Malediven

De Malediven: een verzameling van kleine eilandjes met wuivende palmbomen op prachtige parelwitte stranden... Dat is vermoedelijk het stereotype beeld dat de meeste reizigers van de Malediven hebben. Duikers dromen daarenboven ook nog van heel wat anders bij het horen van deze naam!

De Malediven bestaan namelijk uit meer dan 1.000 eilanden, verspreid over meer dan 20 atols. Deze atols zijn een verzameling van eilanden, waarvan de buitenrand telkens in direct contact staat met de oceaan. Tussen deze verschillende atols heeft de stroming vrij spel, wat uiteraard voor veel voedsel in het water zorgt, en veel groot leven aantrekt! Vooral de channel dives blijven de natte droom van vele duikers.

Als kernwoorden voor het duiken in de Malediven mag je noteren: Groot leven (manta's, walvishaaien, grijze rifhaaien, adelaarsroggen, ...), grote scholen vis, adembenemende riffen met softkoraal. Ook de liefhebbers van kleiner leven komen aan hun trekken en er wordt wel eens een wrak bedoken maar de focus ligt toch vooral op groot!

De watertemperatuur komt zelden onder de 23°C en boven water schommelt de temperatuur doorgaans tussen de 26 en 30°C. Er zijn 2 seizoenen (moessons) in de Malediven. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en het droog seizoen loopt van november tot april. Merk echter op dat er in de Malediven een tropisch klimaat heerst waardoor het ook in het droge seizoen kan regenen. Bijna altijd worden de (soms hevige) regenbuien afgewisseld met periodes van zonneschijn! 

Het belangrijkste gegeven is dat de seizoenen geen invloed hebben op de kwaliteit van de duiken. Manta's en ander groot leven en spectaculaire duiken zijn er het hele jaar door mogelijk. Maak de juiste keuze van duikcentrum/liveaboard/duikgids.

En dat brengt ons naadloos bij vermoedelijk de moeilijkste keuze: kies je voor een verblijf in een resort of ga je voor het avontuur aan boord van een duikcruise?Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Malediven