Teluk Karang - BALI LAST MINUTE! €1.090pp (incl. vluchten)Accommodatie

Het idyllische resort Teluk Karang bevindt zich aan het strand tussen de tropische vegetatie net buiten Penuktukan. Dit vissersdorpje is gelegen vlak tegenover Angels Canyon, één van de mooiste huisriffen langs de noordkust van Bali.

De tropische Chedi Garden met zijn exclusieve pool villa's "Nala" en "Damayanti", evenals de nieuwere pool villa "Kunti" zijn gelegen in het kalme achterste stuk van het complex, waar je ook het wellnesscentrum aantreft.

In het midden van het resort liggen 7 comfortabele Seaview bungalows (3 single en 2 twin bungalows).

Op het strand met zijn verbluffend uitzicht kan je het duikcentrum, het pool café Segara en een lichte verhoging met een ruim zoetwaterzwembad met eigen gedeelte speciaal voor duikers terugvinden.

Gescheiden door een zacht kabbelend beekje ligt daarnaast het gebouw waarin zich het restaurant met Seaview dek, de lounge en de receptie bevinden.

Uit respect voor de lokale Balinese bevolking zijn ook nog 4 tempels gebouwd op de hoeken van het resort, om een perfecte harmonie te verzekeren met het voor hen altijd aanwezige bovennatuurlijke.

WiFi is gratis en zonder beperking beschikbaar in het hele resort.

Villa Kunti:

Een droom voor 2! Op korte afstand naar het restaurant, de wellness en het duikcentrum maar toch een discreet luxueus toevluchtsoord. Omgeven door een kleurrijke tropische tuin, biedt Villa Kunti alles wat een oase moet verschaffen: een privézwembad (3x5m) geïntegreerd in het terras, huiselijk comfort van een hoog niveau, een badkamer met regenwoud-douche en speciale lichteffecten opgebouwd uit edele materialen. Een klein paradijs binnen het paradijs.

Chedi Garden met pool villa's:

De pool villa's "Nala" en "Damayanti", ontworpen voor twee personen, en beide zeer comfortabel ingericht, vormen het centrum van deze prachtige tuin. Een gezamenlijke dakconstructie verbindt de twee villa's, die in een rechte hoek naast elkaar gelegen zijn, met een immense overdekte koer.
Inclusief de jumbo jacuzzi die in de koer geïntegreerd is en het eraan verbonden 10mx5m grote privézwembad, vormt de Chedi Garden een eigen en grotendeels afgesloten wereldje, een oase van kalmte en ontspanning. Ideaal voor families en 2 koppels die de exclusiviteit van een privé schuilplaatsje wel weten te appreciëren. Beide villa's kunnen apart geboekt worden. In het geval van een enkele reservatie blijft de tweede villa onbezet.

Bungalows:

De zeven ruime bungalows van 50 tot 60m² zijn gelijkaardig in design. De nadruk ligt op duidelijk geplande ruimtes, warme kleuren en materialen van hoge kwaliteit. De 2 twin bungalows zijn enkel verbonden door een gezamenlijke dakconstructie. Voor de rest zijn ze volledig afzonderlijk van elkaar en bieden ze absolute privacy, zelfs op het terras.

Alle bungalows zijn voorzien van een uitgestrekt terras, een gezellig tuintje afgeschermd van nieuwsgierige blikken. Er zijn private tuinzitjes vanwaar je kan genieten van het zeezicht en de weelderige vegetatie van het resort. De kamers zijn ook allemaal uitgerust met ventilators, airconditioning en muskietennetten.

Speciale aandacht werd besteed aan het design en de elementen van de douches. Je zult aangenaam verrast zijn wanneer je de halfopen badkamers van 15m² binnenstapt. Er zijn regendouches en traditionele douchekoppen. Onzichtbaar van buitenaf, kunnen de gasten vanuit de doucheruimte de palmbomen in het park bewonderen.

Elk van de bungalows heeft een eigen uniek karakter op vlak van design en meubilair, gestileerd naar verschillende personages uit het Hindoeïstisch epos "Mahabharata", en zijn ook naar deze personages genoemd.


