El Gouna

Jaren terug startte men ongeveer 20km ten noorden van de luchthaven van Hurghada een prestigieus project. Men creëerde aan de oevers van de Rode Zee een luxueus en exclusief vakantiedorp. Door de talloze kanalen die het dorp doorkruisen noemt men deze plaats nu het Venetië van Egypte. Wie niet houdt van de drukte, zal hier zeker tot rust kunnen komen aan de talloze turkooise lagunes. Wie echter op zoek is naar sport en vertier vindt even goed zijn gading. Het resort biedt talloze watersporten (waaronder uiteraard duiken), een disco en een aantal gezellige restaurants en cafeetjes.

Ook op duikvlak is El Gouna een voltreffer. Door zijn iets noordelijker ligging ten opzichte van Hurghada zijn de duikplaatsen minder druk bezocht en bijgevolg intacter. Van hieruit kan men zelfs optioneel in een dagexcursie op de Thistlegorm gaan duiken (bekend en prachtig wrak uit WOII).Hiervoor zijn dan wel voldoende deelnemers vereist, zodat deze trip niet op voorhand kan worden gegarandeerd.


Meer info

1.Reisdocumenten:update: 15/02/2020 (België)

Een geldig paspoort (of identiteitskaart, alleen voor Belgen die vertrekken vanuit België) dat minstens 6 maanden geldig is, is verplicht. Bij aankomst moet een visum worden verkregen op de luchthaven.

Dit kan u aankopen op de luchthaven.
Je kan dit ook voorafgaandelijk aanvragen via www.visa2egypt.gov.eg voor een verblijf van maximaal 30 dagen. U dient dan een uitprint van uw visium mee te nemen. Let echter op: indien u een voorafgaande (minstens 7 dagen voor vertrek) visumaanvraag via de website doet, dient uw internationaal paspoort nog minstens 8 maanden geldig te zijn!

Klik hier voor de meest recente informatie:
https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten

2. Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Egypte. Hebt u zelf een verzekering afgesloten of via ons, vergeet dan uw polisnummer en noodnummer niet mee te nemen.

3. Het uur in Egypte:
WorldTimeServer.com : Tijdens uw reis is het uur in Egypte 1u vooruit op de tijd in België.

4. Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
https://www.wanda.be/nl/landen/egypte/

5. Electriciteit en stekkers:
https://www.worldstandards.eu/electricity/plug-voltage-by-country/

6. Temperatuur:

Month Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
temp Min (°C) 13 14 16 20 24 27 27 28 27 23 19 15
Temp Max (°C) 22 22 25 30 34 37 38 38 35 32 27 23
Water Temp (°C) 22 21 21 23 24 26 27 28 28 27 25 24


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over El Gouna