het resort. Je wordt met de boot op het startpunt gedropt (is afhankelijk van de richting van de stroming), en je drift gewoon verder richting resort.

Hou er rekening mee dat er bijna altijd een stevige stroming staat. Ervaring met stromingsuiken is dan ook een absolute must voor deze bestemming!


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2019

4 nachten duiker: 740€ / niet duiker: 530€
extra nacht duiker: 185€ / niet duiker: 115€

14 nachten duiker: 2.405€ / niet duiker: 1.495€

Niet duiker pakket wordt enkel aangeboden in combinatie met duiker pakket.

 

Inbegrepen:

 • accommodatie in beach bungalow
 • vol pension + water, koffie en thee
 • alle transfers tussen Alor airport en resort op vastgestelde dagen (woensdag en zondag) 
 • 2 bootduiken per dag 
 • ongelimiteerd huisrifduiken
 • entry fee Marine Parc
 • taksen
 • flessen en lood
 • wasdienst

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • overnachting Bali
 • Lokale luchthaventaksen
 • Reisverzekeringen
 • Frisdrank en alcohol
 • Fooien
 • huur duikmateriaal
 • transfer op andere dagen (€65 per traject max 6 personen)

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Alor Divers Eco Resort