Duikinfo

Huisrif

Volgens het laatste "Marine Report" bieden de koraalriffen in de buurt van Penuktukan enkele van de mooiste onderwaterscènes in Bali. Een tijd geleden werd het gebied waartoe het huisrif van Teluk Karang behoort, uitgeroepen tot beschermd natuurgebied waar visserij strikt verboden is.

Van het moment dat je je onder het wateroppervlak bevindt, zal je rotsen en spleten vinden met een overvloed aan koraal.

Tot 30 meter onder het oppervlak zijn er kleurrijke velden met steenkoraal (scleractinia) en grote populaties van zeldzame zachte koralen (alcyonacea) waar een veelvoud aan wondermooie vissen waargenomen kan worden.

Ervaren duikgidsen zullen met plezier de vele verborgen geheimen met je delen. Angels Canyon is zo een fascinerende plaats dat de meeste vakantiegangers het meer dan 1 maal willen bewonderen.

Duikplaatsen

Of je nu wil duiken in Menjangan's Marine Park, rond het alom bekende wrak van de "Liberty" voor de kust van Tulamben, of in de kleurrijke koraaltuinen voor de kust van Amed; deze topduikplaatsen langs de noordkust van Bali bereik je normaalgezien met de minibus van het resort.

Behalve het immense en gevarieerde huisrif, zijn er een beetje verder nog andere mooie en grotendeels onbekende duikplaatsen op korte afstand van het resort. Afhankelijk van de wensen van de gasten kan je deze duikplaatsen bereiken met de krachtige boot.

De duikgidsen van Karang Divers kennen de duikplaatsen als hun broekzak. Daardoor zul je geen enkele soort van critters (zoals paperfish, ribbon eels, pygmeezeepaardjes, ed.) of kleurrijke naaktslakken missen.

Bovenal is de onderwaterwereld van Bali bekend om zijn gezonde koraalriffen met een grote biodiversiteit, alsook om zijn grote verscheidenheid aan soorten vis en naaktslakken. En met een tikkeltje geluk mag je je ook aan een ontmoeting met schildpadden en grotere vissoorten zoals rifhaaien, mola mola's of manta's verwachten.

Duikbasis

De 100 m² grote duikbasis "Karang Divers" ligt vlak naast het toegangspunt tot het huisrif.

Karang Divers biedt modern en betrouwbaar materiaal (Bauer compressoren, pure-air-technologie, nitrox mengen) en een aangename omgeving waar je uitrusting van hoge kwaliteit kunt huren. Je kunt je omkleden in comfortabele overdekte cabines. Het service-team in de basis is competent en zorgzaam. Hun gevoel voor humor is geen belemmering voor hun bezorgdheid om jouw veiligheid. Beginners zijn welkom.

Het zwembad bevat een duikgedeelte van 3 meter, waar beginnelingen hun eerste stappen kunnen zetten. 
Karang Divers staat onder Duits management en biedt een waaier van SSI duikcursussen aan in het Engels of Duits.

Comfort en kracht

Het duikcentrum kan naar alle duikplaatsen in de buurt varen met hun gloednieuwe GFK-boot, die op maat gemaakt werd.
Deze is uitgerust met een premium stalen ladder voor makkelijke toegang tot de boot, een groot zonnezeil, een 200 PK motor, evenals ergonomisch ontworpen zitjes voor 8 tot 10 personen. Dankzij deze kenmerken is een comfortabele boottocht gegarandeerd.


Data en prijzen

LAST MINUTE PROMO!

Vertrek op 06/12/2019
Terug op 18/12/2019 

1.090 EUR* per persoon

-> Vluchten vanaf Brussel OF vluchten vanaf Amsterdam, inclusief 30kg ruimbagage.
-> Transfers luchthaven Denpasar - Teluk Karang - luchthaven Denpasar.
-> 10 nachten verblijf te Teluk Karang op basis van kamer (bezet door 2 personen) met ontbijt.
-> 5 duiken op het huisrif inbegrepen.

Supplement 10 extra lokale bootduiken: + €330 per persoon. 

Onder voorbehoud van beschikbaarheid en onder voorbehoud prijswijziging vluchten.

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en dranken
  • Extra's voor verder afgelegen duikplaatsen zoals Tulamben, extra of speciale duiken,...
  • Lokale taksen (indien van toepassing)
  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • Duikverzekering (verplicht)


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Teluk Karang - BALI LAST MINUTE! €1.090pp (incl. vluchten)