São Vicente

São Vicente ligt in het noordwesten van de Kaapverdische eilanden. Behalve de Monte Verde, een berg van 774m hoog, is het eiland eigenlijk vrij vlak, ondanks zijn vulkanische oorsprong.

De grootste stad van het eiland is Mindelo, dat mijn zijn 70.000 inwoners meteen 96% van de bevolking van heel het eiland huisvest en ook de tweede grootste stad van het land is. Mindelo heeft door de rijke koloniale geschiedenis en zijn lange promenade met uitzicht op de baai een vrij Europese sfeer. Het wordt ook wel de culturele hoofdstad van Kaapverdië genoemd, en zeker tijdens het carnavalsfeest, dat net zo uitbundig gevierd wordt als in die andere Portugese kolonie, Brazilië, komt dit goed tot uiting.

Dankzij zijn zuiderse ligging vlak voor de kust van Senegal heerst hier heel het jaar door een aangename temperatuur. De weinig bergen die het binnenland telt, zorgen er ook nog eens voor dat het hier amper regent. Gemiddeld zo'n 11 dagen per jaar.

Dit aangename klimaat vormt natuurlijk ook uitstekende duikomstandigheden het hele jaar door. Watertemperaturen zijn gemiddeld tussen de 23 en 27°, met iets hogere minima in de zomermaanden en de zichtbaarheid meestal tussen de 15 en 20m. De duikplaatsen hier zijn geschikt voor duikers van alle niveaus, met wrakken, riffen, grotten, enorme vulkanische rotsformaties, duizelingwekkende dropoffs en een rijk tropisch onderwaterleven, waaronder grote scholen vis, dolfijnen, schildpadden, en soms ook tijger-, citroen- en hamerhaaien. Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over São Vicente