Egypte - Tentenkampen

Wil je wel eens wat anders dan een luxehotel met zwembad, all-inclusive formules en animatieteams? Ben je eerder op zoek naar een pure duikervaring met gelijkgestemden? Zeggen charme, eenheid met de natuur en pure ervaringen jouw meer dan luxe? In dat geval moet je absoluut een verblijf in één van de tentenkampen van Red Sea Diving Safari overwegen!
 
Red Sea Diving Safari is de pionier in Zuid-Egypte op vlak van duurzaam toerisme, eco-toerisme. De 3 dorpen (Marsa Shagra village, Marsa Nakari village en Wadi Lahami village) brengen je ver weg van het massatoerisme naar de rust en stilte van duikdorpen met een typische woestijnsfeer.
 
Je hebt keuze uit verschillende verblijfstypes, voor elk wat wils... Alle types worden dagelijks schoongemaakt. Handdoeken kunnen gehuurd worden.
  • Tent: Met dit concept begon het hele verhaal van Red Sea Diving Safari. De tenten hebben een afmeting van 3,5 x 3,5m en hebben een basic inrichting met 2 aparte bedden, eenvoudig handgemaakt meubilair, een licht, een stopcontact en een aangenaam zitplaatsje op enkele meters van het water. Badkamer en toilet is in gedeelde sanitaire blokken.
  • Royal tent: Dit is het meest populaire accommodatie-type en past perfect in het concept van minimale impact op de omgeving. De tenten zijn groter (5 x 5m) en beschikken over een minibar, ventilator, gezellige zitzakken, een tafel en stoel, keuze uit dubbel bed of 2 aparte bedden. Deze tenten zijn ook vlak aan het water gelegen en maken gebruik van gedeeld sanitair.
  • Hut: Wie zich toch comfortabeler voelt met een stenen muur rond zich (die de warmte ook wel een beetje buiten houdt) maar geen nood heeft aan luxe en comfort, kan terecht in de hutten van 3,5 x 3,5m. Deze liggen iets verder van het strand maar hebben ook een ongehinderd zicht op zee. In de hutten zijn er 2 aparte bedden, nachtkastje met lamp, kleerkast en een ventilator aanwezig. Er wordt gebruik gemaakt van gedeelde sanitaire blokken.
  • Chalet: De chalet is een standaard kamer met privé-badkamer. Aan de ene kant zicht op de bergen en de andere kant zicht op zee. Aan elke kant is er een terrasje met prachtige uitzichten. De chalets meten 4 x 6m, en je hebt de keuze uit 2 aparte bedden of een dubbel bed. Verder is er nog een kast, tafel en ventilator.
  • Luxe chalet: Luxe is een groot woord maar de luxe chalet is de top-accommodatie in de duikdorpen. Hier wordt voldaan aan alle mogelijke wensen van comfort. Alle faciliteiten van de chalet worden ook hier voorzien, maar bijkomend zijn er ook airco, safe, minibar en koffie- en theefaciliteiten voorzien.
Niet alle accommodatie-types zijn overal beschikbaar. In de beschrijving van de 3 dorpen staat vermeld welke types beschikbaar zijn.
 
De duikcentra liggen aan de mooiste en best beschermde huisriffen van het gebied, en vormen de basis van het ongelimiteerd duikpakket. Een duikervaring in de Red Sea Diving Safari duikdorpen zal je zeker bekoren!
 
 


Meer info

1.Reisdocumenten:update: 15/02/2020 (België)

Een geldig paspoort (of identiteitskaart, alleen voor Belgen die vertrekken vanuit België) dat minstens 6 maanden geldig is, is verplicht. Bij aankomst moet een visum worden verkregen op de luchthaven.

Dit kan u aankopen op de luchthaven.
Je kan dit ook voorafgaandelijk aanvragen via www.visa2egypt.gov.eg voor een verblijf van maximaal 30 dagen. U dient dan een uitprint van uw visium mee te nemen. Let echter op: indien u een voorafgaande (minstens 7 dagen voor vertrek) visumaanvraag via de website doet, dient uw internationaal paspoort nog minstens 8 maanden geldig te zijn!

Klik hier voor de meest recente informatie:
https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten

2. Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Egypte. Hebt u zelf een verzekering afgesloten of via ons, vergeet dan uw polisnummer en noodnummer niet mee te nemen.

3. Het uur in Egypte:
WorldTimeServer.com : Tijdens uw reis is het uur in Egypte 1u vooruit op de tijd in België.

4. Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
https://www.wanda.be/nl/landen/egypte/

5. Electriciteit en stekkers:
https://www.worldstandards.eu/electricity/plug-voltage-by-country/

6. Temperatuur:

Month Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
temp Min (°C) 13 14 16 20 24 27 27 28 27 23 19 15
Temp Max (°C) 22 22 25 30 34 37 38 38 35 32 27 23
Water Temp (°C) 22 21 21 23 24 26 27 28 28 27 25 24


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Egypte - Tentenkampen