Egypte - Liveaboard

We beseffen het soms niet zo goed meer, maar liveaboard duiken in de Rode Zee is spectaculair! Deze duikbestemming van wereldklasse ligt op amper 5 uren vliegen, en de variatie van fauna en flora is enorm!
Wrakken, kleurrijke koralen en groot leven zijn er overal, maar het is pas wanneer je duikt op plaatsen die enkel bereikbaar zijn per liveaboard, dat het echt overweldigend wordt!

Wild Water biedt jullie een ruime keuze aan liveaboards in Egypte, waarvan wij persoonlijk de kwaliteit hebben gecontroleerd. Lengte van de boten varieert van 22 tot 40m, en capaciteit varieert van 10 tot 26 duikers. Ook wat betreft comfort en budget is er een ruime keuze.

Hieronder sommen we enkele populaire plaatsen op. Routes en duikplaatsen kunnen echter variëren van boot tot boot, en het aanbod kan ook afhankelijk zijn van de periode van het jaar.

  • Wrakkenroute: duik in de geschiedenis, en geraak onder de indruk van wrakken als Thistlegorm, Rosalie Moller, en de wrakken van Abu Nahas. Sommige boten combineren deze route ook nog met Ras Mohamed NP en de straat van Tiran.
  • Brothers/Daedalus/Elphinstone: voor velen de top-duikplaats van Egypte. Doorgaans kan je er een grote hoeveelheid haaien bewonderen op de punt, of langs de prachtig begroeide muren. Je kan makkelijk een week spenderen op de Brothers alleen, maar vele boten combineren deze trip met Daedalus en Elphinstone. Hier kan je ook nog Oceanic Whitetips, manta's en ander groot leven tegen komen.
  • Fury Shoal/St-Johns/Rocky/Zabargad: ontdek het diepe zuiden met steile wanden, grotten en pelagics.

AccommodatiesContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Egypte - Liveaboard