Egypte - Liveaboard

We beseffen het soms niet zo goed meer, maar liveaboard duiken in de Rode Zee is spectaculair! Deze duikbestemming van wereldklasse ligt op amper 5 uren vliegen, en de variatie van fauna en flora is enorm!
Wrakken, kleurrijke koralen en groot leven zijn er overal, maar het is pas wanneer je duikt op plaatsen die enkel bereikbaar zijn per liveaboard, dat het echt overweldigend wordt!

Wild Water biedt jullie een ruime keuze aan liveaboards in Egypte, waarvan wij persoonlijk de kwaliteit hebben gecontroleerd. Lengte van de boten varieert van 22 tot 40m, en capaciteit varieert van 10 tot 26 duikers. Ook wat betreft comfort en budget is er een ruime keuze.

Hieronder sommen we enkele populaire plaatsen op. Routes en duikplaatsen kunnen echter variëren van boot tot boot, en het aanbod kan ook afhankelijk zijn van de periode van het jaar.

  • Wrakkenroute: duik in de geschiedenis, en geraak onder de indruk van wrakken als Thistlegorm, Rosalie Moller, en de wrakken van Abu Nahas. Sommige boten combineren deze route ook nog met Ras Mohamed NP en de straat van Tiran.
  • Brothers/Daedalus/Elphinstone: voor velen de top-duikplaats van Egypte. Doorgaans kan je er een grote hoeveelheid haaien bewonderen op de punt, of langs de prachtig begroeide muren. Je kan makkelijk een week spenderen op de Brothers alleen, maar vele boten combineren deze trip met Daedalus en Elphinstone. Hier kan je ook nog Oceanic Whitetips, manta's en ander groot leven tegen komen.
  • Fury Shoal/St-Johns/Rocky/Zabargad: ontdek het diepe zuiden met steile wanden, grotten en pelagics.

Accommodaties


Meer info

Reisdocumenten:

Diplomatie.be : update: 07/03/2017 (België)

  • Paspoort of identiteitskaart (+2 pasfoto's), minstens 6 maanden geldig, bij binnenkomst of visumaanvraag 
  • Geen visum indien reizend als toerist, inreizend via luchthavens van Sharm El Sheik, Sint Catherine of Taba, voor een verblijf van 15 dagen 
  • Voor andere reizen: vooraf visum aanvragen bij ambassade/consulaat 
  • Voor vluchten met vertrek uit Amsterdam is een internationale reispas verplicht

Indien je het wenst kan je jouw e visa voor Egypte zelf op voorhand aanvragen. Gelieve enkel de officiële link te gebruiken (© 2018- Ministry of Interior - Arab Republic of Egypt - All Rights Reserved): 
https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home

voor meer informatie:

Egyptisch Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minbuza.nl

World Travel Guide

Verzekeringen:
Het is van belang dat je een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Egypte. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Egypte:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Egypte:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Egypte - Liveaboard